Davek na nepozidano stavbno zemljišče

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.311
3.923
113
Se morda kdo spozna oz. je imel izkušnjo s spremembo namembnosti iz stavbnega zemljišča nazaj v kmetijsko?
(Več detajlov o samem zemljišču lahko dopišem po potrebi)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
Naj bi potekalo podobno/enako kot kmetijsko/stavbno. Torej predlog na UE.
Zakaj ne prodas kot stavbno? Za kupnino lahko kupis 10x (ali vec) kmetijske zemlje.

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.311
3.923
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Zakaj ne prodas kot stavbno? Za kupnino lahko kupis 10x (ali vec) kmetijske zemlje.
Ha ha, Hanzi (oprosti smehu). Zadeva je v totalni vukojebini, ni ceste, ni ničesar razen "ene električne žice". Celo prebivalcev ni več že več let. Od tistih 7 hiš, ki sestavljajo vas pa polovica v ruševinah. Površine so v bistvu nekdanje terase majhnih njivic in vinogradov, ki so se zaradi opustitve zarastle. Lastnikov na vsaki pa po več deset, večina v drugih državah ali kontinentih, za nekatere celo ni več podatka ali so živi, ali imajo potomce .....

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.188
3.620
113
Marlbor
Moja ima podobno parcelo. Totalno nedostopna, v Halozah. Kontaktiral sem župana in je uredil oprostitev plačila.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
Aha, to je pa druga pesem. V naseljih je nemogoče zidat ker je najboljše kmetijsko zemljišče. V vukojebini pa placuj nadomestila za stavbna zenljisca kjer nihce noce zidat....
Se ena plat kako slovenija skrbi za kmetijska zemljišča.
bonk.gif

Pbutec

20. jul 2007
15.188
3.620
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Aha, to je pa druga pesem. V naseljih je nemogoče zidat ker je najboljše kmetijsko zemljišče. V vukojebini pa placuj nadomestila za stavbna zenljisca kjer nihce noce zidat....
Se ena plat kako slovenija skrbi za kmetijska zemljišča.
bonk.gif
V našem primeru niti ne bi smel zidati kaj večjega od zzidanice max. določenih dimenzij.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
kolk je men znano, zelo radi spremenijo iz stavbnega nazaj v kmetijsko. Obratno, je zadeva zelo komplicirana
smirk-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
To je najbrz v vecini primerov res. Tudi pri nas je bilo tako. Cca 6m pas ob nekaj m sirokem potoku je bil zazidljiv. Enkrat sem bil v debati glede zazidljiv zemljisc na oddelku okolje in prostor in sem to vprasal kaj lahko na tistih 6m postavim (razen da davek placujemo). Pa je cez nekaj let izginilo tisto zazidljivo obmocje. Sicer sem takrat rekel da naj celo parcelo (okoli jurja metrov) dajo pod zazidljivo (ker je hišami in "obrtno cono" ) pa so rekli da to ne bo slo ker je 1. Kat. Km. Zemlje.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
To je najbrz v vecini primerov res. Tudi pri nas je bilo tako. Cca 6m pas ob nekaj m sirokem potoku je bil zazidljiv. Enkrat sem bil v debati glede zazidljiv zemljisc na oddelku okolje in prostor in sem to vprasal kaj lahko na tistih 6m postavim (razen da davek placujemo). Pa je cez nekaj let izginilo tisto zazidljivo obmocje. Sicer sem takrat rekel da naj celo parcelo (okoli jurja metrov) dajo pod zazidljivo (ker je hišami in "obrtno cono" ) pa so rekli da to ne bo slo ker je 1. Kat. Km. Zemlje.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Sej smo ti napisal, da je velik lažje spremeniti in zazidljivega v kmetijsko, kot obratni. Zdaj pa na občini sproži postopek.
Konkretne podatke boš dobil samo v svoji občini.

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.311
3.923
113
Od mojega pisanja na obcino ja minil vec kot mesec. In ravno toliko od neprejetega odgovora.

Pbutec

20. jul 2007
15.188
3.620
113
Marlbor
Če si dal vlogo za spremembo namembnosti, boš moral počakati tudi do par let, da se bo sprejemal nov prostorski načrt.
Če si pa tak informativno na mail pisal, pa te zgleda sploh ne zanima, samo firbcaš in na občini take firbce pač ignorirajo.

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.311
3.923
113
Če je res, da ignorirajo je dobro, da to vem. Namreč pričakoval bi, da mi odgovorijo, da je treba za spremembo pač podati vlogo. Žal nisem po defoltu tega vedel. Kot tudi nisem vedel, da je nekdo za "mojim hrbtom" neke njive, vinograde, pašnike kar spremenil v zazidljive parcele.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
ahhh... lej... očitno ti to res tako, kot da firbcaš. Sory. Ampak , lahko bi vedel da za vsako kakršno koli spremembo na občini ali UE MORAŠ oddati neko vlogo. Še nobena stvar ni šla tako "hej, dej mi ti to pa to tam mal spremen". Če si oddal kakšno zahtevo, ti morajo odgovoriti, če si pa sam spraševal..... pa ne pričakuj nič. Pa najlažje bo, da se odpraviš na svojo občino (nikakor na alter) in povprašaš za obrazec, ga ispolniš in verjemi, da boš veliko prej spremenil nazaj v kmetijsko. Samo ne čez nekaj let prosit, da bi imel nazaj zazidljivo!!
PS. Če imaš vse njive, vinograde, pašnike komplet zazidljive sploh nimaš kaj jokati. Ti si bogataš. Pa upam da nimaš vse to posestvo v loncih za rože

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.311
3.923
113
eh lanos, taka vukoj... je, da rabiš terenca, vse je v terasah na strmini, od vseh sodobnih pritiklin je zgolj "ena" električna žica in rtv ter mobilni signal. Mislim, da lahko za mastne pare ponudim občini (spodaj je nahajališče diamantov) in se nekam zavlečem preštevat cekine.
In, če so občine tak servis za državljane kot opisuješ je najbolje naredit svojo republiko in jo zavarovat kot utrdbo.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Jaz sem ti sam povedal za to kar sprašuješ. Nič ne opisujem nobenega servisa. Zdej pa verjam al pa ne verjam. Brez neke vloge ne bo NIČ. Diamante pa kr vun skopli
PS. Væasih več ælovk res ne ve, če bi komu kaj odgovoril. Če ni zadovoljen z OSNOVNIM odgovorom (pustmo kompliciranja posameznikov), takolj kritizira

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.311
3.923
113
Konkretnega odgovora mi nisi/ niste dali. Prav tako se občina ni zganila, da me vsaj po ZUPu pošlje v 3pm, ker ji nisem na primeren način zastavil vprašanja.
Je uradni ustanovi prepovedano, izpod časti, ali karkoli drugega dajati informacije o postopku preko e-maila?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik piagolo pravi:
Konkretnega odgovora mi nisi/ niste dali. Prav tako se občina ni zganila, da me vsaj po ZUPu pošlje v 3pm, ker ji nisem na primeren način zastavil vprašanja.
Je uradni ustanovi prepovedano, izpod časti, ali karkoli drugega dajati informacije o postopku preko e-maila?
Jaz sem imel očitno srečo, ko sem jih prosil naj mi lokacijsko info pošljejo še po mailu, so mi celo odgovorili.
Res pa so rekli, da samo na papirju pošiljajo. Srednjeveško.