debilna mladina...ammm...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:
"Naša" generacija, če lahko temu tako rečem, glede na to, da sem še v 20. desetletju brez otrok itd,
Bemtiš, ni čudno, da jamraš, ka pa si tako star, jezik se je v zadnje 200 letih kar precej spremenil.

Zakaj pa ne onikaš?

Ontopic: jezik se s časom spreminja. Samo preberite si kake časopisne članke izpred 40 in več let, da onih preko 100 let starih ne omenjam. Meni se te spremembe ne zdijo nič slabega, pa kolikor vem, tudi slavistom ne, razen kakšen Toporišič je bolj staromoden.

newem

Pripravnik
20. nov 2007
279
0
16
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
3343.gif
Uff, osnovnošolski časi, čeprav, glede na pisanje na forumu me Malcom čedalje bolj spominja na novodobnega Jadrana Krta
cheer.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.554
5.689
113
Citat:
Uporabnik Hoof_Arted pravi:
Mogoče bi lahko tudi kakšno rekli o pisanju, če že govorimo o pogovarjanju.
Mene močno moti uporaba ... pri pisanju. Primer je takoj nad mano.

Pa.....to so ti miselni premori umes.......da razmislim in ti odgovorim kvalitetno
grin1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:
"Naša" generacija, če lahko temu tako rečem, glede na to, da sem še v 20. desetletju brez otrok itd,
Bemtiš, ni čudno, da jamraš, ka pa si tako star, jezik se je v zadnje 200 letih kar precej spremenil.

Zakaj pa ne onikaš?

Ontopic: jezik se s časom spreminja. Samo preberite si kake časopisne članke izpred 40 in več let, da onih preko 100 let starih ne omenjam. Meni se te spremembe ne zdijo nič slabega, pa kolikor vem, tudi slavistom ne, razen kakšen Toporišič je bolj staromoden.

100 let strae zapise ni problem brat:

Dolenjske novice09.07.1915

Pri 200 let starih pa (vsaj zame) nastanejo problemi:

Listi inu evangelji

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.052
113
ksz...

Racunalnik in internet omogocata veliko sirjenje takozvane "opce kulture". Zato je apriori kriviti racunalnik malo nefer.

Ampak ce starsi zapostavljajo otroke, jih ne vzgajajo (vzgoja ne pomeni samo pospravljanja sobe) se pac zatekajo rac.igram in FB debilizmu.

V naso hiso je internet prisel med prvimi, ko je se dial-up prepeval par deset minut preden si dobil linijo. Moja prva resna investicija takrat je bil dober laserski printer ki mi je omogocal da sem si tiskal raznorazne vsebine, clanke, zanimivosti, ki sem jih lahko kasneje v miru premleval. Med tem so drugi nabijali streljačine preko IP.

Druga stvar je da je vedno vec otrok rojenih iz obupa, ali pa zato, ker ima najboljsi prijatelj(ica) otroka, kot nek modni dodatek. Spet drugi pari se prepirajo in nato mislijo da ce bodo dobili otroka, bo se stvar uredila, pa odrastejo v psihicne pohabljence. Narod misli, da je zivljenje to kar vidijo na TV. Na vse to se dodaj nas solski sistem ki od otrok ne zahteva vec popolnoma nic in je stvar jasna. Cez 10 let bo vsak [censored] lahko imel koncano "fakulteto" (bolonja, raznorazni privatni zavodi), pa bo nase intelektualno drustvo na vrhuncu
bonk.gif

pipo

Majstr
19. mar 2008
960
477
63
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Ne gre pozabiti tudi blazno slabe razgledanosti, slepo verjetje v vsako new age bedarijo, okoli njih so same zarote,...

Zgleda so new age in zarote faza, skozi katero morajo it mlajše generacije, da kasneje vidijo stvari v pravi luči. Mi smo se palili na

bermudski trikotnik, tile pač na čemtraile in GW. Seveda, če kasneje ne naredi preklopa je pa potop.

Isto razgledanost... včasih si bil razgledan če si absorbiral par poučnih knjig in si kaj zapomnil, danes si z googlom in internet

povezavo ( če dela
smirk-1.gif
) , praktično od kjerkoli. Informacije so dostopne skoraj vsem, včasih si bil odvisen od staršev, če so bili

malo v to smer usmerjeni in so bile v hiše "pametne" knjige. Če ne, pač smola.

Vedno je bilo problem priti do informacije, danes jih je v izobilju, rabiš samo pravilno spam filter nastavit. In to še naša napol deca

ne znajo.

Tak da, ne bi jih samo pljuval. Te generacije ki prihajajo, bodo naše generacije v povprečju po znanju prehitele za še in još. Po

vsej verjetnosti, bodo do naših let več stvari pozabile, kot smo jih mi sploh vedeli.

tesfalar

Majstr
1. nov 2008
1.134
100
63
To s količino znanja je res, eksponentna stopnja razvoja najbrž drži.

Ampak se bojim, da tipičen primerek novodobne "intelektuelne elite" pri svojih, recimo, 23 letih na zagovoru diplomske naloge (ki bo spet C/P iz prvih treh strani zadetkov na Googlu) ne bo sposoben petnajstminutne oralne predstavitve svojega dela v smiselno in sintaktično pravilnih stavkih. Razen, če mu jo bo napisala teta, upokojena 80-letna slavistka, on pa se bo besedilo nadudlal na pamet, kot pesmico za čebelico v zvezek v drugem razredu devetletke.

Izjeme, po moji oceni kak 1,xx% populacije, ki bodo tega še vedno zmožne, pa bodo itak največji carji in übermenschi, zato ker bodo lahko z ovcami (100%-1,xx%) počeli kar se jim bo ljubilo.
Saj je že Bora lepo formuliral: "Ooooo, káko je lepo biti glup!" Težava je samo v tem, da je on bil proti JNA, današnja deca, pa to misli dobesedno.

Nazadnje urejeno:

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
Car je tisti, ki zaliva, šprica pa ne vem kaj še vse več ur .. Pol jih pa na vlaku poslušam, kako jih foter čaka pred šolo "u Jesenicah" oni pa okajeni in pijani iz Ljubljane, ker so se ga u Tivoliju zadeval ..
bonk.gif

Včasih se prav težko zadržim, d ane bi stopil do kakšne mladine takole na vlaku in jim rekel, da ne bi rad, da moj otrok izpade tak idi.ot, pa če bi mi povedali, kdaj so zgubili stik z realnim svetom, da ne zafuram tudi jaz svojega otroka, ker bi mi bil v sramoto, če bi izpadel tak, kot so oni.

Pretiravat ni treba, tudi v naših časih si imel luzerje iz raznih živilskih, kovinarskih...kjer so tekmovali, kdo bo več šprical in kdo bo večji "frajer".

V gimnazijah, vsaj taboljših, pa dvomim, da je največji frajer tisti, ki ima najslabše ocene, prej obratno.

pipo

Majstr
19. mar 2008
960
477
63
mogoče bo pa softwer tako napredoval, da ne bo potrebno 80 letne babice maltretirat
grims-1.gif

diplome so večinoma res C/P, samo če realno pogledaš, je sploh kakšna druga možnost ? Kdor danes spesni kaj unikatnega

skupaj - kapo dol, pa magari je to o bureku...

Še tehniške diplome ti je vse skupaj en C/P, saj ne moreš drugače kot vzameš nek referenčni dizajn in manuale , pa malo

nabluziš okoli in rahlo spremeniš namen ali pa uporabo. Ampak v osnovi je C/P. Seveda so tudi izjeme.

Stvar je pa verjetno še hujša pri kakšnih bolj neeksaktnih "znanostih".

Če bi res vsakič diplomiralo vsaj 1% nadpovprečnih, se ne rabiš sekirat za svojo penzijo. Žal mi ta odstotek izgleda preoptimističen.

tesfalar

Majstr
1. nov 2008
1.134
100
63
Do "diplome" (v narekovajih zato, ker s tem mislim papir neke ustanove od mature naprej) bo čez 10 let tako ali tako prišlo 99,9% populacije. Tisti 1,xx% je bil mišljen delež diplomirancev, ki vedo kaj so naredili in kaj s tem početi.
Diploma ni bila nikoli prvenstveno namenjena temu, da bi odkril kako strašno znanstveno prelomnico, ampak samo sestavit par stvari, ki se jih najde v 10 minutah na www? Ne vem no, ampak tisto, pod kar sem se jaz podpisal in dal vezat v moder leder konec prejšnjega tisočletja, je še vedno edina zadeva na to temo, ki jo vrne COBISS.

Tu in tam imam nekaj stikov z ljudmi. ki študirajo zunaj (Anglija, Švica) in me je kar malo groza, ker se mi zdi, da smo v primerjavi z njimi že mi zabušavali in "lako prošli", zdajšnji junci pa bodo v primerjavi z njimi itak nepismeni in jih bodo zgazili ko s tankom čez koruzo. Če nam pa noter udarijo še Indijski in Kitajci, potem pa smo pečeni. Bomo samo še posodo pomivali in ceste pometali. Z vsemi silnimi diplomami, ki se končujejo na -logija vred.

pipo

Majstr
19. mar 2008
960
477
63
hja, na koncu bo res že inflacija vseh "diplom"

da so diplome zanič je kriv mentor in samo mentor in ne kandidat za diplomo. Pika.

Našo deco bo treba na riž in curry navajat, pa jim ne bo hudo
smile-1.gif

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Najbolj se pa narežim 18-letnim zaljubljencem v socializem, ki so jim stari čist scvrli možgane.

Največje neumnosti o dobroti socializma slišiš od generacij, ki so rojene po 91..