Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Obdavčit se mora VSE. Vse drugo je odprto za enormne mahinacije.
Ogo
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Obdavčilo naj bi se vse ne samo tisto, kar imaš in daješ v najem, tako je tudi najbolj prav. KAr se tiče malih hišk pa sem popoln pristaš take gradnje. Avstrijci že vedo zakaj!
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Ni prav. Ker nekdo bo za "osnovno nepremičnino za življenje" smatral vilo v Portorožu, drugi pa podrtijo nekje na vasi bogu iza nogu.
Zato je edino prav, da se obdavči VSE. In ne na kvadraturo, temveč na podlagi realne vrednosti. Seveda bo za vilo v Portorožu davčna osnova neprimerno večja, kot za podrtijo nekje na vasi.
Ogo
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Ni prav. Ker nekdo bo za "osnovno nepremičnino za življenje" smatral vilo v Portorožu, drugi pa podrtijo nekje na vasi bogu iza nogu.
Zato je edino prav, da se obdavči VSE. In ne na kvadraturo, temveč na podlagi realne vrednosti. Seveda bo za vilo v Portorožu davčna osnova neprimerno večja, kot za podrtijo nekje na vasi.
Ogo
Citat:
Uporabnik Emaster pravi:
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Ogo
...gremo ponovno...jaz sem gradil - veš da je vse obdavčeno kaj sem kupil (beri velik prihodek za državo), ti pa si potoval po eksotičnih krajih in tam potrošil tvojo plačo (beri-davki niso ostali za napajanje SLO buđeta)...čez čas imam jaz hišo vredno 200 jurjev ti pa si videl pol sveta, mene bodo obdavčili , ker imam hišo, ti sirota pa boš še kake dodatke k plači dobi...
Poanta: Trošimo, potujmo, jejmo, pijmo, ker nam ne bodo imeli kaj obdavčit...
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Tudi sam sem za tak davek. Je že vse opisal Ogo zakaj.
In vsi ki utrujate z nekimi ovdovelimi ženičkami in reveži ki nimajo za kurjavo: WAKE UP v kapitalizmu smo.
Ženička gre k gospodu z zdravniku. Zdravnik to zaračuna zavarovalnici.
In kaj naj drugega naredi zdravnik? Pregleda/zdravi na svoje stroške?Citat:
ja seveda,
veš kaj naredi zdravnik....vpiše jo v čakalno vrsto.