debilna mladina...ammm...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Pozdravljeni, dragi soforumovci.

ammmm....za vas imam eno retorično vprašanje...ammmmm....a je današnja mladina res že tako retardirana, da ni sposobna napisati ali povedati enega samega stavka, ne da bi prej v stilu beavisa in buttheada morala retardirano zamomljati...ammmmmmmmmmmmmmmmmmm....???????????????

erikson

Guru
25. avg 2007
22.859
6.615
113
Itak da ne.
priden.gif

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Seveda. Saj na faksu je en profesor lepo povedal (malo zares, malo za hec).. zdajšnjim brucom govorim vse v enozložnih stavkih, saj večzložnih ne morejo dojeti v celoti.
smirk-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.445
3.828
113
davorinm.wordpress.com
Pa besedni zakladi imajo obupen... V naših časih otroštva smo non stop brali knjige (interneta ni bilo, jebeštrga še mobitelov ni bilo).

Zdaj pa gradijo besedni zakladi na podlagi člankov na 24ur.com :S

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Je tako retardirana tudi nasa ministrica za kulturo Sirca, sem jo vceraj poslusal ko se je nonstop motila ko je brala iz lista, govorila nepovezano in seveda skoz ammmmm itd. Medtem ko so ostali gostje normalno govorili

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
poslušaj ameriško mladino

then I was like and then he was like, and then I was like... [censored] OFF

jello

Guru
22. sep 2008
10.359
3.932
113
Jao, če v ameriki uporabljaš javni promet je 99% šanse da boš imel dva taka za hrbtom.

Po naše je to: ejaveš jest tista, un pogleda pa sam tista, pol pa jest njemu nazaj sam uno tisto...kao un tko nč jasn.....

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.640
215
63
Kranj
NIžanje IQja je fino za monopoliste in kapitaliste = striženje ovac.

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Kako naj bodo normalni, ko pa so odraščali na internetu...

Mi smo brali knjige, ali pa zunaj nabijali fuzbal, košarko.

Današnja mladina je asocialna.

Nazadnje urejeno:

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.640
215
63
Kranj
Starši pa naj kar kupujejo otroku za 7-8 rojstni dan novega XBOX-a.....potem se čudijo, da pri 18-20 postanejo taki.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Ni mladina kriva, da so na takem nivoju, ampak so krivi starši, ki otroke vzgajajo tako, da jih posadijo za tv ali računalnik, samo da majo mir. Hvala bogu, da gremo v koraku s časom in čisto podpiram računalniško pismenost med otroci. Tud jst bi lahko v svojem otroštvu cel dan nabijala pacmana in streljala race v tv-ju, če bi mi fotr in mt to pustila. Meje postavljajo starši in ostali, ki sodelujejo pri vzgajanju otroka. Otrok žal ne ve kaj je dobro za njega in njegovo prihodnost, moral bi pa vedet njegovi starši.
Drugače pa se mi ne zdi na mestu vlečt vzporednice s preteklim časom ... današnji otroci so pač na določenih področjih slabši od nas, so pa na drugih področjih toliko boljši od nas in ne moremo pričakovat, da bodo isti kot mi ali da bodo razne situacije reševali na naš način.
lp

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Kako naj bodo normalni, ko pa so odraščali na internetu...

Mi smo brali knjige, ali pa zunaj nabijali fuzbal, košarko.

Današnja mladina je asocialna.

Sm res..

Se sprehajam po plaži zvečer na morju, pa je sama mularija, ki po 3-4 komadi skupaj bulijo v telefon in navijajo neko zanič muziko (tudi če je kvalitetna iz telefona ne pride taka). Kaj majo od tega mi ni jasno.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.240
4.214
113
Jah nihče ni kriv, ker dejansko ni nič narobe.

Če boš želel v sodobnem svetu preživet boš moral znat komunicirat toliko da te razumejo in nič več! Umetniški pomen jezika se zmanjšuje, v ospredje prihaja samo še dejanski pomen jezika = komunikacija! Ker jezik je precej ovsežna struktura v naših možganih in če ga "pozabimo" lahko razvijamo druge lastnosti.

Če se dva sporazmeta tako da da uporabljata max. 20 besed je to zelo racionalno. Lepo jasno ni, ampak ko jebe slaviste .. osebe ki jim je fajn lepo govorit gredo pa lahko za pisatelja. Samo če bodo pisali nek zapleten jezik tipa ruskih romanopiscev je 100% da to v prihodnosti ne bo nihče bral.

Sicer je pa res tipičen primer ameriška angleščina, pa ne tista uradna ampak neuradna ki je nekako na stopnji jezika neandertalcev. Ampak funkcionira! Isto je na kitajskem kjer opuščajo tradicionalne pismenke in gredo v smer "racionalizacije" ... vse to pa jasno sovpada z gospodarskim napredkom.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, samo osnove pa se je potrebno pravilno naučiti.

Poglejte malo podnapise pri filmih, to je ena katastrofa. "iz kje si, s kod si, od kje vam to..."

Kriva je pa žabarija, ker tam nastajajo te spakedravščine.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
ksz...
Mladina je pač taka, kakršni so časi. Mi smo se basali z evrokremom in skakali za žodo, se podili z bicikli, lazili po okoliških hribih, nagajali starim mamcam, pokali petarde, mogoče odšpilal kakšno igrico na commodorju in podobno.
Najbrž smo bili starejšim generacijam tudi mi debilni, tako kot so naši potomci debilni nam. Vseeno pa se svet še ni ustavil, ker si starejši malo izpregli.

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Sploh ne hodijo več ven, pa še takrat ko grejo 1x na teden, so nažgani. 99% pa "na fejsu". Kako češ bit normalen? Pa ne sam mladina, na faxu isto. Pol ko se hočeš pa pogovarjat pa sam gleda, kot bi se s hlodom pogovarjal...verjetno motnje ker ne more komunicirat brez tipkovnice...

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
ksz

Zadnjič sem se po dolgem času peljal s trolo in za mano sedita dve brucki. "Ti, v soboto sm bla v Topu pa aveš un Jure k sva neki časa sej veš no uglavnem vidm js njega pa sam tist on pa kr mimo aškao pa ga primem za roko on pa sam tist pa mu rečem da se spodobi pozdravit on pa sam tist ma uglavnem sam obrnu se je pa ni vedu kva bi pol pa je sam šu. Mislm kva mu ni blo jasn mislm aškao tist k je človk res čist ammmm ... no sej ubisvtu mi gre na kuhrac da ga vidm sam vseen bi me loh pozdravu aveš."