Delo prometne policije

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Evo, kot sem omenil v sosednji temi... @apollo, pa še kdo...

Glede na to, da policijska kontrola temelji predvsem na hitrosti in alkoholu, pa bog ne daj, da ne bi bil pripasan, me zanima naslednje:
a.) kdaj se bo iz strani policije začelo več delat na uporabljanju smernikov
b.) na pravilni vožnji skozi krožišča
c.) na opominjanju in sankcioniranju bebcev, ki ne vedo, kdaj in čemu se uporabljajo meglenke; očitno se je tale modna muha razpasla že čez vse meje zdrave pameti
d.) na pravilni uporabi pasov na avtocestah in hitrih cestah
e.) na vožnji skozi rdečo luč - v zadnjih mesecih se lahko kar nekajkrat zahvalim dobrim zavoram in refleksom, da še ni prišlo do prometne - ne po moji krivdi.
f.) na telefoniranju - babe so žal tiste, ki so najhujše. Šajtra po cesti s telefonom na uhi in čikom v lapah... Sicer se nekaj dela na preventivi, ampak po opaženem ni nekega efekta.
g.) razpizdijo me vsi, ki mečejo čike veselo skozi okno, pa jih baš boli, če čik pade na havbo, na vetrobransko steklo, pod gume... A se da tu kaj naredit? Ker v glavah ljudi se to samo od sebe ne bo popravilo...
.
.
.

Verjetno sem še ziher kaj pozabil, glavnino sem pa zapisal. Torej, kdaj bo policija začela izvajat tudi tovrstne kontrole, kršitelje opominjat, ipd. Ker ni problem samo hitrost in alko, ampak tudi naštete stvari, pa verjetno še kaj...

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
In da denar pobran iz kazni ne gre v proracun, ampak za namenska sredstva policije za varnost v cestne prometu.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Točno tako... S tem bi se moralo kriti stroške izobraževanj, tečajev ipd. ter seveda izboljševanju infrastrukture, opreme ipd.

@modi
se da popravit naslov teme v Delo prometne policije? Ker tale K je moteč...
redface-1.gif

Edit:
rešeno...
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
lahko dodaš še tiste ki se vozijo 40-50 na 90 omejitve, zakaj ne fašejo kakšno kazen. In to na takih odsekih, kjer se komot pelje 90-100 v dežju. Torej smatram, da je v suhem 80-90 vrg glave varno, za te nesposobneže. Sej so rekli, da bojo prepočasne kaznovali z 150 evri. So že kakšnega? Potem pa tisti, ki bi se radi normalno vozili 80-90, prehitevajo in poka. Ampak vedno je potem tisti, ki prehiteva, označen kot norec. WTF?!?!

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Na te "šlateke" oz. posrance na cestah sem pa čisto pozabil... Si jih pa ti sedaj omenil
wink-1.gif

na moji vsakodnevni relaciji ni dneva, ko ne bi bilo koga, ki vozi npr. <40 kjer je omejitev 50, <60, kjer je omejitev 70 in pa seveda izven naselja na ravnem odseku 60 - 70. To je najhujše na bresterniški ravnini od konca Bresternice (malo izven Maribora) proti Selnici ob Dravi.

@crashtheburnt
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.423
5.660
113
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
In da denar pobran iz kazni ne gre v proracun, ampak za namenska sredstva policije za varnost v cestne prometu.

Predvsem to
zmaga.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.130
12
38
Premal jih je. Sicer pa prva stvar, ki bi jo naredil, vožnja po prehitevalnem pasu, odvzem, telefoniranje odvzem. Ravno vceraj se je en pikinezer v enem pasatu vozil 40 kjer je omejitev 70, v levi telefon, z desno zmigavc in na silo levo. Mamicu mu, da ga potegnem ven in ....

Meglenkarji so poglavje zase. Pred časom sem se ustrašil. Ja, bila je tako grda. 150 m pred domom prižge meglenko, vidljivost 500m. Blendam, ništa. Grem za njo, da ji mal razložim in mi reče, me pa toži. Utopit v žlici vode. Fak, jest sploh ne morem verjet kakšno kulturo imamo. Ja, marsikje je slabše, drugod bolje. Ampak mi smo tu in tole ni za nikamor. Tudi do trgovine ne moreš brez da bi živčnega fasal, ker nekdo palamudi po svoje.
bonk.gif

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Lepo da nisem edini!

Dodal bi še vključevanje na AC pri 40km/h.
Saj so znaki bedno postavljeni in folk brez svoje pameti gleda tistih 40 sred uvoza na AC ko pa pride vštric z AC pa očitno misli da 40 velja do konca pospeševalnega..

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
...
h) Žlendru in Zajcu doživljenjsko prepovedati, da delata karkoli v povezavi s prometom.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
...
h) Žlendru in Zajcu doživljenjsko prepovedati, da delata karkoli v povezavi s prometom.

To je sploh treba dati na PREDNOSTNO listo pred vsem. NUJNO. Če bi jih odstranli že 5 let nazaj, bi bilo že takrat 5 let preksno.

colos

Pripravnik
12. jan 2008
494
6
18
Ne pozabite na šleperje, ki se prehitevajo po avtocesti -eden pelje 99 eden pa 100. Priletiš 130 in bremzaš, ker ti je zadnji hip skočil na prehitevalnega. Ko je prehitel enega jih ima takih pred sabo še sto.

Nazadnje urejeno:

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Odpadkov v SLO je noro...ravno danes en na AC, lepo celo pot na levem pasu od Kranj do Radovljice...

Tok nesreč na Štajerskem pa tako male kontrole...jao jao.

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.423
5.660
113
Citat:
Uporabnik cappy pravi:
Lepo da nisem edini!

Dodal bi še vključevanje na AC pri 40km/h.
Saj so znaki bedno postavljeni in folk brez svoje pameti gleda tistih 40 sred uvoza na AC ko pa pride vštric z AC pa očitno misli da 40 velja do konca pospeševalnega..

Plus da vsi mislijo da je na koncu pospeševalnega imaginarni zid in se še ustavijo....

Na gorenjski AC maš polno takih talentov......sam je pa res jeba ker nakoncu če bi bilo več policije na cesti bi jaz kazen kasiral ker take vedno prehitim po desni tako da nadaljujem po pospeševalnem in pol ker se seveda uklučujejo z 40-60 na AC še mal po odstavnem
cry12bpy.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Evo, kot sem omenil v sosednji temi... @apollo, pa še kdo...

Glede na to, da policijska kontrola temelji predvsem na hitrosti in alkoholu, pa bog ne daj, da ne bi bil pripasan, me zanima naslednje:
a.) kdaj se bo iz strani policije začelo več delat na uporabljanju smernikov
b.) na pravilni vožnji skozi krožišča
c.) na opominjanju in sankcioniranju bebcev, ki ne vedo, kdaj in čemu se uporabljajo meglenke; očitno se je tale modna muha razpasla že čez vse meje zdrave pameti
d.) na pravilni uporabi pasov na avtocestah in hitrih cestah
e.) na vožnji skozi rdečo luč - v zadnjih mesecih se lahko kar nekajkrat zahvalim dobrim zavoram in refleksom, da še ni prišlo do prometne - ne po moji krivdi.
f.) na telefoniranju - babe so žal tiste, ki so najhujše. Šajtra po cesti s telefonom na uhi in čikom v lapah... Sicer se nekaj dela na preventivi, ampak po opaženem ni nekega efekta.
g.) razpizdijo me vsi, ki mečejo čike veselo skozi okno, pa jih baš boli, če čik pade na havbo, na vetrobransko steklo, pod gume... A se da tu kaj naredit? Ker v glavah ljudi se to samo od sebe ne bo popravilo...
.
.
.

Verjetno sem še ziher kaj pozabil, glavnino sem pa zapisal. Torej, kdaj bo policija začela izvajat tudi tovrstne kontrole, kršitelje opominjat, ipd. Ker ni problem samo hitrost in alko, ampak tudi naštete stvari, pa verjetno še kaj...
Na kratko napisano, le kdaj bo policija razširila področje kaznovanja in začela kasirat še tam, kjer dosedaj malo zaostaja. Pa povečala represijo in nadzor nad vozniki?

no sej, če že nesreč ne bo nič manj, se bo pa vsaj več denarja prililo v proračun ane? Kar ni slabo ampak odlično.