Kolikor vem ima dva slota. Odvijači zadevo in boš videl. Sicer bi bilo pa fajn po toliko letih spucat hladilni sistem. Sam se tudi lotevam tega že nekaj časa...Citat:
Uporabnik PRINCESKA pravi:
pa še koliko slotov ima za ram-e?
A lahko noter zraven 1G dodam 4G ?
Citat:
Uporabnik dejvi pravi:
jaz imam tega vostro A860 in mi dela vredu,kot serviser ti priporočam,da ga daš na servis in ti zamenjajo pasto na cpu,lahko da kak ventilator ne dela več,niso pa krivi rami za pregrevanje,ta plata podpira le 2x2 g rama,na en slot lahko das max 2gb in ne 4 gb rama,čeprav je to skupna max kapaciteta,kupi si tudi podstavek za prenosnik,lahko probas tudi update bios ne bo skodilo,če te zanima še kaj javi,jaz sem zelo zadovoljnen s tem modelom,win7 64 bit delajo super
lp
Citat:
Uporabnik dejvi pravi:
jaz imam tega vostro A860 in mi dela vredu,kot serviser ti priporočam,da ga daš na servis in ti zamenjajo pasto na cpu,lahko da kak ventilator ne dela več,niso pa krivi rami za pregrevanje,ta plata podpira le 2x2 g rama,na en slot lahko das max 2gb in ne 4 gb rama,čeprav je to skupna max kapaciteta,kupi si tudi podstavek za prenosnik,lahko probas tudi update bios ne bo skodilo,če te zanima še kaj javi,jaz sem zelo zadovoljnen s tem modelom,win7 64 bit delajo super
lp
Citat:
Uporabnik dejvi pravi:
sedaj stanejo rami 20 eurov - 2gb,za ta model potrebuješ ddr2 rame,jaz imam še vedno 2 gb rama,tako kot sem ga kupil in mi win7 64 bitov dela super,prej sem imel 32 bit in so tudi delali ok,za bios pa grep na spletno stran dell,izbereš model in ti vrže vse ven.
Če ti komp dela vredu pol je brezveze nadgrajevat BIOS,ker lahko ob napačni izbiri pride do problema "črnega ekrana".
Jaz sem mojega malo prečistil tako,da sem na režo kjer ven piha ventilator dal cev od sesalca in sesalec nastavil na min in tako lahko potegne ven nekaj praha,samo pazi,da ne boš imel sesalca na max,ker pol ti bo ostalo le še prazno ohišje,haha
Kdor pa ni vešč razstavljanja prenosnikov pa tega niti ne priporočam,ker lahko polomite plastične zatiče,pa tudi če vam ga že uspe narazen vzeti,ga skupaj ne boste spravili,raje nesite na servis in vam zaračunajo 20 eurov za čiščenje noranjosti in opravijo kot treba
lp
Citat:
Uporabnik dejvi pravi:
pol pa moraš še pasto kupiti za cpu