Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Pa bi popisne pole izpolnili sami, tako kot sem jih jaz.
Jaz sem s cenitvijo moje hiše zadovoljen.
Teoretično imaš prav, v praksi pa ni tako. Kako naj se zlažem o velikosti parcele, zapisana je v zemljiški knjigi, Plačal bom davek, nihče pa ne upošteva da moram pustiti sosedom da vozijo čez mojo parcelo, da jim moram čistiti sneg, še posebj je najbolje ko ga plug narine ob rob ceste... Kaj mi bo velikost parcele če ne morem podreti hišo ali kaj dozidati. Vsekakor v ceni so mi upoštevali garažo, to da je praktično neuporabna nikogar ne zanima. Cena ogrevanja da plačujem 2x toliko kot tisti v sredini vrstnih hiš, to tudi cenilce ne zanima, da je bila v času ko so starši plačali to hišo tedaj na robu mesta sedaj se pa šteje kao center, da so vsi v ulici plačali 50% za asfaltiranje drugih 50% pa iz občinskega oziroma ponovno njihovega denarja. Poleti sem srečen če se lahko parkiram 100m od hiše, čez par let to ne bo več mogoče, pozimi vsako jutro in večer prehodim 2km do avta.
Potem pa sosedu ki ima 3x večjo parcelo, svoj parking 2 funkcionalne garaže, novejše stanovanje podobno kvadraturo 2x novejšo hišo napišejo praktično isto ceno in temu primeren davek. Nekaj je narobe. Nisem fovš sosedu, ampak da me pa država nateguje, kar tako iz principa mi pa ni všeč.
Ne vem s kje si, in me tudi ne zanima, ni treba odgovarjat, ampak razmisli, danes si zadovoljen z ocenitvijo, morda te bodo pa čez par let določili da si v ''elitni'' soseski, čeprav si na istem mestu ki ni vredno nič več kot prej, ali pa še manj, pa boš kar naenkrat moral plačati davek x2, boš tedaj še zadovoljen?