Davek na nepremičnine

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.134
5.077
113
Nuku`Alofa
KSZ
Kako bi kaj šla skozi proceduro na davčni cenitev sodnega cenilca? Moj kos je približno petkrat precenjen po GURSu. Sem takrat oddal pritožbo pa nič.

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
No, sedaj nam kradejo le levi! Če sedaj folk ne bo znorel saj prihajajo le še davki, potem Sloveniji ni več pomoči.

Tisti ki so sedaj kao desni so bili včasih večinoma v KP, tisti ki so sedaj kao levi so tudi bili v KP in sedaj nič ne delajo v interesu delavcev in kmetov. Kradejo nas in eni in drugi. Čas je da se nekaj spremeni.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Afroman pravi:

Oprosti ker odgovarjam tebi, je samo kot primer, pri meni je nepremičnina ocenjena po študentu ki je delal popis vsaj za 2-3 x preveč od tržne cene. Recimo piše da je garaža, pa še fičaka letnik 60 komaj notri stlačiš, parcela je XY metrov, pa je treba pustit služnostno pravico, nekje 15 x 2,5m, pa vrstno hišo ne moreš podreti pa postaviti kaj drugega, okna so dotrajana, fasada, streha, napeljave... vse potrebno zamenjave. Recimo par sosedov z novejšimi samostoječimi hišami imajo isto ceno... komu naj se pritožim? Recimo tudi pri sosedih v enakih vrstnih hišah lahko pride skoraj do 100k razlike. Res ne zastopim te države. pa kradejo in levi in desni!

Pa bi popisne pole izpolnili sami, tako kot sem jih jaz.

Jaz sem s cenitvijo moje hiše zadovoljen.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik Afroman pravi:

Oprosti ker odgovarjam tebi, je samo kot primer, pri meni je nepremičnina ocenjena po študentu ki je delal popis vsaj za 2-3 x preveč od tržne cene. Recimo piše da je garaža, pa še fičaka letnik 60 komaj notri stlačiš, parcela je XY metrov, pa je treba pustit služnostno pravico, nekje 15 x 2,5m, pa vrstno hišo ne moreš podreti pa postaviti kaj drugega, okna so dotrajana, fasada, streha, napeljave... vse potrebno zamenjave. Recimo par sosedov z novejšimi samostoječimi hišami imajo isto ceno... komu naj se pritožim? Recimo tudi pri sosedih v enakih vrstnih hišah lahko pride skoraj do 100k razlike. Res ne zastopim te države. pa kradejo in levi in desni!

Kaj misliš da so s popisomo končali ?? To bodo sigurno izpeljali še enkrat prihodnje leto, folk menja okna, fasade, radiatorje...to vse viša ceno, ali misliš da si "gotov" za naslednjih 20 let ?
evil.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik Afroman pravi:

če imaš velikega črnega psa, je v vaših krajih hiša takoj vredna še enkrat toliko?
confused-1.gif

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Citat:
Uporabnik patriot pravi:

Teoretično imaš prav, v praksi pa ni tako. Kako naj se zlažem o velikosti parcele, zapisana je v zemljiški knjigi, Plačal bom davek, nihče pa ne upošteva da moram pustiti sosedom da vozijo čez mojo parcelo, da jim moram čistiti sneg, še posebj je najbolje ko ga plug narine ob rob ceste... Kaj mi bo velikost parcele če ne morem podreti hišo ali kaj dozidati. Vsekakor v ceni so mi upoštevali garažo, to da je praktično neuporabna nikogar ne zanima. Cena ogrevanja da plačujem 2x toliko kot tisti v sredini vrstnih hiš, to tudi cenilce ne zanima, da je bila v času ko so starši plačali to hišo tedaj na robu mesta sedaj se pa šteje kao center, da so vsi v ulici plačali 50% za asfaltiranje drugih 50% pa iz občinskega oziroma ponovno njihovega denarja. Poleti sem srečen če se lahko parkiram 100m od hiše, čez par let to ne bo več mogoče, pozimi vsako jutro in večer prehodim 2km do avta.

Potem pa sosedu ki ima 3x večjo parcelo, svoj parking 2 funkcionalne garaže, novejše stanovanje podobno kvadraturo 2x novejšo hišo napišejo praktično isto ceno in temu primeren davek. Nekaj je narobe. Nisem fovš sosedu, ampak da me pa država nateguje, kar tako iz principa mi pa ni všeč.

Ne vem s kje si, in me tudi ne zanima, ni treba odgovarjat, ampak razmisli, danes si zadovoljen z ocenitvijo, morda te bodo pa čez par let določili da si v ''elitni'' soseski, čeprav si na istem mestu ki ni vredno nič več kot prej, ali pa še manj, pa boš kar naenkrat moral plačati davek x2, boš tedaj še zadovoljen?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
ksz

Po treh letih v fletu v novogradnji še NUSZ nisem nikoli dobil za plačat? Kdaj oz po koliko letih se ta davek prvič plača?

sad

Guru
24. avg 2007
21.180
9.814
113
Imaš tri možnosti:
- greš na GURS in ugovarjaš cenitvi nepremičnine: morda boš kaj dosegel, čeprav verjetno to, da bodo sosedu dvignili oceno vrednosti
evil.gif

- prodaš in greš drugam
- jokcaš po forumih, kako te je država spet nategnila

Ugani, katera od teh treh možnosti je najmanj produktivna.

Meni so tudi poslali informativni izračun vrednosti nepremičnine. Najprej kar sem naredil je bilo to, da sem šel na net in pogledal, kaj vpliva na vrednost. Potem sem se poigral z različnimi parametri in podal ''ustrezno
evil.gif
''.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.496
7.010
113
Ja saj je na netu formula, kako oni to računajo. Če tam najdeš kaj rezerve in se potem na podlagi tega malo pritožiš bo sigurno prav. Če pa rečeš tole ne more biti tako, ker se mi zdi preveč, sploh napram sosedu, pa pač to ni utemeljena pritožba.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
In to mora vse človek vedeti in utemeljiti kaj in kako, ker so nas učili v OS in srednji? Kaj se vam ne zdi, da je SISTEM napisan tako, da je čim težji za razumeti in MOČNEJŠI proti posamezniku......ki nima časa ali/in volje ali sredstev vse to razumeti itd?

Nekako ni v prednostni oz. je na slabšem. Kot kupec-prodajalec razmerje.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ej, sorry, ampak na vse te anomalije si imel možnost ugovora, ko si dobil poizkusno cenitev. Če se bil prelen, da bi to storil, ne jokaj sedaj tu...

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Kdo bo pa kontra uredil? Poznam "novogradnjo" za 2.5mio€, ocenjena na 150k€.
bonk.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.180
9.814
113
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Kdo bo pa kontra uredil? Poznam "novogradnjo" za 2.5mio€, ocenjena na 150k€.
bonk.gif
Podaj prijavo
evil.gif
.
Sej na Obali je baje tudi kup ''lop'' vrednih po tisočaka, katere imajo bazen spredaj
stupid-1.gif
.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ni ravno sorodstvo, prijavil ga pa itak ne bi.
rolleyes-1.gif
Sicer pa je popisovalec bil pri njem in bi lahko vedel "končni" rezultat popisa.

PS. Bazen ni nek luksuz...pri nas ga imamo že 20 let. Mogoče je takrat bil pa tudi cenejši kot vsak nov avto, zdaj pa je to 5-10k€ vrednosti....drobiž pri kaki novogradnji.

sad

Guru
24. avg 2007
21.180
9.814
113
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
In to mora vse človek vedeti in utemeljiti kaj in kako, ker so nas učili v OS in srednji? Kaj se vam ne zdi, da je SISTEM napisan tako, da je čim težji za razumeti in MOČNEJŠI proti posamezniku......ki nima časa ali/in volje ali sredstev vse to razumeti itd?

Nekako ni v prednostni oz. je na slabšem. Kot kupec-prodajalec razmerje.
Če si to šele sedaj pogruntal ti pa po moje ne more nihče pomagat. Normalno, da je sistem tako narejen, da tebe pocuza in ne ti njega. Seveda elite vedo kje je treba bližnjice hvatat (saj so one pustile odprta vrata za le te). Tako da, poglej kaj delajo elite in delaj isto (se pač prilagodiš). Meni tudi na pamet ne pride, da bi dal državi več kot je nujno potrebno, ker vem, da če bom rabil kakšno operacijo s čakalnimi dobami, me bo mirno pustila crknit.

Aja, tisto glede oponašanja elit je fajn vzet z mero kmečke pameti (katero sicer dvomim, da jo ti imaš
grin1.gif
). Ker očitno bodo tudi elite počasi se med seboj požrle (recimo kakšne vile ob morju se bodo začele rušit (upam vsaj), pa še kakšen se bo strpal v zapor.
Torej naredi vse v skladu z zakonom, da boš čim manj plačal. Če pa sam tega ne narediš, si si pa sam kriv. Včasih se splača tudi dat kakih 100 EUR kakšnemu svetovalcu, kateri ti zadeve zoptimizira in prihrani še pa še.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Ja saj je na netu formula, kako oni to računajo. Če tam najdeš kaj rezerve in se potem na podlagi tega malo pritožiš bo sigurno prav. Če pa rečeš tole ne more biti tako, ker se mi zdi preveč, sploh napram sosedu, pa pač to ni utemeljena pritožba.

Link
priden.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.180
9.814
113
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Ni ravno sorodstvo, prijavil ga pa itak ne bi.
rolleyes-1.gif
Sicer pa je popisovalec bil pri njem in bi lahko vedel "končni" rezultat popisa.

PS. Bazen ni nek luksuz...pri nas ga imamo že 20 let. Mogoče je takrat bil pa tudi cenejši kot vsak nov avto, zdaj pa je to 5-10k€ vrednosti....drobiž pri kaki novogradnji.
Lej, ne govorim o ''luksuzu'', govorim o zemlji ob obali, na kateri je vila z bazenom. Uradno je pa lopa vredna par jurjev. Saj smo že gledali po TV-ju ne? Zaradi mene imate lahko 10 bazenov, če je vse legalno zgrajeno in za to plačujete ustrezne davke po istih merilih kot jaz.
wink-1.gif
.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ja saj...pišeš kot da je bazen nek luksuz na katerega bi bilo potrebno obesit neke hude davke pa nikakor ni res.

Sicer pa ne vem kako se ga sploh tretira, lahko mi ga pišejo kot par k€ vrednosti pri nepremičnini...kot da bi imel montirano klimo v ene treh prostorih....res uau.
rolleyes-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.180
9.814
113
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Ja saj...pišeš kot da je bazen nek luksuz na katerega bi bilo potrebno obesit neke hude davke pa nikakor ni res.

Sicer pa ne vem kako se ga sploh tretira, lahko mi ga pišejo kot par k€ vrednosti pri nepremičnini...kot da bi imel montirano klimo v ene treh prostorih....res uau.
rolleyes-1.gif
Jao ej, se pa obešaš na popolnoma nepomembne zadeve. Ti bom citiral:
Citat:
Sej na Obali je baje tudi kup ''lop'' vrednih po tisočaka , katere imajo bazen spredaj .
Sem ti poudaril, kaj je bilo pomembno, bazen je bil zgolj za ilustracijo zraven, saj pač lope NIMAJO bazenov spredaj. Upam, da boš sedaj ta bazen pozabil in te ne bo več nerviral, ker ne bi rad bil kriv za tvojo nespečnost
smirk-1.gif

PS: Smo že v prvo razumeli, da imate bazen doma, tako da, ni treba še ponavljat
evil.gif
.