Deep WEB

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.407
5.658
113
Ja umoril bo tebe?
smile-1.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.933
6.008
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Kako veš, da je članek napisal nekdo, ki nima pojma? V članku omeni najemanje morilcev.

Tudi jaz lahko odprem spletno stran, napišem, da nudim storitev umorov, plačilo 15.000€ v naprej...

... ko nekdo plača, povsem anonimno seveda, dam pa ta denar lepo v žep in se mu smejem.

Kaj bo pa naredil, šel na policijo?
evil.gif
Tovrstne borze delujejo kot ebay in zaprti forumi, obstaja rating.

Poleg tega razni fbi nastavljajo svoje vabe.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Kako veš, da je članek napisal nekdo, ki nima pojma? V članku omeni najemanje morilcev.

Tudi jaz lahko odprem spletno stran, napišem, da nudim storitev umorov, plačilo 15.000€ v naprej...

... ko nekdo plača, povsem anonimno seveda, dam pa ta denar lepo v žep in se mu smejem.

Kaj bo pa naredil, šel na policijo?
evil.gif
Tovrstne borze delujejo kot ebay in zaprti forumi, obstaja rating.

Poleg tega razni fbi nastavljajo svoje vabe.

Dovolj je, da enkrat skasiram, pa grem že lahko novo stran odpret
smile-1.gif

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.175
490
83
Noobom ne bo nihče nakazal naprej. Tisti, ki ima slabši rating gre prvi, v tem primeru ti, tako da ne bo nič zaslužka. Za kakih 20€ mogoče še nategneš koga...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
In kako si morilec, prodajalec ponarejenega denarja in ostalo za večje vsote potem ustvari 'renome'?

Gre na kuponkota?
smile-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Tudi mene zanima isto kot Numy-ja - kak si narediš pa renome? Tak ko na ebayu, ko prvo kupiš cel kup stvari, da dobiš dobro oceno, potem pa začneš prodajat? Torej najprej naročiš cel kup umorov, da dobiš dober rating, potem pa še sam začneš ponujat?
hysterical-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Pa kdo spet daje ratinge, katera kredibilna organizacija je zadi? Tako kot tiste tržnice, ki vsake toliko časa izginejo s kupom bitkovancev?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
pa a sta nepismena? ze 3x so vama napisali!

pojma nimas kaj sploh je rating, pa bi nategoval ljudi k najemajo morilce?! Pacient.

pa zelo dvomim da se morilci oglasujejo kot snazilke tamle na bolhi... boš rabil kaj vec kot samo web page...

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.175
490
83
Pač prijaviš se na "forum", če si član nekaj mesecev je že to +, če si že kaj prej kupil/prodal je +, včasih pač zaupaš oz. zaupajo tebi. Ni to paypal, kjer lahko vse refundaš, ko pošlješ/prejmeš bitcoine je transakcija ireverzibilna. Začneš pa seveda z manjšimi stvarmi, kot začetnika, te za višje vsote te ne bo nihče resno jemal, razen če boš plačal/prodal (za kakršnokoli storitev se že gre) prvi.

B81

22. jul 2007
37.696
10.961
113
Torej najprej naročiš poke in the eye, potem kak pretep, šele potem so umori na vrsti
hysterical-1.gif

Se mi pa zdi malo čudno, da noben ne komentira obstoja dark weba v splošnem in kaj to pomeni za...

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Kaj češ filozofirat..pač obstaja, kot marsikaj drugega, o čemer se ne govori veliko. Če si klient in poučen, boš že našel tja...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.325
7.357
113
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Torej najprej naročiš poke in the eye, potem kak pretep, šele potem so umori na vrsti
hysterical-1.gif

Se mi pa zdi malo čudno, da noben ne komentira obstoja dark weba v splošnem in kaj to pomeni za...

Kak komentar pa imas v mislih? Zadeva je zelo dobro opisana na vec spletnih straneh, podlaga za njen obstoj je omrezje ki skrbi za anonimnost (ideja tega je recimo da te drzava ne more nadzirat na netu) in to je to. Ko pa ves da je anonimnost zagotovljena pa to seveda zacne izkoriscati tudi podzemlje.