Dell Vostro A860

PRINCESKA

Pripravnik
29. okt 2011
361
2
16
Torej imam ta laptop in me zanima zakaj se pregreva?
Ventilator žene na ful, včasih se pa tudi kar sam izklopi.
Je to mogoče premalo ram-a? Ali je to grafika?
ventilator in reže so lepo čiste!

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.820
113
Citat:
Uporabnik PRINCESKA pravi:
pa še koliko slotov ima za ram-e?
A lahko noter zraven 1G dodam 4G ?
Kolikor vem ima dva slota. Odvijači zadevo in boš videl. Sicer bi bilo pa fajn po toliko letih spucat hladilni sistem. Sam se tudi lotevam tega že nekaj časa...

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
jaz imam tega vostro A860 in mi dela vredu,kot serviser ti priporočam,da ga daš na servis in ti zamenjajo pasto na cpu,lahko da kak ventilator ne dela več,niso pa krivi rami za pregrevanje,ta plata podpira le 2x2 g rama,na en slot lahko das max 2gb in ne 4 gb rama,čeprav je to skupna max kapaciteta,kupi si tudi podstavek za prenosnik,lahko probas tudi update bios ne bo skodilo,če te zanima še kaj javi,jaz sem zelo zadovoljnen s tem modelom,win7 64 bit delajo super

lp

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
Citat:
Uporabnik dejvi pravi:
jaz imam tega vostro A860 in mi dela vredu,kot serviser ti priporočam,da ga daš na servis in ti zamenjajo pasto na cpu,lahko da kak ventilator ne dela več,niso pa krivi rami za pregrevanje,ta plata podpira le 2x2 g rama,na en slot lahko das max 2gb in ne 4 gb rama,čeprav je to skupna max kapaciteta,kupi si tudi podstavek za prenosnik,lahko probas tudi update bios ne bo skodilo,če te zanima še kaj javi,jaz sem zelo zadovoljnen s tem modelom,win7 64 bit delajo super

lp

Men se je tk pregrevu da ce je bil na mizi da ni bil podložen se je po 10sec ugasnu. Dam narazn pa je blo tk cca. 3mm praha po dolžini zafilano tista rebra ko vn piha... tk da skor ziher je da ga mors spucat ... vent nov te pride cca. 30e vsaj taka cena je bla takrat ko sm js iskal .. reže za ram ma pa 2

PRINCESKA

Pripravnik
29. okt 2011
361
2
16
Citat:
Uporabnik dejvi pravi:

lp

-kateri so to pravi ram-i : DDR2?
-mogoče how to upgrade bios help?
wink-1.gif

Gledam cene za te ram-e pa je ta zadeva že zelo poceni postala?! Včasih se sploh ni splačalo nadgrajevati laptopov k je blo predrago!

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
sedaj stanejo rami 20 eurov - 2gb,za ta model potrebuješ ddr2 rame,jaz imam še vedno 2 gb rama,tako kot sem ga kupil in mi win7 64 bitov dela super,prej sem imel 32 bit in so tudi delali ok,za bios pa grep na spletno stran dell,izbereš model in ti vrže vse ven.
Če ti komp dela vredu pol je brezveze nadgrajevat BIOS,ker lahko ob napačni izbiri pride do problema "črnega ekrana".
Jaz sem mojega malo prečistil tako,da sem na režo kjer ven piha ventilator dal cev od sesalca in sesalec nastavil na min in tako lahko potegne ven nekaj praha,samo pazi,da ne boš imel sesalca na max,ker pol ti bo ostalo le še prazno ohišje,haha
Kdor pa ni vešč razstavljanja prenosnikov pa tega niti ne priporočam,ker lahko polomite plastične zatiče,pa tudi če vam ga že uspe narazen vzeti,ga skupaj ne boste spravili,raje nesite na servis in vam zaračunajo 20 eurov za čiščenje noranjosti in opravijo kot treba

lp

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
Citat:
Uporabnik dejvi pravi:
sedaj stanejo rami 20 eurov - 2gb,za ta model potrebuješ ddr2 rame,jaz imam še vedno 2 gb rama,tako kot sem ga kupil in mi win7 64 bitov dela super,prej sem imel 32 bit in so tudi delali ok,za bios pa grep na spletno stran dell,izbereš model in ti vrže vse ven.
Če ti komp dela vredu pol je brezveze nadgrajevat BIOS,ker lahko ob napačni izbiri pride do problema "črnega ekrana".
Jaz sem mojega malo prečistil tako,da sem na režo kjer ven piha ventilator dal cev od sesalca in sesalec nastavil na min in tako lahko potegne ven nekaj praha,samo pazi,da ne boš imel sesalca na max,ker pol ti bo ostalo le še prazno ohišje,haha
Kdor pa ni vešč razstavljanja prenosnikov pa tega niti ne priporočam,ker lahko polomite plastične zatiče,pa tudi če vam ga že uspe narazen vzeti,ga skupaj ne boste spravili,raje nesite na servis in vam zaračunajo 20 eurov za čiščenje noranjosti in opravijo kot treba

lp

js mam par "zaticev" se pravi plasticnih ulitkov ki so na ohsiju ko drzijo pol navoje not potrganih ker so res slabo nareti...

drugac pa ni panike dat narazn mislim da vsak k ma mal u roki lahka to nardi na netu so teturiali po korakih + tega na youtubu celotn dissasembling posnet ... tk da ni neke panike

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
seveda ni panike za tehnične tipe,vsi pa niso za takšne stvari,pol pa moraš še pasto kupiti za cpu itd,to pa je že preveč za vsakogar

lp

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
mene tudi zanima, imam sicer lenovo n 200 laptop ... pa se mi zdi da je z leti postal glasnejši oz da ventilator laufa skoz, včasih pa se je ventilator zagnal le vsak etoliko časa. reše sem že večkrat dobro očistil... sedaj pa me zanima ali se pasta sčasoma tudi izrabi... torej ali namazti z novim svežim slojem. Imam pa pasto za navaden pc - je to sploh bistveno?

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
Če si reže sam oduzuni spucu pol pomoje nisi skor nič naredu , če ne razstaviš pa spučes komplet ne nardis nič.

Glede paste na mojem vostru je nism menju sm ze 3x pucu prah vn ... za enkrat ne vidim potrebe po menjavi paste ker dela še ok.

Če bi pa zaznal da se pretirano segreva kljub temu da je bil spucan pa pomoje bi menju ja ...

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.820
113
Koliko si rekel je cena za čiščenje na servisu? Ker morda bi investiral v to...