Delo na črno - prijava

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.038
11.158
113
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Začel boš prijavljat, druge ni, par takih ki bodo prijvaljai se bo tudi delo načrno izkoreninilo, tako pa samo pogljej to temo.
Prvo moraš prijaviti tiste, ki državni denar pokradejo. Ja, tisti denar, za katerega pravite, da ga premalo pride v državno blagajno, dejansko je pa iz te blagajne ispuhtel neznano kam!!!!!!!!!!!!!!!
Ko bodo pa te za rešetkami, gremo pa v napad na nedeljske fušarje

Se strinjam. Kje naj prijavimo, da še tebe vprašam? Kar na dan s teelfonskimi.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.645
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Ne bova prišla skupaj - pa čeprav se z večino kar si spisal strinjam - ampak pod črto še vedno zagovarjaš fušarja ozr. opravičuješ ta način delovanja s tem, da je nekdo zgrešil še večjo barabijo.

Oba taka (no - vse take) je treba sankcionirati - ne pa da se eni in drugi zgovarjajo, da "oni drugi pa lahko".

Pa da ne boš mislil, da tudi jaz nisem bil prisiljen vzeti "kolega", ker se pač resnim poslovnim subjektom ne splača priti položiti 7 kvadratov ploščic - sam se mi vseeno zafržmaga, ko sam podpiram fušarijo.
crazy1.gif

Vprašanje je pa zakaj se jim ne splača delati malih del po gospodinjstvih!?!? V tujini (A in DE) pa to laufa brez kakšnih večjh težav.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik lanos pravi:Prvo kot prvo, je ogromno obrtnikov, ki ne pišejo računov!!!!!!!!! In to praviloma za vsa vsaj takšna dela, ki jih naredijo fušarji v nedeljo. Torej, nekdo, ki ima obrt je upravičen, da ne izda računa, ker ima obrt , eden revež, je pa za 15€ na teden za_hebal državo. Ne nakladajte.
Kje si pa to bral, da je pa obrtnik upravičen ne izdajat računa? Ti lahko povem iz lastnih izkušenj: recimo ena tretjina strank mi reče, če lahko brez davka in so potem nesrečne, ker jim povem, da nisem zavezanec za DDV in davka itak ne zaračunavam
grin1.gif
.
In se strinjam: treba je kaznovat oboje in obrtnike, ki ne izdajajo računa in fušarje. Je pa ena težava: če se prav spomnim so kazni nesorazmerne, beri fušar jo bo občutno ceneje odnesel kot pa obrtnik, ki ni izdal računa. Pa po mojem prvi bolj nateguje državo.

Predvsem pa bi bil potreben razmislek, da se normalnega obrtnika ne obremeni s takimi direktnimi in prikritimi davščinami, da praktično skoraj ne more preživeti, ker dela samo za državo in da izpolnjuje njene nore zahteve, ki jih je vsak dan več. Da ne govorimo o tem, da ob recimo manjši napaki (pa ne govorim tu o utaji davkov) lahko pokasira kazen v višini nekaj tisoč/deset tisoč eur, ki ga seveda pahne v stečaj. Samo toliko v vednost...

Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Drugo kar je, je s programom "samozaposlitve" država naredila več škode, kakor koristi. Pojavilo se je en kup nekih obrtnikov, ki se ukvarjajo s "naredimo vse". Dobili smo en kup slabih izvajalcev, ki niso vajeni delati, poslovati. Nekdo je že omenil, da so takšni redni gostje lokalov.
Se popolnoma strinjam.
In da zapišem tole: tudi sam sem izkoristil subvencijo za samozaposlitev, ker je zadeva ravno sovpadala s časom, ko sem šel na svoje. Nisem pa šel na svoje zaradi subvencije. Kako je pa to izgledalo, pa raje niti ne pišem, ker mi gre na bruhanje ob tem, kam gre naš denar.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Vidiš, pa imamo problem. Komu prijaviti. Jaz ne vem. Res. Lahko mi rečeš, da sem neumen.
A smo potem prišli do zaključka, da vrh pilitike, tajkune, nimaš kam prijavit?
Pa če bi imeli, kolko takšnih je v zaporu?? Kolko jih je vrnilo denar?? Kaj s tem rešujemo?? Spet nič. Žalostno u 3PM

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.038
11.158
113
Drugače pa mamo zdaj nove subvencije za kmetijstvo, spet tako nastavljeno, da se bo pokradlo. Kam prijavit?

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Ne bova prišla skupaj - pa čeprav se z večino kar si spisal strinjam - ampak pod črto še vedno zagovarjaš fušarja ozr. opravičuješ ta način delovanja s tem, da je nekdo zgrešil še večjo barabijo.

Oba taka (no - vse take) je treba sankcionirati - ne pa da se eni in drugi zgovarjajo, da "oni drugi pa lahko".

Pa da ne boš mislil, da tudi jaz nisem bil prisiljen vzeti "kolega", ker se pač resnim poslovnim subjektom ne splača priti položiti 7 kvadratov ploščic - sam se mi vseeno zafržmaga, ko sam podpiram fušarijo.
crazy1.gif

Vprašanje je pa zakaj se jim ne splača delati malih del po gospodinjstvih!?!? V tujini (A in DE) pa to laufa brez kakšnih večjh težav.
Prvo kar je, cenim tvoj pošten odgovor.
Mislim, da sma kar dosti skupaj z mnenji. Samo malo napačno oz. v svojo smer si si razlagal moje mnenje.
Ne zagovarjam fušarjev tako kot misliš. Nekdo je prisiljen nekaj postoriti za lastno preživetje. In se mi zdi boljše to, kot pa jamranje na socialni ali pa kraje. Se strinjaš?
Ne gre se zato, "da oni drugi pa lahko" Ne sme nobeden. Samo spraviti se na nekoga, ki se lahko edino tako preživi in je manjše breme vsem, je nepomembno glede na nekoga, ki pobere vse iz kupa našega denarja. Tukaj je razlika v € nekaj 100-200€ ali pa tolko milijonov. A bomo vsi začeli prodajati organe?? Se strinjaš??
Vsi mi smo že imeli fušarja. A si s tem podpiral fušarijo al si nekonu dal zaslužek, da je lažje preživel. Če si dal bogatemu fušarju, se s tabo strinjam, če si dal pa nekomu, ki se preživlja s priložnostnimi deli, pa ne. Se strinjaš??
Kako imajo urejeno v tujini mala dela??? Na dan z besedo.
Kolko je meni znano, laufa mali fuš brez problema. Govorim o malih fuših. Kot praviš, 7m2 ploščic ali sobo prebelit ali travo pokosit ....itd. Seveda vse brez vidnega nekega gradbišča in hrupa.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.564
471
83
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Drugače pa mamo zdaj nove subvencije za kmetijstvo, spet tako nastavljeno, da se bo pokradlo. Kam prijavit?
Za kmetijstvo imamo "nove subvencije", ki so bistveno nižje kot so bile do sedaj. Večina pogojev je takih, da smo vsaj za letos kar lepo državi pustili. Nekaj se je sicer folk prijavil a mislim da bo večina ko bo končno dojela stroške pobegnila. Gre v smislu: stroška imaš za 2€ dobiš 1€ če boš to in to izvedel.
Kaj te pa subvencije sploh motijo. Hrana pri kmetu, ki gre skozi distribucijske kanale je praktično zastonj.

To da je zelenjava v trgovini v akciji z 2-5% maržu ko je je dovolj je stvar trgovcev. Cena za kmeta kljub subvencijam pod 70% karkulacijske. Da se določen sezonski artikel prodaja po 1 cent tudi. Kmet ima od tega takrat kljub subvenciji le precejšnjo zgubo. Da so marže 300% ko določenega arikla rahlo manjka in dobi kmet kakih 50% več kot v času akcije (nekako pokrije stroške) je tudi stvar trgovcev.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Kje si pa to bral, da je pa obrtnik upravičen ne izdajat računa?
Nikjer nisem napisal in nikjer ne trdim, da je obrtnik upravičen neizdajat računa!!!. še enkrat preberi.
Napisal sem, da je nekaterim trn v peti nedeljski fušar za preživetje, medtem, ko ogromno obrtnikov ne izdaja računav. In napisal sem, da eni tukaj ne vidijo problema v neizdajanju računov v vrednosti nekaj tisoč €, vidijo ga pa v nedeljskem fušarju v vrednosto nekaj 10€

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Nikjer nisem napisal in nikjer ne trdim, da je obrtnik upravičen neizdajat računa!!!. še enkrat preberi.
Sem prebral in razumem kaj si hotel povedat, postavil si pač vprašanje.
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
In napisal sem, da eni tukaj ne vidijo problema v neizdajanju računov v vrednosti nekaj tisoč €, vidijo ga pa v nedeljskem fušarju v vrednosto nekaj 10€
A mi lahko linkaš koga, ki je napisal, da ne vidi problemov v neizdajanju računov v vrednosti nekaj tisoč EUR s strani obrnikov? Ker jaz ga nisem ravno videl, res pa sem zagovornike dela na črno bolj kot ne preskočil...
grin1.gif

In ti bom še enkrat napisal: oboje je treba kaznovati, tako da se vzpostavi normalna konkurenčnost, ne pa, da tako prvi kot drugi nelojalno konkurirajo tistim, ki se trudijo delat pošteno in po velikokrat žal neumnih zakonih.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Kje si pa to bral, da je pa obrtnik upravičen ne izdajat računa?
Napisal sem, da je nekaterim trn v peti nedeljski fušar za preživetje, medtem, ko ogromno obrtnikov ne izdaja računav. In napisal sem, da eni tukaj ne vidijo problema v neizdajanju računov v vrednosti nekaj tisoč €, vidijo ga pa v nedeljskem fušarju v vrednosto nekaj 10€.

Popolnoma se strinjam in vem, da je davčna politika in politika vsega gospodarstva pri nas ena tragedija ali pa komedija. Skratka neumnost.
Dajatve so rekorno velike. Bolj si priden, več narediš, več ti vzamejo. Res je. Zakaj tako. In spet smo pri istem problemu. Spet smo pri istih ljudeh, ki brskajo po kupčku našega denarja. Ko ni več kje davka pobrati, ga pa povečajo. Ali pa kakšen davek dodajo. Se strinjaš?
To, da si sam izkoristil subvencije ni niti pomembno sedaj. Pomembno je, ali si ti v svojem poslu uspel ali pa si bil eden tistih, ki so mislili, da bodo pač pokasirali in zaprli s.p. Takšnih slednjih je ogromno (ki so se zahebali)

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
ne bom ti več odgovarjal, ker bo to preraslo v najino debato.
Še enkrat: Napisal sem, da z izjavami nekateih, eni ne vidijo problem v neizdajanju računov ampak samo v nedeljskih fušarjih!!!!
In ko bo (sej ne bo nikoli) rešen problem tajkunstva, kraj državnega denarja, bo že več denarja v blagajni, pa če je samo 50% izpisanih računov storitvene dejavnosti sedaj. Ko se uredi še ostalih 50€, mejimo na bogato državo, ko pa še trenutno najmanjši problem fušarjev sedaj potem preraste v največji problem, smo pa bogati.
Bo šlo?

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.009
9.536
113
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:

crazy1.gif

Prvo kar je, cenim tvoj pošten odgovor.
Mislim, da sma kar dosti skupaj z mnenji. Samo malo napačno oz. v svojo smer si si razlagal moje mnenje.
Ne zagovarjam fušarjev tako kot misliš. Nekdo je prisiljen nekaj postoriti za lastno preživetje. In se mi zdi boljše to, kot pa jamranje na socialni ali pa kraje. Se strinjaš?
Ne gre se zato, "da oni drugi pa lahko" Ne sme nobeden. Samo spraviti se na nekoga, ki se lahko edino tako preživi in je manjše breme vsem, je nepomembno glede na nekoga, ki pobere vse iz kupa našega denarja. Tukaj je razlika v € nekaj 100-200€ ali pa tolko milijonov. A bomo vsi začeli prodajati organe?? Se strinjaš??
Vsi mi smo že imeli fušarja. A si s tem podpiral fušarijo al si nekonu dal zaslužek, da je lažje preživel. Če si dal bogatemu fušarju, se s tabo strinjam, če si dal pa nekomu, ki se preživlja s priložnostnimi deli, pa ne. Se strinjaš??
Kako imajo urejeno v tujini mala dela??? Na dan z besedo.
Kolko je meni znano, laufa mali fuš brez problema. Govorim o malih fuših. Kot praviš, 7m2 ploščic ali sobo prebelit ali travo pokosit ....itd. Seveda vse brez vidnega nekega gradbišča in hrupa.

E vidiš, v naši zbirokratizirani državi so se spravili na mali fuš kot ti temu praviš, velikega pa niti ne dirajo, ker si ne upajo. Tako si dve inšpektorici recimo fajn privoščita mamco, ki peče piškote in jo dobesedno uničita, namesto da bi mamci z opozorilom razložile, kako lahko to legalno počne, med tem, ko se poserjeta od strahu, preden bi za rep prijele kako večjo ribico.
Pa inšpektor spet googla iz svojega stola v pisarni po bolhi in zašije nekoga, ki proda kako uro iz svoje zbirke na mesec, ker od podpore ne preživi, mu skuha hudo kazen kar z inšpekcijskim nadzorom v odsotnosti in ga celo spravi iz podpore, med tem pa velike ribe, ki poslujejo po bolhi pametno skrivajo svoje poslovanje. V tem je težava.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.038
11.158
113
Kdo ne vidi problema v neizdajanju računa? Pa kaj filozofiraš pa opravičuješ svoje debilne izjave. Če ne izdaš računa je to isto delo na črno, kaj ti faking ni jasno.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Preganjanje dela na črno oz. neizdajanja računov je isto, kot če bi vsem po Sloveniji težili naj dajejo kri, shranjevali bi jo pa v bazen, ki pušča na veliko.

Dokler se to ne uredi, je čisto vseeno če vsi izkrvavimo vanj.

Ko se bo pa to uredilo, bo pa denarja 5 X preveč. Že zdaj plačujemo 5 X preveč kaj folku ni jasno.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
teb ni jasno, ker očitno dnarja ne poznaš. Da je med 15€ in milijoni "mal "razlike.

Ti si očitno eden tistih, ki bi socialni problem uniču, ker je šel nekomu drva zložit da preživi.

Pa mal ber izjave, ne pa spet nabijat u 3PM

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Preganjanje dela na črno oz. neizdajanja računov je isto, kot če bi vsem po Sloveniji težili naj dajejo kri, shranjevali bi jo pa v bazen, ki pušča na veliko.

Ko se bo pa to uredilo, bo pa denarja 5 X preveč. Že zdaj plačujemo 5 X preveč kaj folku ni jasno.

Delo na črno ni v interesu države in ljudi, ki pošteno delajo in plačujejo davke. Delo na črno upravičujejo samo tisti, ki delajo na črno ali pa srkajo še mamino mleko (morda celo kri).

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
726
32
28
Mene še bolj moti šmuglanje pri registriranih s.p., d.o.o, in dobro situiranih osebah. Poznam jih kar nekaj z enim ali dvema otrokoma, starša sta "ločena, uradno ne živijo skupaj" oziroma mati je samohranilka, ata privatnik ima vedno minus,... Vozijo vsi avte za 25k+€, plačujejo manj vrtca kot jaz, otroci imajo državne štipendije, dobivajo 2 ali 3x oziroma xy večje doklade kot jaz,...
Jaz pošteni norec pa uradno živim s svojo žensko in dvema otrokoma, plačujem vse dajatve, najemnino in sem tepen za vsak dodatek, ki si ga v službi prislužim.
bonk.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

467716-post_slo.gif

Sam zdaj to ti objasni nekaterim tukaj, ki upravičujejo tiste, ki jemljejo v lastni žep iz kupa.

Eni so res bolj papežki, kot sam papež.

Očitno spet ni kje vzet, pa še socialne probleme treba zatreti. Tajkune pa še tiste iz zapora spustit, da bodo lahko užival nagrabljen denar
bonk.gif

ermej, ti si samo ena ovca, ki te država ožema. (brez zamere) ampak takšne država rabi....

Nazadnje urejeno: