"Ðabe" parkiranje v LJ

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Ja ja, si en od tistih, ki nam pred stolpnico parkirajo na parkirišču, kjer je označeno z znakom, da je samo za stanovalce in grejo na trolo do centra. Jaz nam pa kje parkiram, v dnevno sobi, da ti ne boš mel dodatnih stroškov, marš.

Upam da nisi eden tistih, ki pridejo na deželo gobarit in pustijo svoj plehnat sekret kot bi padel z aviona (na travniku, napol na cesti, na kakšnem dvorišču, ...)

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Niti slučajno. Ker vem kako je, če so drugi brezobzirni in imam z njimi vsak dan težave, mi na kraj pameti ne pade, da bi jaz počel isto.
Me res čudi, da se kdaj v tak avto, kot ga ti opisuješ, ne zaleti kakšen traktor al pa bik.

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
NE jokaj.
Parkirišče P+R Dolgi most

Parkirišče Dolgi most se nahaja na obrobju mesta Ljubljane. Na parkirišču parkirate, v center Ljubljane pa se pripeljete z mestnim potniškim prometom. S plačilom parkirnine na parkomatu, dobite tudi dve vozovnici za avtobus št. 6, veljavni za dan za katerega je bila parkirnina plačana.

Torej 1,2 EUR na dan za celodnevno parkiranje, 6-ka vozi mimo Gospodarca in Linhartovega podhoda. Povratna karta na dan je vračunana. To je 6 EUR na teden, 24 na mesec. Kar je samo 7 EUR dražje kot študentska mesečna...

chancey

Pripravnik
26. apr 2010
460
3
18
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik chancey pravi:
še malo off : če imate vi denar in sedite na zlatih jajcih, še ne pomen, da tut ostali lahko živimo tako, jaz pa imam za sabo 2 starša, ki sta na čakanju in sem jaz edini finančni vir, pa še ta vir je cca 600e. In ja imam 1,2e za trolo, ampak to je vožnja v eno smer v enem dnevu, če pa je to 20 dni je pa to cca 50e, ki jih pa NIMAM
Študentska mesečna stane 17 evrov, navadna pa 37 €. Firma ti denar od prevoza povrne. Torej imaš denar.

In tam okoli podhoda pod Linhartovo je več kot dovolj prostora za brezplačno parkiranje, a boš moral priti okoli pol sedmih. To pa ti najbrž ne ustreza, saj si očitno veliki biznismen in nimač časa brezveze čakati, kajne? Poznamo take, delajo se hude reveže, a dejansko so samo škrti.

Aja, nimam ifona, poznam pa kup takih kot si ti, potem pa nimajo za burek.

Zakaj delate zaključke brez prave podlage?
sprasujem se.gif

V Lj pridem pred pol 7h, sprašujem pa zato, ker okolice tam okoli ne poznam, ne vem kje lahko parkiram, brez da bi se bal za odvoz ali pa lisice.

Konec koncev če ne bo drugače vem, da bom moral nekaj plačati, zanimajo me samo možne alternative. Pa še kolikor je meni znano, so na Parmovi in v ulicah do Dunajske povsod postavljeni avtomati, kar pomeni, da ni zastonj. Razen če imam napačne informacije.

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.237
25
48
Glede BP parkiranje bliz centra je to "skoraj" da nemogoče, to je izvedljivo samo za poznavalce (ne napišem kje ker potem ne bo tm več prostora)
ostali ki pravite da je študentska urbana 17€, wrong- on ni iz MOL se pravi 34€.
Najboljša opcija je kak star pony v prtljažniku za 20€ ali pa bicekeLJ ki je free do 1h
wink-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik chancey pravi:
V Lj pridem pred pol 7h, sprašujem pa zato, ker okolice tam okoli ne poznam, ne vem kje lahko parkiram, brez da bi se bal za odvoz ali pa lisice.
Parkiraš na označenih parkirnih mestih, nekatera so tudi na pločnikih, a dobro označena. Ob pol sedmih jih je še vedno ogromno. Nikakor pa ne pred vhodi, vzporedno z drugimi, na travnikih in pločnikih. Kjer vidiš verigo ali rampo, potem tudi ni namenjeno prostemu parkiranju. Ne pričakuj pa, da boš dobil neka natančna navodila, se boš moral kar lepo sam znajti.
Parkiranje se (za zdaj) plača samo od ulice Bežigrad (podaljšek Linhartove) proti centru.

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.237
25
48
Evo, še en namig.
Kolega je iz LJ. odaljen 35km, v nedeljo se je pripelju do centra vzel bike in si vzel cajt za ogled možnost za free parking z bicikLJom,
v dobri uri je najdu 2 lokacije ki sta mu sprejemjivi tko da če ne poznaš centra oz. bližnje okolice
wink-1.gif

Pa še to, se spača priti tudi 1/2 h prej če misliš da ob pol 7 nimaš veš free parkplaca
smile-1.gif

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Vsekakor ne v študentskih domovih v Rožni, tega je bilo takrat še veliko. Golf 2 je bil že kar dobra zadeva.

Potem pa je bila Rožna ena velika časovna kapsula, ker jaz takih avtomobilov nikjer drugje nisem več videl.
smile-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.514
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Barbarian pravi:

ostali ki pravite da je študentska urbana 17€, wrong- on ni iz MOL se pravi 34€.

To nima veze, od kod si... ampak od/do kod se vozis ... Cena dijaske/studentske mesecne za po mestu (do Medvod, Skofljice, ...) je 17€ ... Tisto, kar ti gledas za 34€ je za tiste, ki se vozijo do Grosupelj, Rakitne,...

20120420-x6wuh7ii5qunjsswmuwe5aiegk.jpg

http://www.jhl.si/lpp/javni-prevoz/mestni-potniski-promet/ceniki

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.237
25
48
Ja, maš prov, pa še na teh progah
wink-1.gif

DODATNO UPOŠTEVAJ,.. navodila za potnike, ki uporabljajo terminsko Urbano na linijah 3B, 3G, 6B, 19B, 19I, 25, 15, a nimajo stalnega bivališča v Mestni občini Ljubljana.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.605
3.965
113
Zastonjkarji... pff...
Sicer pa študentom nihče ne povrne potnih stroškov, pač ugodnost študentskega dela.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Vsekakor ne v študentskih domovih v Rožni, tega je bilo takrat še veliko. Golf 2 je bil že kar dobra zadeva.

Potem pa je bila Rožna ena velika časovna kapsula, ker jaz takih avtomobilov nikjer drugje nisem več videl.
smile-1.gif

pomoje pa si ti takrat kake kapsule papal, ker 2000 je bilo leto, ko je wv izpodrinil zastavo iz 1. mesta registriranih vozil. in med 00 in 02 verjetno niso vsi izginili

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
Parkiraj tle pri meni pod blokom v Šiški. Zastonj je. Kar pa še ne pomen da neboš mogu men kej plačat

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Ljubljana je zapufana do amena, in nekje bo rteba dobiti denar noter. Slava pač stane.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Zapufana Ljubljana gor ali dol, če bi bilo vsepovsod zastonj, pa da nobeden ne bi kazni talal, povej, kakšno bi bilo šele takrat stanje?

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
mene čisto nič ne moti parkiranje v LJ. Če hočš bit len pa z avtom do centra potem plačaj, drugače pejt pa na bus ali s kolesom. Pa nehite že jamrat. Parkplacov je čist dovolj v Lj in tudi niso dragi tko da nehite jamrat. Vsak dan iste teme o te kurčevih parkplacih v LJ. Na Rimski vedno najdeš plac in 1 40 za dve ure pač ni velik. Tudi garažna na Kongrescu je do 2 ure pocen.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
pomoje pa si ti takrat kake kapsule papal, ker 2000 je bilo leto, ko je wv izpodrinil zastavo iz 1. mesta registriranih vozil. in med 00 in 02 verjetno niso vsi izginili

Zanimiv podatek, imaš kakšen link?

Sem bil v tistem času študent in so se avtomobili na parkirišču začeli v razredu Clia, ena sošolka je pa vozila tudi Porscheja, recimo.

Pa osebno diskreditacijo lahko prihraniš za kakšne papke, meni se ne da iti osebnega obračunavanja po internetu.