Dealextreme kitajski GPS 5" - prvi vtisi

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Pazi te majmune!!!!
V ponedeljek sem dobil papir od carine, da moram posredovati račun za to navigacijo. Takoj sem jim poslal po mailu in ker še do danes nisem dobil navigacije od carine sem jih poklical!
In kaj mi je rekla ena teta na drugi strani slušalke!!
- Gospod, vašo pošilko smo predali tržnemu inšektorju ker nima oznake CE. Ko se bo inšpektor odločil, kaj bo z vašo pošiljko vam bo poslal pošto!

KAJ? Kaj so me to pa zaj....!!!!

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Oznaka CE je kratica francoske besedne zveze "Conformité Européene" ("evropska skladnost").
Z oznako CE, ki jo najdemo na proizvodu, proizvajalec izjavlja, da ta proizvod izpolnjuje bistvene zahteve za varnost, zdravje in varovanje okolja, ki jih določa evropska regulativa oz. večina tako-imenovanih direktiv za proizvode.
Za vladne organe je oznaka CE na proizvodu dokaz, da se ta proizvod pojavlja na trgu legalno. Omogoča prost pretok blaga znotraj enotnega trga EU in je lahko osnova, ki jo lahko carinski organi ali drugi organi tržnega nadzora uporabijo za umik neskladnih proizvodov s trga.
vir

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Je pa res, da je večina kitajskih proizvodov opremljena z nalepko:
,
ki pomeni "China Export"
in je samo podobna originalni "European conformance":
.
vir

Nazadnje urejeno:

Hijacker

Pripravnik
23. nov 2007
335
0
16
Kot kaže si imel smolo in so tvoj paket vzeli v podroben pregled. Meni ni bilo treba poslati računa in sem paket dobil direktno na dom.

Sem pogledal po vsebini paketa. Oznake CE res ni nikjer zapisane.

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Ja, da so predali zadevo tržni inšpekciji v M.Soboti in da jim v treh dneh moram prinesti dokazilo, da zadeva ustreza CE oznaki!!
Pojma nimam, kje naj to dobim!

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Piši jim mail, če so ti ga prodali, bodo vedli, vsaj na koga se obrnit... Upam da dobiš/ti ga ne dajo v uničenje
frown-1.gif

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Citat:
Uporabnik mamomu pravi:
Ja, da so predali zadevo tržni inšpekciji v M.Soboti in da jim v treh dneh moram prinesti dokazilo, da zadeva ustreza CE oznaki!!
Pojma nimam, kje naj to dobim!

Potrdilo o skladnosti z "evropskimi smernicami" ti ne moreš pridobiti.
Pridobi ga lahko prizvajalec, če je izdelek izdelan v Evropi (lahko tudi samo do določenega %), s tem, da je poizvodnja izdelka v skaldu z Eu smernicami (mora biti za vso idustrijo, drugače države itak ne sprejmejo v Eu).
Postopek pridobitve CE "certifikata" je za neevropske proizvajalce tako zapleten predvsem pa drag, da je praktično neizvedljiv. Večina uporabi "foro", da so določeni sestavni deli proizvedeni v Eu in je na Kitajskem, Tajvanu, ... stvar samo sestavljena.

Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Piši jim mail, če so ti ga prodali, bodo vedli, vsaj na koga se obrnit... Upam da dobiš/ti ga ne dajo v uničenje
frown-1.gif

Če bi proizvajalci imeli možnost nalepiti "CE" bi to že naredili. Naši upravni organi (inšpekcija) se ne bodo "obračali" na nikogar.

Ne malokrat je ravno cena tista, opozori inšpekcijo, da gre za izdelek brez ustrezne "skladnosti". Pridobitev "skladnosti" podraži izdelek iz ne-Eu-ja tudi za polovico ali vsaj tretino.

Inšpekcija postane ponavadi pozorna na vrsto izdelka iz ne-Eu šele pri večkjem številu enakih ali podobnih izdelkov (takšna so navodila), zato pridejo prvi navadno skozi brez problema!

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik Jodlar pravi:

Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
frown-1.gif

Če bi proizvajalci imeli možnost nalepiti "CE" bi to že naredili. Naši upravni organi (inšpekcija) se ne bodo "obračali" na nikogar.

Nisem bil dovolj natančen... mišljeno je bilo, naj se obrne na prodajalce (DealExtreme), če mu bodo lahko kako pomagali. Sej je meni tudi popolnoma jasno, da inšpektorji ne bodo iskali papirjev.
crazy1.gif

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Ja to je rešitev. Če prodajalec ve, da ja artikel prišel v Eu v katerokoli državo (z odločbo, dovoljenjem, ..., ne tako mimo, ...) se lahko sklicuje na to odločbo, dovoljenje in je potem dovoljen promet s tem artiklom povsod v Eu. Takšna so načela "smernic", če so jih pa vse države dolžne popolnoma upoštevati pa ne vem!

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Nič, javil sem na dealex... da nisem dobil navigacije in sem zahteval refound! Ker pa je plačil bilo preko paypal sem javil tudi tja.

Hijacker

Pripravnik
23. nov 2007
335
0
16
Pa si kaj poslal tržni inšpekciji? Kakšen dokument, ki bi pričal, da je zadeva čisto OK za EU?

Hijacker

Pripravnik
23. nov 2007
335
0
16
Kaj pa vem. Mal bi probal zmutil.
smile-1.gif
Sam se ne bi tako hitro predal. Prvo kot prvo bi hudo zatežil na Dealextreme.

Ravny

Pripravnik
23. avg 2007
667
3
18
Videl sem da ima eno ikonco calibration a lahko poveš kaj kalibroraš ekran ali kaj drugega ?!?

Hijacker

Pripravnik
23. nov 2007
335
0
16
Kalibracija ekrana je tista opcija.

Ravnokar testiram AV-IN opcijo. Končno deluje. Kabel iz DX ni bil polni 4 žilni in ni bilo prave ozemljitve. Z novim kablom deluje perfektno (ebay). Bom poskusil narediti kakšen posnetek.

Takoj, ko najde kakršenkoli video signal se prikaže slika, ne glede kaj teče v ozadju.

Hijacker

Pripravnik
23. nov 2007
335
0
16
Še nekaj dodatnih posnetkov:

Nov črni osnovni menu:

Garmin XT:

iGO8:

iGO Amigo:

Tokrat sem uporabil MyMobiler program za vpogled v ekran preko windowsov in camtasia za snemanje.

Nazadnje urejeno: