Desire S vs Xperia Arc

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.394
59
48
Republika Prlekija
Kateri mislite ima prednosti ali slabosti pred drugim?

Xperia Arc

Oba namrec prideta kmalu k Mobitelu in bi bil opravljen nakup....
nahrung002.gif

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Jaz bi vzel Desire S. Več ROM-a, RAM-a pa Sense se mi bolj dopade kot skropucalo od Sonya...glede updejtov softwara pri SE pa vsi vemo kako je bilo pri SE Xperia X10 (porazno!). Bo imel HTC bolj redne updajte, čeprav tudi oni niso najbolj ažurni
smile-1.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.497
7.012
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Arc je bojda zelo počasen...

Arc je ful hiter. Glede na hardware, ko res malo zaostaja za razno raznimi dual cori pa 1GB RAMi in ne vem kaj še vse, je neverjetno hiter. Sem pregledala kar nekaj videov na youtubu v primerjavi s takimi ali drugačnimi presežki v telefoniji, pa ja včasih počasnejši, včasih enako hiter, včasih pa hitrejši pri upravljanju določenih funkcij. Razlike so pa vedno take, da jih ni za opaziti - desetinka sekunde ali dve ni prav neka razlika v dejanski rabi. Ko pa benchmark zaženeš je pa Arc bistveno slabši, to pa res.

Po slabi volji nad SE v preteklosti, ko sem bila čisto razočarana nad podporo, sem šla na HTC. Vmes so bili kot sekundarni telefoni v igri še Nokia in Motorola. No, z več izkušnjami z drugimi proizvajalci se z veseljem vračam nazaj na SE. Nokia bi mi še bila, če bi se kaj ukvarjala z Androidom. Zdaj je samo še vprašanje Arc ali Neo.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Arc je mogoče žarek upanja za SE, ampak jaz bi še vseeno 100x raje vzel Galaxy S II / HTC Sensation ipd..

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
955
93
28
Ljubljana
Kaj pa je bilo narobe s HTCjem? Jaz sem pa ravno v dilemi Galaxy S2/HTC Sensation in se kljub manjšemu prostoru (16GB/32GB proti 1 GB) bolj nagibam k HTCju, ker se mi zdi dobro izdelan in na sploh dobro laufa.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.497
7.012
113
Mislila sem na podporo. katerikoli SE sem še kupila, so bili res bolj tako tako z updati, je pa telefon od začetka delal kot se za gre. Če pa ni, si pa sigurno imel update, kjer so bili bugi odpravljeni. S HTCjem imam pa take izkušnje, da če dela prav, če ne pa pač ne, updajti pa pridejo ven v smislu novega telefona, pa ga kupi. Telefonov toliko kot solate, vmes pa polizdelki. Niso slabi, moj je recimo kupil Desire HD in mu dela odlično, bi pa za vsakega HTCja, preden bi ga kupila počakala toliko časa, da se oglasijo uporabniki, da povejo, a je z njim kaj narobe ali ne.

Je pa tako, kar se nakupov telefonov tiče. Zadnjih 8 let sem kupovala telefone, ki so bili na papirju najboljši (z izjemo zadnjega) in so prišli s primerno ceno. Mi je bilo tudi vseeno glede malih bugov in glitchev, ker sem imela veselje s tem. Pa razno razni ROMi pa sprobati vse programe, pa stweakati do nerazpoznavnosti ipd. Danes pa nekako nimam več ne volje ne veselja s tem. Če bi kupila polizdelek, bi se seveda potrudila, da bi ga naredila uporabnega, ampak ne z veseljem, ampak iz potrebe, bilo bi mi pa odveč. telefon ma da iz škatle dela kot je treba, sinhroniziraš, naložiš tiste najbolj nujne programe in gremo. pri tem ne sme lagati (preveč) in baterija mora cel dan zdržat. Zato mi je Arc všeč (še bolj pa Neo, ker je manjši, konec koncev, ko rabim velik ekran, netbooka ven potegnem), glede na napisano počne prav to.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
HTCji vsi dobro zgledajo, dokler ga nimaš
smile-1.gif
Jaz sem se že tolkrat nategnil z HTCji da je groza. Desire HD sem se pa namenoma zadržal. Upajmo da bodo kot Samsung močno pospešili posodabljanje.

Ja če se ti da ubadati z "odpravljanjem bugov" potem je to celo hobi
smile-1.gif
. Vsak dan nekaj novega, vedno nekaj za probavat, pa še sam/a lahko kaj novega odkriješ.

Ok eno vprašanje potem.. Če bi bil SGS2 "primernejše velikosti" (ku*c še meni se zdi malo velik), ali bi bil v selekciji z Desire S in Arc?

Qmi

Fizikalc
22. jul 2007
1.056
1
38
41
Ljubljana
Citat:
Uporabnik undefined pravi:

Ok eno vprašanje potem.. Če bi bil SGS2 "primernejše velikosti" (ku*c še meni se zdi malo velik), ali bi bil v selekciji z Desire S in Arc?

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3621&idPhone2=3619

Če primerjaš Arc in SGS2, sta oba skoraj enake velikosti...Arc je malenkost ožji
wink-1.gif
Medtem, ko je Desire S kar lepo manjši

Je pa meni Arc zelo lep telefon...samo malenkost mogoče prevelik. SGS2 mi je pa po izgledu zelo nevšečen in me že zaradi tega odbija. Je pa stroj (vsaj po napisanem), to je pa treba priznati
wink-1.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.497
7.012
113
Citat:
Uporabnik undefined pravi:

To mene sprašuješ? Arc ni nič manjši od Galaxyja S2, ravno zato me vleče k Neotu. Vendar, če samo odgovorim. Dvomim, da bi bil. Če bi me zanimal, bi bil že sedaj. Razlogi so pa v čisto osebni preferenci do firme. SE poznam in imam z njim najboljše izkušnje, Samsunga še nisem imela nobenega in me ne mika eksperimentirati. SE dela odlično, Galaxya nisem niti preverjala na Youtubu; dejstvo je,da sem se odločila za SE, ker so dali ven delujoč telefon, na specifikacijah sploh ne izgubljam več časa, papir vse prenese. Cena bo pa tudi verjetno na strani SE. Na koncu pa da še omenim izgled. HTC se malenkost ponavlja. Zadnjih par let gledamo eno in isto obliko, ki ne rečem, mi je bila v začetku neizmerno všeč, zdaj je pa počasi čas za kaj novega. Samsung pa se drži te preverjene formule in je tudi isti.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Meni pa oblika Arca ne potegne. Preveč me spominja na X10 križano z kakšnim Vivazom na dieti
smile-1.gif

"Je pa stroj.." - točno to mene vleče, ker na žalost je bilo pri androidu potrebno "malo več". Nisem še zasledil tiste prave optimizacije, da bi zadeve delovale OTB kakor morajo.

Recimo za SE X10 sem imel velika pričakovanja, pa sem jo isti dan dal naprej. Tisto je bilo zame poslovilc od SE (vsaj za nekaj časa..).

Lani se je SGS1 še najbolj približal tisti "dobri izkušnji". Odziven aparat z androidom na velikem zaslonu lepih barv.. Ampak tudi tu so bili problemi (lag, gps..).

Zato mislim da ima SGS2 zelo dobro možnost, če so se pri Samsungu kaj naučili -> biti "bližje popolnsti". Seveda mi touchwiz ni všeč, oblika bi lahko bila drugačna, izdelava me niti ne moti.. ampak če bo tista "hitra izkušnja", brez laga,.. baterija zahvaljujoč novemu drobovju precej bolje drži.. zna biti špica.

Upam pa da tudi SE fani dobijo z Arcom tisto kar čakajo, ker vem da X10 ni bil tisti boom katerega SE tako močno rabi.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Ni ravno nek stroj, ker ni dual core cpu, to ga zna pokopati. pa tudi zaslon...je LED, ni AMOLED....čudi me, da sony ne predstavi OLED zaslonov za moilnike, glede na to, da so OLED TV naredili že pred leti...

ima pa zelo lušno obliko, vsaj meni.

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Da si malo temo sposodim, ker imam vprašanje glede desire s. Kupujem telefon in izbiram med desire s vs. nexus s...Tudi sam sem Galaxy-u s namenil veliko prostega časa, da sem zadevo "pohekal" in sprobal vse najnovejše zadeve, da je prišlo že do te meje da mi gre dobesedno na bruhanje, ko mi kdo omeni rom, lag, kernel, fix, itd....
Rad bi telefon kateri bo že OTB delal čim bolj tekoče in čim manj laga, updati so dobrodošli, sicer ne vsak mesec na 3-4 mesce bi bilo kar vredu;)

Nexus s me prav zaradi pure google zelo privlači, ker menim da je bil pri galaxy-u za lag največji problem prav nekompatibilnost samega touchwiz-a, procesorsko je bil dovolj močan.

Isto me skrbi za desire s in njihov UI sense....Sedaj pa vas štručkote sprašujem, kaj naj kupim, da bom imel mir nekaj časa....Za dvojedrnike se pa nisem odločil, ker trenutno nimam potrebe po TOP telefonih in bo za moje potrebe čist dovolj nekaj midlle;)

Nazadnje urejeno:

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Nexus S, dokler ne pride nov model ven bo le ta imel takojšen update ob izzidu nove verzije sistema
wink-1.gif