Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Koliko poznam naše birokrate, bodo določili samo od države predpisane detektorje in še namestil ga bo pooblaščenec z zlatarsko ceno. V stilu energetskih izkaznic. Menda ne bo država spodbujala kitajske detektorje.
Kaj pa je s filtri za dimnik. Ni to v nekakšni povezavi z detektorji, ker se bo s tem ukrepom zmanjšal pretok dimnih plinov, je potrebno poskrbeti za varnost uporabnikov.
tisti filtri mene grozno begajo...sm malo iz teh voda in bi bilo fino če bi mirko pojasnil delovanje filtrov, čiščenje, kako tak filter vpliva na pretok dimnih plinov, na samo zgorevaje itd...
Moje, mapka res sam omoje mnenje..NE DIRAT RAUFNGA IN NE NOT NIČ TLAČT. Dokler ne bodo stručkoti (seveda predhodno opravljeni testi kot bog zapove) jamčili da je stvar okej in opravlja svoje poslanstvo.
Take zadeve znajo zmanjšat pretok dimnih plinov, poslabša (iz tega naslova) se lahk poslabša proces gorenja (zniža se temp, nepopolno zgorevanje, nastajajo COx,NOx)..CO pa vemo kaj lahk stori človeku,
To me spominja na tistko ko so grozili da bodo merili emisije na malih kurilnih napravah na trda goriva (peči, gašperčki, pa kotl za šnopc če ga glih rapš za gret
tko da počaki lahk bo mirko še kak adblue zahteval dodajt med dimne pline, ne sam odstranjevat trdnih delcev
kako bo mirkec to v prakso spravu pa po moje ne ve niti mirko sam