debilna mladina...ammm...

maskwoz

Pripravnik
2. feb 2008
77
0
6
KRŠKO
Ja res je degenerirani apatični primati katere je zelo lahko "obračat"

Lansko leto na moru so me obiskali prijatelji z družinami: 4 fantje pred puberteto, čista apatija; brez kakršnekoli ideje; cel čas samo:"ati mami jaz se dolgočasim" Krucefiks hotel sem jih zbrcat v vodo al v wc al v drevo ..... nekam pač

Brez naprave,ki vsaj mal diši po plastiki in se v njej ne pretakajo 0 in 1, so kot amebe z vakumom v glavi.

So mi dvignil pritisk in sem bil na trenutke kot visokotlačna naprava.

Če nič drucga bi lahko vsak kakšno pizdarijo nardil; nič od nič nič od nič nič od nič nič od nič nič od nič;

Za knjige pa itak večina misli da so pohištvo.

LP!

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Jaz drugače pišem tako kot govorim ... Po večini rečem dostikrat em ... oz ee ... malo študiram kaj rečti, da ni kakšna beseda preveč "žalostna" ...

ampak jaz to rečem, parkrat na dan ... predvsem močvirniki oz mestjanarji ... tisti pa .... kot si rekel ... že za skoraj vsak stavek eeemmm ... Da se še tako s kom meniš, še ni sile ... ampak da po tvju vidiš, ko vprašajo kakšne mimoidoče ... pa kar ... emmm kva ... pa kr pa takšne ljubljanske besede ... slovenščina na vrhuncu ... in če bi kakšen prlek govoril po domače (kot ljubljančani) pa bi vsi ostali slovenci bili šokirani, da ne znamo slovenskega jezika ...

Toliko o kulturi ...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Treba vedeti, da smo stari ratali, počasi je že ena generacija vmes.

Jaz mislim, da ni tako grozno, treba pač vse malo z rezervo vzeti. Tudi ti današnji mulci se bodo enkrat usedli na svojo kahlico.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.306
2.113
113
Emona / Carnium
stieber je verjetno govoril o manekenkah, ki jih pelje v æentro æita.
evil.gif

Nazadnje urejeno:

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Še nekaj opažam pri sebi. Ne prenašam več majhnega frocovja. Pa sem enkrat začel razmišljati zakaj in ugotovil, da ni problem v frocih ampak njihovih starših, najbolj materah. Sploh so pogreb tamali od mater rojenih tam po 1984, ki imajo froca (kot je nekdo nekje napisal) zato, da ga razkazujejo na FB.

Govorijo o permisivni vzgoji. Ma qrac, te mlade mamice ne poznajo niti črke v, kaj šele, da bi se jim sanjalo kaj o vzgoji. Še sama se obnaša kot en froc.

Ok, so izjeme, ki jih tudi nekaj poznam, a imam občutek, da jih lahko človek išče z lupo.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.554
5.689
113
Hehe ta FB fenomen je res opazen......permisivna vzgoja žal tud
bonk.gif

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Se pridružujem zelo. Poleg tega ne prenašam najstnikov, še posebej pa najstnic. Vprašanje je, koga sploh prenašam.
grin1.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Jap, časi se resnično spreminjajo.

Včasih so težko prenašali mladino in otroke tisti čez 80 let, danes pa očitno že tisti okoli 30.
grin1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.554
5.689
113
Raj pust...glede na napisano ni daleč ko še sama sebe ne bo več mogla prenašat
grin1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik kdosemjaz pravi:
Se pridružujem zelo. Poleg tega ne prenašam najstnikov, še posebej pa najstnic. Vprašanje je, koga sploh prenašam.
grin1.gif

George Carlin: "You wouldn't know it, from some of the things I've said over the years, but I like people... I do... I like people, but I like them in short bursts. I don't like people for extended periods of time. I'm all right with them for a little while, but once you get past around a minute, minute-and-a-half, I gotta get the f*** outta there."

grin1.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Pozdravljeni, dragi soforumovci.

ammmm....za vas imam eno retorično vprašanje...ammmmm....a je današnja mladina res že tako retardirana, da ni sposobna napisati ali povedati enega samega stavka, ne da bi prej v stilu beavisa in buttheada morala retardirano zamomljati...ammmmmmmmmmmmmmmmmmm....???????????????

Dej nehaj žalit Beavisa in Buttheada, ona sta dr. znanosti napram današnji mladini....
grin1.gif

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Ja pa ne samo to ... Iz generacije v generacijo nastajajo nove besede ... na primer ... da si sredinca pokazal nekomu in si ga s tem užalostil ... je leta in leta trajalo, da je svet izvedel, da gre za zelo veliko žalitev osebe ... in sredinec se je pojavil nekje v 50-ih letih 19. stoletja ... prej tega sredinca niso poznali, da če bi ga komu pokazal, da bi ga s tem užalil ... danes za sredinca ([censored] off ali [censored] you) že ve ves svet ... Isto kot je nastala beseda LOL, pa neki LMOFA ali kak je prav ipd ... in po reklami na poptvju, če se ne motim, je lani bila reklama, kako se najstniki med sabo sporazumevajo ... mislim, da je šlo za telefonski klic ali sms ... in potem tiste najstniške besede ... ful, lol, brb itd ... krajšave ... nekdaj niso poznali krajšave don't ampak samo do not ... itd .. gneracija je besedi stisnila v eno in danes imamo "do not" v besedi don't ...itd ... Treba se je zavedati, da je generacija oz mladina tista, ki "izumlja" nove in nove besede, mimike itd ...

Mi danes ne vemo za neko besedo, ki bo čez par let ta beseda zelo užalila ljudi ... in spet se bo znašla v slovarju SSKJa ...

"Naša" generacija, če lahko temu tako rečem, glede na to, da sem še v 20. desetletju brez otrok itd, je izumila krajšave wtf, lol in podobno sranje ... moji otroci bodo imeli že čisto neko drugačno izgovorjavo ...

Hoof_Arted

Pripravnik
27. avg 2009
313
0
16
Mogoče bi lahko tudi kakšno rekli o pisanju, če že govorimo o pogovarjanju.
Mene močno moti uporaba ... pri pisanju. Primer je takoj nad mano.
Tri pike pomenijo zaključek stavka (ali naštevanja), ki pa ni smiselno zaključen, sami moramo kakšno stvar dodati. Dejansko se redkokdaj uporablja. Danes pa zgleda, kot da nekdo ni sposoben napisati enega stavka, ki bi imel smisel. Potem pa ...
Izvor vsega tega je v branju. Samo na ta način si človek lahko ustvari pravilno gradnjo stavkov, povezavo in smisel vsega, kar želi povedati.
Seveda je vedno želja po poenostavljanju, začne se s "piši kao što govoriš", sledi uporaba vse krajših besed, vse krajših stavkov, počasi že stavki izgubijo svojo obliko, ostajajo samo besede.
Kam to pelje? Če beremo starejše zapise, je pravzaprav najbolj opazen bistveno večji besedni zaklad, ki ga uporabljamo danes. Sicer naletimo večkrat tudi na drugačno tvorbo stavkom, kar pa niti ni posebnost niti ni moteče, včasih je smešno. Danes marsikdaj postajajo stavki težko razumljivi, če pa pomislimo, da je stavek nekaj, kar naj bi mi sprejeli kot sporočilo, potem je izražanje danes res problematično.
Še ena napaka se dogaja, v pisano besedo se vse bolj vriva pogovorni jezik. Zapisano ni in ne more biti enako temu, kar govorimo.