Davek na nepremičnine

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Imaš tri možnosti:
- greš na GURS in ugovarjaš cenitvi nepremičnine: morda boš kaj dosegel, čeprav verjetno to, da bodo sosedu dvignili oceno vrednosti
evil.gif

- prodaš in greš drugam
- jokcaš po forumih, kako te je država spet nategnila

Ugani, katera od teh treh možnosti je najmanj produktivna.

Meni so tudi poslali informativni izračun vrednosti nepremičnine. Najprej kar sem naredil je bilo to, da sem šel na net in pogledal, kaj vpliva na vrednost. Potem sem se poigral z različnimi parametri in podal ''ustrezno
evil.gif
''.

Jaz sem imel sicer že od prej izkušnjo iz davčne, ampak sistem "cenitve" je podoben. Je pa res, da sem moral dvakrat babi na GURS-u razlagati kako in kaj.
bonk.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.180
9.814
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Jaz sem imel sicer že od prej izkušnjo iz davčne, ampak sistem "cenitve" je podoben. Je pa res, da sem moral dvakrat babi na GURS-u razlagati kako in kaj.
bonk.gif
Ampak se je splačalo, a ne
grims-1.gif
? Ne pa potem pizdakat po forumu in jokcat kakšna pras... je država.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.166
1.141
113
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
KSZ
Kako bi kaj šla skozi proceduro na davčni cenitev sodnega cenilca? Moj kos je približno petkrat precenjen po GURSu. Sem takrat oddal pritožbo pa nič.
Poskusi sledeče:
Pošlji na DURS/GURS ponidbo za odkup tvoje nepremičnine za polovico njihove ocene.
Ker odgovora ne bo, ji prijavi tožilstvu in KPK za oskodovanje državnega proračuna za x00.000€.
Primer je dokaj jasen: niso hoteli odkupiti hiše, vredne 500.000€ za polovico tega zneska in jo prodati naprej za polni znesek.
Direktno oškodovanje proračuna za vsaj 200.000€.

Pa davidimo, kaj se bo zgodilo.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.496
7.010
113
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Ja saj je na netu formula, kako oni to računajo. Če tam najdeš kaj rezerve in se potem na podlagi tega malo pritožiš bo sigurno prav. Če pa rečeš tole ne more biti tako, ker se mi zdi preveč, sploh napram sosedu, pa pač to ni utemeljena pritožba.

Link
priden.gif

Zbirka vrednotenja nepremičnin ali kako temu rečejo. Kolikor je bilo meni razloženo, GURS po temu računa - in lahko tudi ti. Kako bodo odmerjali davek, se očitno še ne ve, ampak če bodo po tej metodologiji, lahko sam preveriš ali je izračunano prav ali ne.
http://prostor3.gov.si/zvn/ocenjevanje.html