Kaj kupiti? Intel - AMD, Duo, X3, Quad

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.364
9.606
113
EU
UT je napisan za dvojedernika. Tako piše v pozdravnem oknu ob zagonu špila.
UT za štiri jedra ni optimiziran, vendar ga poganjam na vseh štirih, v "neoptimiziranem" načinu.
Vidiš, kako je to enostavno. Sedaj ne vprašuj, kako vem da dela na vseh štirih.
ne-ne-1.gif

Florjan

Pripravnik
1. sep 2007
444
1
16
Ljubljana
Zgodba je končana.
Pod mojo mizo že teče nov računalnik. Procesor je Intel Core 2 Duo E8400. Revija Chip ga je proglasila za najboljši nakup po razmerju med zmogljivostjo in ceno.
Zaenkrat sem zadovoljen, kljub temu, da še ni mogel pokazati prave zmogljivosti, še vse po vrsti nalagam.

Florjan

Pripravnik
1. sep 2007
444
1
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik netko pravi:
tolk debate in na koncu samo 8400

Debate bi lahko bilo veliko prej konec, če se nebi oglašalo toliko raznih "strokovnjakov" s toliko nasprotnimi mnenji.

Pa ne reci "samo" 8400. To je trenutno najboljši procesor če primerjaš odnos med zmogljivostjo in ceno. Niti slučajno ne bom kupoval kakšnega i7, samo da bi se lahko pohvalil z njim. Meni šteje uporabnost, pa tudi mode ne bom posebej plačeval.

Vse se je pa pravzaprav vrtelo okoli tega, če se splača kupiti večjedrni procesor. Enostavno!
Edino mi je žal, da je izpadel AMD, ne samo da je na dnu lestvice, tudi dobiti ga je pri nas težko.

Florjan

Pripravnik
1. sep 2007
444
1
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Pri nas težko dobiti AMD? Daj ne hecej se no

Na ceneje.si ponujajo v kategoriji "Samo računalniki":

AMD Sempron 11
AMD Athlon 16 skupaj AMD 27 ponudb

Intel Celeron 9
Intel Core Duo 17
Intel Core 2 Duo 138
Intel Core 2 Quad 33
Intel Pentium 8
Intel Xeon 11 skupaj Intel 216 ponudb.

Vse nadaljnje besede so odveč!

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Tako je. Njegov način izbora pač samo potrjuje, da so inteli bolj prodajani. Ne oporekam.
Ampak da bi jih bilo pa težko dobit, pa mislim da nikakor ne drži, zato tudi moj post. Morda bi moral to povdariti že prej.

lp

Florjan

Pripravnik
1. sep 2007
444
1
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
No, lahko pa vzameš še kako drugo referenco:
Procesorji na mimovrste:
AMD (16)
Intel (19)

Recimo tole se meni ne zdi ravno "malo" izbire. klik

Lp

Še tretja referenca, malo drugače:
Na lestvici 50 CPU razvrščenih po cena-zmogljivost je 30 Intel CPU in 20 AMD (CHIP 02/2009).
Prvi AMD od zgoraj navzdol je na 17, mestu. (Moj Core 2 Duo E8400 je štirinajsti).

To me bolj začudi. Na AMD sem delal že od samih začetkov.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Mislim da sem nekje videl to isto lestvico.

Zakaj tako, nimam pojma
rolleyes-1.gif
znano mi je, da se je amd nategnil z nekimi napakami in so prišle njihove X4 na slab glas, nisem pa vedel da je tako švoh performance. (Zato pa tudi malo dvomim v verodostojnost ampak...ne poznam testa in testerjev - vse je možno.)

So pa zdaj že nove serje ki mislim da jih še nisem srečal na primerjalnih grafih, phenom II X4 namreč. Imaš kako primerjavo za te? Počasi bom tudi doma moral menjat komp, sem nagnjen k amd, ampak če je čisti poden, poj ne bo nič
tongue-1.gif

Florjan

Pripravnik
1. sep 2007
444
1
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Tule so pa s cenami malo zadaj, poleg tega ne vidim Ph. II ?

Revija izhaja konec meseca za še en mesec naprej. Številka 2 je torej izšla konec decembra.
Pa tudi testiranje se ne da izvršiti v par dneh, treba je procesorje dobit, pripraviti hardware, izvesti vse potrebne benchmarke, pripraviti za tisk in natisniti. Če ocenimo, da so podatki o cenah tam nekje s konca novembra potem je verjetno zadeva kar kredibilna. Bolj "up to date" pa skoraj ne morejo biti.

Da pa Ph. II (misliš Phenom X2?) ni v spisku, je mogoče krivo razmerje cena/zmogljivost, pa ne pade med prvih 50. Saj je tudi enojedrnikov v tabeli zelo malo, pa se jih še kar ogromno nahaja v prodaji

netko

Guru
25. jul 2007
6.958
2.256
113
problemov je bilo več... začelo pa se je 2006 ko je amd zapostavil svoje distributerje in prodal vse x2 brandom (dell in hp)
potem je quad prišel z enoletno zamudo in še takrat z serijsko napako med tem je bila dobava še vedno motena...
no vse skupaj je bilo zadosti da so sistemski integratorji v tem času začeli jemati intela in ga posledično vsidrati tja kjer je bil predhodno amd

no najnovejši phenom je resnično procesor ki se jim ga ni potrebno sramovati...