Delo prometne policije

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.341
7.405
113
ksz

Bom napisal tole, ceprav vem, da mi bo slej ali prej zal. Ker toliko znalcev kot jih premore alter... :/

Kot prvo - policistov je premalo. Premalo jih je, da bi lahko poceli vse, kar bi bilo potrebno poceti. Ljubljanska PU je najvecja v sloveniji. Prometna policija ima hkrati zunaj cca 6 patrulj. Vse kar je vec je dodatno + kaka provida. Ostalo so splosni policisti. Slednji poleg prometa delajo se po javni varnosti, kaznivih dejanjih, tujcih, itd...

Avtoceste so v domeni prometne policije, vsaka splosna patrulja ki gre na AC, pocne to iz ciste samoiniciative.

Policija vsako leto sprejme strategijo. Doloci katere prekrske se bo prednostno odkrivalo. Med strateske sodijo: hitrost, alkohol, izsiljevanje prednosti, telefoniranje, pas, rdeca luc. Vse ostalo ni strategija. To pomeni, da se nihce niti ne sekira ce je konec leta le 5 ukrepov po npr voznji po prehitevalnem pasu.

Kar se tice meglenk: vsakdo rece - ja par kilometrov nazaj je bila megla / vklopil sem jih ponesreci. In ker noces cloveku narest krivice mu reces naj jih izklopi in ga opozoris.

Voznja prepocasi: kot voznjo prehitro je treba zadevo izmerit z radarjem.

Policistom se ne da vec. Ko gres vsak teden 2x na sodisce kjer nekdo spet trdi, da si se nek prekrsek preprosto izmislil, se enkrat vprasas - mi je res treba tega? In pac nehajo delat po prometu. In vidijo nekoga ki gre cez rdeco in se obrnejo stran. In ne rabijo pisat obdolzilnih predlogov, hodit na sodisce itd...

Policisti menijo da so kazni previsoke. Nekomu dat kazen 300 eur in 3 KT ker je pozabil dat smerokaz - ne vem no.

aja. Se enkrat - premalo. Premalo ljudi, opreme, volje, denarja. Itd.

Ko s ceste spravis cloveka ki vozi brez izpita, neregistriran avto, divja, vozi pijan....no takrat si inkasant in podobno. Nazadnje se je en zadrl "mrs majmuni". Ampak je potem trdil da ni bilo namenjeno meni. Pa sem samo hotel da mi to v obraz rece. Pac vse skupaj gre v 3PM. Pa ne zaradi drzave ampak zaradi drzavljanov. Sej vse skupaj je odraz tega, da zivimo v drzavi, ki je narejena po meri mozganskih maloposestnikov.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Tukaj bi pa dodal še, da bi bilo potrebno bolj kontrolirati prehode za pešce, pa ne samo tiste narisane, pač pa tudi semaforizirane.

Žal je tako, da v ignoriranju človeka na prehodu za pešce vodijo ženski osebki med na uč 18 in 28 let, pa pol babe od 45 naprej.
Še posebej sem alergičen na take, ko grem z otrokom v vozičku na sprehod pa bi najraje čez voziček zapeljale.

Kar se pa policije tiče, pa bi potrebovali policijo za kontrolo policije.
Nisem ravno nek sovražnik policije, tudi nekih konkretnih težav, kljub kar konkretnim kilometrom, z policijo nimam, pa vendar opažam, da policaji v službenih vozilih vozijo čedalje slabše in so tako vse prej kot zgled ostalim udeležencem v prometu.

Ravno v petek se mi je picajzl na Jamovi limal na rit kot da omejitev 40/50 zanj ne velja. No presežek vsega je bil na križišču z Jadransko, kjer sem se ustavil pri oranžni luču model pa na pas za levo pa glih za glih da mu je ratalo ustavit. Seveda ne rabim omenjat, da je potem pač prehiteval v križišču, napačno razvrščanje pa še kaj ne rabim ravno omenjat.

Najprej naj pri sebi razčistijo pojem prometna varnost, pa potem naprej.

Horhe

Pripravnik
6. jun 2008
319
11
18
Ponavadi se izogibam tem glede dela policije, ampak vseeno ....

Vsi ti predlogi (oz. izpostavitve problematik v prometu) so seveda koristni, ampak ... ni vse na nas plečih policije ...
Najprej poglejmo na individualno raven - najprej bi moral vsak posameznik počistit pod svojim pragom in se obnašati v prometu v skladu s pravili.
Kar pa se tiče širših družbenih ukrepov - najprej je treba seveda začet pri mladih (otrocih če želite), potem je treba kaj postoriti tudi na področju opravljanja izpitov oz. obnavljanju znanja (saj je pomanjkanje znanja v večini primerov krivec za nastale situacije). Šele potem pridemo na vrsto policisti z represivnimi ukrepi.

Se pa strinjam tudi z vsem kar je napisal spoštovani kolega Apollo ... na sodišču potem policist izpade kot največja "baraba" ...

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Policija vsako leto sprejme strategijo. Doloci katere prekrske se bo prednostno odkrivalo. Med strateske sodijo: hitrost, alkohol, izsiljevanje prednosti, telefoniranje, pas, rdeca luc. Vse ostalo ni strategija. To pomeni, da se nihce niti ne sekira ce je konec leta le 5 ukrepov po npr voznji po prehitevalnem pasu.

Tole je po moje rak rana policije. Strategija bi se morala glasiti enostavno "večja prometna varnost", konkretni ukrepi, kako zagotoviti večjo varnost, pa naj bodo prepuščeni policistom na terenu.

Sem mnenja, da je bila ena največjih napak v policiji narejena, ko so policistom na terenu zožali možnost odločanja po prostem preudarku. Policist bi moral imeti večjo avtonomnost pri odločanju, kaj bo nadziral ter koga in kako kaznoval. Tako pa se dogaja, da postavijo radar na "klasični inkasantski točki", medtem ko je pet ulic naprej prometni kolaps zaradi bedakov, ki rinejo v zabasano križišče. Ampak ker sta policista dobila nalogo, da gresta ven z radarjem (in po možnosti še "ne pridita mi nazaj z manj kot XX plačilci), imamo, kar imamo.

V bistvu bi moralo biti delo policistov v prvi vrsti usmerjeno v "aktiven lov", ne pa kot se sedaj prepogosto dogaja, da "nastavijo pasti" in čakajo, da se "plen" sam ujame vanje. In še nekaj - mislim, da bi policisti morali imeti možnost izrekati kazni v razponu. Kajti ni enako, če nekdo naredi prekršek, a nikogar direktno ne ogroža, ali pa če skoraj pride do nesreče.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.093
2.880
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
ksz

Policistom se ne da vec. Ko gres vsak teden 2x na sodisce kjer nekdo spet trdi, da si se nek prekrsek preprosto izmislil, se enkrat vprasas - mi je res treba tega? In pac nehajo delat po prometu. In vidijo nekoga ki gre cez rdeco in se obrnejo stran. In ne rabijo pisat obdolzilnih predlogov, hodit na sodisce itd...

Točno tako, naj začnejo sodišča delati tako kot je treba, ne pa da se vsaka budala lahko pritoži. Mislim da se pritožijo ravno največji cestni bedaki. Kdor je normalen in je naredil prekršek pač plača.

Policistom bi dal večja pooblastila. Za vikend so lovili tiste bedake na Zaloški in berem članek v dnevniku kjer se ljudje zgražajo nad grobostjo policije.
bonk.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
ksz
kako pa je kaj regulirana vožnja z dolgimi lučmi v naselju in z razštelanimi lučmi. če nima vsaj 25% folka razštelne luči sem jaz bicikl. Da pa bi kdo v naselju ali pa pro srečanju bleščeče luæi prešaltal na kratke - zasenčene pa nobenemu na kraj pameti ne pride

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.636
3.090
113
v lokalni ostariji
vse lepo in prav a prav je da so meje, ne more biti polocist, tožilec in sodnik v isti osebi. potem se gremo lahko "wild west"...

ker so na policiji takšni in drugačni, pošteni in barabce je težko razširit pooblastila na vse enako.... je pa žalostno to, da ko mene ustavijo (ne glede s čim) takoj dobim frulico pod nos (ipak 0.0) a par m naprej bumbar izvaja "akrobacije". seveda če bom pihnil je to takoj vsaj 500€ (A ta kazen pa ni previsoka?)

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.093
2.880
113
Ne vem, kadarkoli so mene ustavili (vse skupaj cca. 6x) je bilo vse lepo in korektno.
Se strinjam da policist ne sme imeti preveč pooblastil ampak to kar imamo sedaj je pa smešno. Največje barabe (ne mislim na prometne prekrškarje) hodijo prosti okoli. Mislim da sodstvo-tožilstvo ne deluje kot bi moralo!

Nazadnje urejeno:

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.094
113
467716-post_slo.gif

Jaz se s tabo strinjam. Še zdaleč ni vse na policiji. Zakonodaja je čedalje bolj blesava in na stranska vrata uvajamo "šeriatsko" pravo v promet. Sicer je mala verjetnost, da te dobijo, ampak ko te dobijo, ti bodo "sekali" roke in noge, take kazni so. Razen tega smo dobili še občinske pristojnosti, da si s stacionarnimi radarji polnijo proračune. Nihče v tej državi se ne ukvarja resno s tem, kako bi naredil promet bolj pretočen, kako bi zagotovil, da se spoštuje zakon, kje je lahko tabla za naselje, kako bi zmanjšal število priključkov na magistralne ceste, itd...
Števila policistov država najbrž ne želi povečati tudi zaradi tega, ker če se šengenska meja premakne južneje, jih bo verjetno dovolj.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Se strinjam skoraj z vsem... In problem je očitno ta strategija in pa seveda to, da se policisti morajo držati navodil kot pijanc plota.
Sem že nekje drugje napisal, da bi si policija morala več upati, posledično bi imeli vsi vozniki večji rešpekt pred policijo. Ne pa sedaj, kot si napisal, prekršek je, pritožba sledi, policist pred sodnika. Škoda časa in denarja...

Se pa ne strinjam glede prioritet... OK, alkohol in prevelika hitrost ter rdeča luč (čeprav efekta pri semaforjih očitno ni). Zakaj za boga je pa med prioritetami pas, ne pa npr. pravilno razvrščanje v križiščih in krožiščih, pravilna uporaba AC, smerokazi ipd...
Vedno ko sem se peljal za kakim počasnim voznikom mimo policijske kontrole z radarjem,sem oz. smo se peljali za prvim avtomobilom tudi za 20 ali več km/h počasneje kot je omejitev (omejitev 70, peljali smo se po števcu nekaj manj kot 50, realno torej še manj). Pa se še ni zgodilo, da bi policisti takega posranca ustavili... Še najbolj hecno pa je, da grem občasno kljub radarski kontroli takega posranjeka prehitevat (ne prekoračim omejitve), pa me policija samo čudno gleda in si vrat lomi...

Kar se pa tiče kazni... Če se nekomu nekdo smili, ko bi mu moral dat 300€ kazni in 3KT, pa mu rajši da opomin, ne vem, zakaj tudi policija ne predlaga sprememb zakona oz. kaznovanja. Očitno sta Zajc in Žlender prevelik zalogaj za inteligenco policije. Zelo enostavno bi bilo naredit progresivno lestvico prekrškov. Baza obstaja, prvi prekršek opomin, drugi x €, tretji isti prekršek xy €, četrti y €, peti pa odvzem vozniške. Sedaj pač kazni so takšne kot so, prekrškarjev, takšnih in drugačnih je ogromno.
In pa pokasiran nazaj obvezno namenit v prometno varnost, infrastrukturo in opremo...

Še nekaj sem pozabil, glede svetlobnih teles na vozilih... Če samo pomislim na to, koliko se jih zvečer in ponoči vozi z eno lučjo ali pa celo po Mariboru samo s parkirnimi, mi slabo rata... Srečal sem celo takšne, ki vozijo samo z meglenkami - očitno ima obe halogenki fuč, ker koliko je meni znano, ne moreš imeti prižganih samo meglenk. Pa kakšen Clio, ko mu namesto žmigavcev utripa štop luč, ko pa zabremza, se pa prižge luč za vzvratno vožnjo...

Skratka, očitno pri policiji in prometni varnosti zadeve ne štimajo. Upam, da se bo sedaj tole uredilo, ker stanje takšno kot je, ne vodi nikamor...
Pa še nekaj bi bilo potrebno uvest - moje mnenje. In sicer to, da bi vsak voznik nad 60 let starosti moral vsakih npr. 5 let obnovit svoje prometno znanje in opravit zdravniški pregled.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Zdej koliko alkoholik govori resnico, je tudi vprašanje. Če se mu pa to dogaja, je pa čist logično. 1x so ga pofukal na alkohol do onemoglosti, najbrž. Pa veš da se take zapomnejo.
wink-1.gif
Tudi tako so bili pri nas ob izpit. Greš 1x mimo gostilne, 2x, 3x in pred gostilno vedno več ali manj isti avtomobili. Pa veš da si zapomnejo. Potem se počaka, da možakar zapusti gostilno, vsede v avto in hop cefizelj.

Guiness sej jaz tudi nimam problemov z njimi. Tudi pohvalim jih, ko vidim, da se nekaj dela za varnost ne sam za proračun. Pa tudi se ne jezim, če me ustavijo. Tako kot nisem bentil, ko so me masiral v Gorici. Najbrž je javil voznik avtobusa, ko sem ga prehitel. Ker bi bilo že skoraj težko tako naklučje (pred njim je bil pa šlepar in mu je avtobus vozil na enem metru varnostne. Prehitet itak nisem mogel. Na eni dolgi ravnini se pa odločim, ker sem mel poln [censored] cjazenja 60-70. Se zrinem med kamion in avtobus. Takrat mi je poblendal in mi vozil za ritjo. Skary movie. Mu dvakrat žmignem s štop lučmi, če bi lahko naredil še kakšen meter varnostne. Ni se zgodilo. Prva šansa ko je bila sem šel iz sendviča in lepo norel naprej po omejitvah
bonk.gif
) Edin drek je bil, da nisem imel takrat še kamerce, da bi mu pokazal, kako sem rešil tudi dva bedaka na tistih parih kilometrih. Postopek korekten, nobenga jebanja, pogovarjal smo se normalno in šel naprej s kaznijo 0€. Je pa tudi res, da sta bila starejša možakarja.

Tudi nisem bentil, ko sem fasal 3točke na koncu naselja Ajdovščina. Po prvih napetih minutkah, sem ga omehčal. Odgovori odrezavi, ma po parih vprašanjih se je spremenil v človeka in je na koncu že zavijal po wajdusko oštja. Je pa tudi res, da sem se postavil na mesto merjenja, se obrnil in mu rekel. Res super mesto za merjenje, ni kej.
grin1.gif

Ma zato lahko še vedno napišem, da so inkasanti, kjer merijo hitrost, katera nima veze z ničemer, kot samo s tem, da ni po zakonu.
wink-1.gif

Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
V bistvu bi moralo biti delo policistov v prvi vrsti usmerjeno v "aktiven lov", ne pa kot se sedaj prepogosto dogaja, da "nastavijo pasti" in čakajo, da se "plen" sam ujame vanje. In še nekaj - mislim, da bi policisti morali imeti možnost izrekati kazni v razponu. Kajti ni enako, če nekdo naredi prekršek, a nikogar direktno ne ogroža, ali pa če skoraj pride do nesreče.

EEEEE bravo. To je to. Ni enako, če skozi rdečo zapelješ ob 3 ponoči kot pa ob 3 popoldna. Nekdo z 0.9 v riti pobegne policistom, nekdo obleži mrtvo pijan. Nekdo ma trezen slabše reflekse, kot pijan z 0.5 v riti. Zato imajo v ameriki lepe prijeme za take.

In še nekdo je omenil, da bi bilo treba začeti že v vrtcih, OŠ. To trobimo že desetletje, pa se nič ne zgodi. Zakaj? Sej ne rabiš bit genij da ugotoviš.
rolleyes-1.gif

Je pa tudi dejstvo, da tolk slabo se policisti še niso imeli, kot so se sedaj pod Kresalovo. In kar jih še najbolj zajebava je tole, da se jih ne spoštuje več. Zakaj? Zato pa tudi ne rabiš bit genij, da pogruntaš. Poglejte kolk pritožb je po forumih in kje postavljajo mobilne € valilnice. Lepo te prosim. In najbrž 90% državljanov še redarje zamenjuje za policiste, pa smo tam kjer smo.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Kot prvo - policistov je premalo. Premalo jih je, da bi lahko poceli vse, kar bi bilo potrebno poceti. Ljubljanska PU je najvecja v sloveniji. Prometna policija ima hkrati zunaj cca 6 patrulj. Vse kar je vec je dodatno + kaka provida. Ostalo so splosni policisti. Slednji poleg prometa delajo se po javni varnosti, kaznivih dejanjih, tujcih, itd...
Avtoceste so v domeni prometne policije, vsaka splosna patrulja ki gre na AC, pocne to iz ciste samoiniciative.

Kar se tice meglenk: vsakdo rece - ja par kilometrov nazaj je bila megla / vklopil sem jih ponesreci. In ker noces cloveku narest krivice mu reces naj jih izklopi in ga opozoris.

Policisti menijo da so kazni previsoke. Nekomu dat kazen 300 eur in 3 KT ker je pozabil dat smerokaz - ne vem no.

Ko s ceste spravis cloveka ki vozi brez izpita, neregistriran avto, divja, vozi pijan....no takrat si inkasant in podobno. Nazadnje se je en zadrl "mrs majmuni". Ampak je potem trdil da ni bilo namenjeno meni. Pa sem samo hotel da mi to v obraz rece. Pac vse skupaj gre v 3PM. Pa ne zaradi drzave ampak zaradi drzavljanov. Sej vse skupaj je odraz tega, da zivimo v drzavi, ki je narejena po meri mozganskih maloposestnikov.
- 100 miljonov (na okroglo) pokasiranega kaže da ste kar pridno delali. Vsaj na področju, kjer se polni blagajna. To je pač prioriteta, na področju kriminala pa potem zmanjka. Pač taka strategija, zgrešena če mene vprašaš.
- Mogoče se res ne bo noben sekiral, če bo konec leta 5 ukrepov za vožnjo po prehitevalnem pasu, se bo pa sekiral, če jih bo premalo za hitrost in alkohol. Potem se pa postavite na inkasantske točke, in kasirate takoj za tablo. Donosno, ampak k varnosti pa ne prispeva kaj veliko.
- Pa kaj tolk napihujete te meglenke, je še 100 bolj nevarnih stvari, pa se v njih noben ne vtika. To je samo ostanek zavisti iz prejšnjih časov, ko so meglenke imeli samo boljši avti.
Meni rata večkrat vozit z meglenkami, jih nevede prižgem s kolenom, ko lezem v avto. Potem mi je pa nekoč za nameček še kontrolna žarnica za meglenko crknila. Ampak koga tolk zaslepijo meglenke, da ne more vozit, naj raje izpit vrne, ker je nekaj narobe z njegovim vidom. In opozorilo za ta prekršek je čisto primerna kazen, vse kar je več je samo inkasantstvo.
- Se strinjam, da so kazni previsoke. Ampak če začneš brat ta post od začetka, pa samo bereš mnenja in želje alterjevcev, kje bi lahko še več pokasirali, kje bi lahko še razširili področje kaznovanja.... pa v sosednji temi želje za sreljanje prekrškarjev, zaplembo premoženja, desetletnem arestu...in to za prekrške, ki ne vplivajo na prometno varnost. Dobro jim je država oprala možgane, da sedaj lahko nemoteno s podporo ljudstva nadaljuje svojo inkasantsko politiko katro neposredno izvajajo policaji in sodišče.
A praviš da se policistom ne da več. So pač nekateri končno sprevideli, da so samo inkasanti in tisti, ki ščitijo vladajočo oligarhijo, da ta nemoteno baše v svoje žepe. Prej boste zaprli kurjega tatu kot pa Hildo, Kordeža...... ki so pokradli miljone in tisoče ljudi pahnili v bedo. Da pa si kak policaj prekršek čisto preprosto izmisli, ti pa povem iz lastnih izkušenj (pisano v množini).
Pa rdeča luč ko že omenjaš. Naj policaji zahtevajo, da se ponovno uvede utripajoča zelena, pa bo voženj v rdečo manj, pa še varnost se bo povečala, ampak ne, je bolj donosno če vozijo v rdečo in se še kdo zaleti, proračun pa polni.
Tisto da raje proč pogleda, da ne rabi pisat obdolžilnih predlogov, hodit na sodišče.. pa mislim da v večji meri velja za kriminal, kot za prometne prekrške. Saj je razumljivo, z kriminalcem ima država samo delo, sitnosti in stroške, z prometnim prekrškarjem pa zaslužek. Ampak riba smrdi pri glavi.
- Ja, ko s ceste spravis cloveka ki vozi brez izpita, neregistriran avto, divja, vozi pijan....no takrat si inkasant. Ne vprašaš se pa, kako je do tega prišlo. 18 točk z malo smole izgubiš hitro, V našem mestu je najboljša inkasantska točka (kar priznavajo sami redarji) tista, kjer je bila do pred dvema letoma omejitev 90, danes pa če te (redarski) radar samo 2x ujame pri tej hitrosti ti gre 2 jurja, dobiš 18 točk.... izpit gre...In kaj boš zdej, avto danes ni več luksuz, v službo moraš, tempo življenja ni več tak kot pred 40-timi leti..... Folk se potem posledično vozi brez izpita, potem ne zavaruje (le zakaj bi ga?) in registrira avta, ki ima brez tehničnega še kako skrito pomankljivost, pa voznik niti ne ve zanjo, evo pa tu lahko orgazmiraš, kakšnega hudega kriminalca si ujel, brez izpita, z neregistriranim in tehnično neuzpravnim avtom... potem mu boš pa poleg štirištevilčne kazni še avto zaplenil. In to vse samo zaradi ene po mojem mnenju ene qurčeve NAPAČNO postavljene table za naselje.
Ampak tisti, ki je tablo za naselje pred dvema letoma prestavil, določil višino kazni, poslal redarje in policaje tja kasirat točno ve, zakaj je to tako naredil, jest pa tudi.
In tam jih kaznujejo na stotine. po starem bi pa komaj kakega. tudi cone 30 v zadnjem času rastejo kot gobe po dežju.
In potem, ko nekdo pošteno pove, kaj si misli o takem sistemu in izvajalcih, bi pa še rad, da ti še enkra pove v obraz, da bi še eno štirištevilčno kazen napisal al zakaj?
- Ja, vse skupaj gre v 3PM. Pa ne zaradi drzavljanov ampak zaradi države, ki zadnjih 20 let vodi inkasatsko in zaostrovalno politiko,(žal na račun naše varnosti), ki (tudi na drugih področjih) omejuje svobodo, viša kazni in širi področja kaznovanja, izmišlja si nove da sedaj nepoznane prekrške in kazniva dejanja.... in ji ni namen "možganske maloposestnike" spravit s cest, ampak raje od njih kasira.
Država od več prekrškov in nesreč dobro služi, in si tudi v bodoče ne misli žagat vejo na kateri sedi.
in ko prebereš uvodni post te teme in precej nadaljnih, vidiš samo željo po še večjem kasiranju, večjem nadzoru, večji represiji.....nič pa o tem, kako bi tiste kršitelje ozavestili, da prekrškov nebi delali.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
- Pa kaj tolk napihujete te meglenke, je še 100 bolj nevarnih stvari, pa se v njih noben ne vtika. To je samo ostanek zavisti iz prejšnjih časov, ko so meglenke imeli samo boljši avti.

Mene dejansko motijo. Sedaj če se voziš iz Vrhnike proti LJ ni moteče. Se pač samo blešči, ma ne rabiš nekaj pričakovat, da ti bo prletelo na cesto. Ko se pelješ iz Godoviča proti Idriji ali Želin-Slap ob Idrijci pa je meni osebno zelo moteče. Že tako pridejo ozki predeli in v deževnem vremenu je moteče. Že tako se nič ne vidi, potem pa še teli cepci z reflektorji in potem šicaš sredino na blef. Res je, da ni nekaj hudo nevarno, je pa moteče iz katerega pa lahko rata nevarno.

edit: Pa brezveze je da hodijo inkasanti v Idrijo na avtobusno postajo in ustavljajo vsak avto, kateri je sumljivo znižan v upanju, da nima homolomo, da ni kaj notri napisano. Kaj vse se vozi v ameriki, pa ga nobeden ne vpraša po ničemer. Pri nas pa iščejo bedarije, ker očitno nimajo drugega dela. Aja imajo, sam tam ni denarja.
evil.gif

12123184.jpg

12608350.jpg

modra-petarda1.jpg

modra-petarda.jpg

crna-kocija.jpg

kocija.jpg

Ta je bil vsekakor zmagovalec.
10340044.jpg

10340041.jpg

Nazadnje urejeno:

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:

Mene dejansko motijo. Sedaj če se voziš iz Vrhnike proti LJ ni moteče. Se pač samo blešči, ma ne rabiš nekaj pričakovat, da ti bo prletelo na cesto. Ko se pelješ iz Godoviča proti Idriji ali Želin-Slap ob Idrijci pa je meni osebno zelo moteče. Že tako pridejo ozki predeli in v deževnem vremenu je moteče. Že tako se nič ne vidi, potem pa še teli cepci z reflektorji in potem šicaš sredino na blef. Res je, da ni nekaj hudo nevarno, je pa moteče iz katerega pa lahko rata nevarno.
Več jih nasproti pripelje z dolgimi, kot pa z meglenkami. Pa nad temi z dolgimi ni 5% tolk debate in zgražanja kot pa nad tistimi z meglenkami. Še vedno mislim da je to preostanek zavisti iz časov, ko si vsak ni mogel privoščiti meglenk. Fičoti, stoenke, jugoti pač tega luksuza niso imeli, pa je bil za zavistneže tist ki jih je imel frajer, ki ga je treba na nek načun potolčt, pa je uporaba meglenk toliko bolj na očeh. Saj ne rečem da v nekaterih vremenskih pogojih ni moteče, se pa ta prekršek preveč napihuje. Zdej bi pa nekateri gate slekli tistemu, ki nevede podnevi vozi z njimi. Sej pravim, jest jih včasih prižgem s kolenom, ko lezem v avto, ko opazim da gorijo jih seveda ugasnem, samo ne opazim vedno takoj ob štartu.
Pa še to. Veliko ljudi ne loči med dnevnimi lučmi in meglenkami pri nekaterih avtomobilih. In potem pizdijo čez meglenkarje. Ko dojamejo da tisto niso meglenke jih pa naenkrat ne moti več.

Nazadnje urejeno:

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Se strinjam skoraj z vsem... In problem je očitno ta strategija in pa seveda to, da se policisti morajo držati navodil kot pijanc plota.
Sem že nekje drugje napisal, da bi si policija morala več upati, posledično bi imeli vsi vozniki večji rešpekt pred policijo. Ne pa sedaj, kot si napisal, prekršek je, pritožba sledi, policist pred sodnika. Škoda časa in denarja...

Se pa ne strinjam glede prioritet... OK, alkohol in prevelika hitrost ter rdeča luč (čeprav efekta pri semaforjih očitno ni). Zakaj za boga je pa med prioritetami pas, ne pa npr. pravilno razvrščanje v križiščih in krožiščih, pravilna uporaba AC, smerokazi ipd...
Vedno ko sem se peljal za kakim počasnim voznikom mimo policijske kontrole z radarjem,sem oz. smo se peljali za prvim avtomobilom tudi za 20 ali več km/h počasneje kot je omejitev (omejitev 70, peljali smo se po števcu nekaj manj kot 50, realno torej še manj). Pa se še ni zgodilo, da bi policisti takega posranca ustavili... Še najbolj hecno pa je, da grem občasno kljub radarski kontroli takega posranjeka prehitevat (ne prekoračim omejitve), pa me policija samo čudno gleda in si vrat lomi...

Kar se pa tiče kazni... Če se nekomu nekdo smili, ko bi mu moral dat 300€ kazni in 3KT, pa mu rajši da opomin, ne vem, zakaj tudi policija ne predlaga sprememb zakona oz. kaznovanja. Očitno sta Zajc in Žlender prevelik zalogaj za inteligenco policije. Zelo enostavno bi bilo naredit progresivno lestvico prekrškov. Baza obstaja, prvi prekršek opomin, drugi x €, tretji isti prekršek xy €, četrti y €, peti pa odvzem vozniške. Sedaj pač kazni so takšne kot so, prekrškarjev, takšnih in drugačnih je ogromno.
In pa pokasiran nazaj obvezno namenit v prometno varnost, infrastrukturo in opremo...

Še nekaj sem pozabil, glede svetlobnih teles na vozilih... Če samo pomislim na to, koliko se jih zvečer in ponoči vozi z eno lučjo ali pa celo po Mariboru samo s parkirnimi, mi slabo rata... Srečal sem celo takšne, ki vozijo samo z meglenkami - očitno ima obe halogenki fuč, ker koliko je meni znano, ne moreš imeti prižganih samo meglenk. Pa kakšen Clio, ko mu namesto žmigavcev utripa štop luč, ko pa zabremza, se pa prižge luč za vzvratno vožnjo...

Skratka, očitno pri policiji in prometni varnosti zadeve ne štimajo. Upam, da se bo sedaj tole uredilo, ker stanje takšno kot je, ne vodi nikamor...
Pa še nekaj bi bilo potrebno uvest - moje mnenje. In sicer to, da bi vsak voznik nad 60 let starosti moral vsakih npr. 5 let obnovit svoje prometno znanje in opravit zdravniški pregled.
- Policija si je rešpekt sama zapravil s svojim vedenjem, ko so se iz varuhov reda in varnosti prelevili v inkasante.
Enkrat mi je policaj v rezervne žarnice gledal, če so vse nitke cele, potem ko ni našel drugega razloga da bi mi vzel moj težko prislužen denar. Da ne govorim o primerih, ko si je prekršek enostavno izmislil.

- Kaj ti ni jasno pri teh prioritetah? A bi morali policaji za veseli december v dežju ali snegu ko vsi vozijo počasi meriti hitrost, januarja ko so vsi skeširani in ni nobenih zabav pa gledat za alkohol? Haha potem bi bolj slabo kasirali :)))

- Policaj tistemu, ki npr ni dal žmigovca na izhodu iz krožnega (zaradi tega najbrž še ni prišlo do nesreče), in si je prislužil 300 eur in 3 pike NE SME dat opomina. Saj s tem direkno oškoduje državo, ki ga plačuje da kasira.
Zajc in Žlender sta odlična strokovnjaka, svojemu delodajalcu vedno znova in znova omogočata večji in večji zaslužek. Kaj si delodajalec in njegovi zaposleni ki dobijo plačo iz tega žaklja še hoče lepšega?

- A bi po tvojem predlogu z naraščajočimi kaznimi in bazami prekrškov kršitelji državi konec leta plačali več ali manj?
haha, če bi za prvi prekršek opomine dajali najbrž manj, tko da je jasno zakaj to ne bo še kmalu uresničeno.
Še bolj neumni so pa predlogi, da bi za isti prekršek in enako ogrožanje nekateri plačevali malo, nekateri (tisti z višjo plačo) pa veliko.

- Pa si ti prepričan da ločiš med meglenkami in dnevnimi lučmi pri nekaterih avtomobilih?

- Jest bi prej rekel, da pri policiji in varnosti zadeve dobro delujejo. Tako kot to hočejo šefi in kakršna je prometna politika. Ki pa nižjim in raji ni znana. Saj vsako leto več pokasirajo, kar je cilj prometne politike. Pa koga misliš da briga varnost, več je prekrškov več nesreč, več se pokasira.

- Po 60-tem obnovit znanje in opravit zdravniški pregled ??? Ja še ena stvar, kjer bi lahko pomolzili še kak euro iz žepov. brez učinka na varnost.
Povprečni voznik pri 60-tih vozi zagotovo bolj varno kot povprečni voznik pri 20-tih. Tudi statistika nesreč to potrjuje.
Pri 60-tih voznik svoje pomankljvosti (slabši vid, slabši refleksi..) z lahkoto kompenzirajo z izkušnjami, preudarnostjo, bolj umirjeno vožnjo..., Pa tudi teoretično znanje in pravilno izpolnjeni testi niso nobena garancija za varno vožnjo.
Pa tudi nekdo pri 80-tih bo lahko z lahkoto opravil zdravniški pregled, čez dva meseca bo pa umrl.
Se pa nesreče redko dogajajo zaradi neznanja predpisov, Ga ni voznika, ki ne pozna znaka za omejitve hitrosti in table za naselje, pa se največ nesreč zgodi ravno zaradi prehitre vožnje. Kaj torej nuca tisti test? pred tremi tedni se nikakor nismo mogli zediniti, kako se pravilno pelje skozi krožno, so biula mnenja precej različna. In to takšni bolj na frišno iz avtošole, pa še policaj vmes.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Kamere v avtu in ni potrebno nobenih pregorvarjaj na sodiščih. Dokaz jasen kot beli dan.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.238
1.397
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
ksz

Bom napisal tole, ceprav vem, da mi bo slej ali prej zal. Ker toliko znalcev kot jih premore alter... :/

In katere so sprejeli za letos ?