Deinstall ATI driverja - safe mode

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.238
1.397
113
Po krešu računalnika so se grafični driverji spomnili da je na sistemu glavni TV-izhod. Ker jaz TV izhoda nimam, niti nimam nobene navadne TV se pojavi problem ker mi v normalnem stanju seveda ne pokaže slike. V safe mode pa ne morem odinštalirati driverjev ker je to pač safe mode in program ki skrbi za to seveda ne dela.

OS je Win Vista 64 grafična pa je AMD 4870...

Kdo že imel podoben problem in kako ga je rešil ?

Nazadnje uredil moderator:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
A oni ATI uninstaller tudi ne dela?

V Control Panel / Add remove programs je (pač kjer so vsi programi našteti).

Zdaj sicer ne vem, a se to vedno zraven instalira.... Če ga ni, ga lahko probaš najt na amd.com (s pomočjo google-a, če drugače ne).

PS: Na mojem se imenuje "ATI Catalyst Install Manager". Je pa jeba to, vem... se sprašuješ, kaki "geniji" pišejo te skripte za instalacijo in deinstalacijo...

erikson

Guru
25. avg 2007
22.726
6.501
113
Kaj pa če držiš F8 med zagonom in izbereš "Enable low-resolution video (640×480)" ter tam poizkusiš?

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.238
1.397
113
Niti vgrajeni niti AMD jev uninstaller ne deluje v safe modu...
Se že sprašujem zakaj sploh imajo safe mode. Pa kdo grafični pravi naj uporablja TV - izhod :/

@erikson

Me stalno meče na izbiro safe mode ali normal mode. Če ga ne ugasneš pravilno. Žal tega low resolution ni...

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.238
1.397
113
Saj na koncu sem pogruntal in v device managerju stisnil delete na video card driver. No po ponovnem zagonu sem imel sliko in sem lahko reinstal naredi. Tako da je rešeno.

Samo še mi vedno ni jasno kaj MS in AMD tako komplicirata da ne moreš uporabljati uninstalerjev v safe mode :S