Dealextreme kitajski GPS 5" - prvi vtisi

luka51

Guru
16. avg 2007
14.391
5.673
113
na ebayu je tut polno teh navijev. 5" displej in gor igo. pa iz hongkonga.
zaj mam glih 30 avkcij na watch listi in bom spremlal da vidim za kaki dnar se kaj prodajo potem

luka51

Guru
16. avg 2007
14.391
5.673
113
ne hongkon in kitajska.

en gledam je že na 71 dolarjih, en na 26 ostalo pa še vse na 10, je pa še nekje 1 dan do konca

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik Hijacker pravi:
Kalibracija ekrana je tista opcija.

Ravnokar testiram AV-IN opcijo. Končno deluje. Kabel iz DX ni bil polni 4 žilni in ni bilo prave ozemljitve. Z novim kablom deluje perfektno (ebay). Bom poskusil narediti kakšen posnetek.

Takoj, ko najde kakršenkoli video signal se prikaže slika, ne glede kaj teče v ozadju.
Prosim če izmeriš pin-oute tega kabla (pa mogoče še kak link kje si ga dobil za vsak slučaj, če mi ga ne uspe naredit). Že kako leto imam podobno napravo, pa še nisem uspel priklopit kamere.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Citat:
Kalibracija ekrana je tista opcija.

Ravnokar testiram AV-IN opcijo. Končno deluje. Kabel iz DX ni bil polni 4 žilni in ni bilo prave ozemljitve. Z novim kablom deluje perfektno (ebay). Bom poskusil narediti kakšen posnetek.

Takoj, ko najde kakršenkoli video signal se prikaže slika, ne glede kaj teče v ozadju.
Prosim če izmeriš pin-oute tega kabla (pa mogoče še kak link kje si ga dobil za vsak slučaj, če mi ga ne uspe naredit). Že kako leto imam podobno napravo (identičen meni, dela odlično), pa še nisem uspel priklopit kamere.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
...samo prav moraš zvezat.
Saj ravno v tem je problem. Kablov ne bi naročeval ampak bi rad najprej sam povezal.
av-pinouts.jpg

Prosim samo če pogledaš kam pride priklopljen sredinski od video chincha, kam zunanji in še enako za audio chinch. Najlažje s kakim multimetrom. Ker kot vidiš zgodaj so 4opcije, na linkih pa piše samo o kombinaciji z njihovimi kabli.

Hijacker

Pripravnik
23. nov 2007
335
0
16
Evo pomeril kabel.

2.5 kabel, ki sem ga naročil preko ebaya in gre direktno v GPS AV-in vhod je izdelan tako:

1 - ground
2 - video
3 - bel
4 - rdeč

Preko skupka treh i-členov lahko potem vežem katerikoli audio video vhod.

Pomeril sem še tisti 2.5 -> 3.5 adapter iz DX in sploh nima ground povezave. Bistvo vseh kablov je torej, da je ground in mestu 1, ostali trije pa ni tako pomembno ker pač pomeriš in najdeš. Imam nek 3.5 kabel in deluje le če povežem belega na eni in rumenega na drugi strani. Rumen in rdeč sta pa potem za audio.

damo

Majstr
4. sep 2007
1.018
152
63
Kje bi dobil Garmin XT (in nove mape), da bi ga namestil na tega kitajčka? Imam pa 4.8 varianto, brez BT.

damo

Majstr
4. sep 2007
1.018
152
63
ok, za Garmina ni odgovorov, kaj pa IGO 8? Je bil originalno gor, pa sem ga po nerodnosti pobrisal.