davek na dobiček

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Zakaj mojstru plačaš na roke?

...
...
...
...

Ker dela na črno
evil.gif

Bolj se je tukaj za vprašat, zakaj sploh to opcijo privatnik sprejme
wink-1.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Ne, ne, zakaj ti vsazga majstra apriori vprasas, ce je kej cenej, da ne rabis racuna?
smile-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Daaaaaj ne glumi itak da si
wink-1.gif

Torej greva še enkerat:

Ti Vs. 20-30% rabata

ali

Privatnik Vs. Mercedes E namesto ML

Torej? Kaj je boljše?
grims-1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Res nisem, ker mi niso mogli dat računa
grin1.gif

Kar je pa kaj tako, pa pokompenziramo s kolegi, js meni, ti tebi
grin1.gif

Pa da se zastopimo: vsakemu privatniku privoščim velike dobičke, saj so večinoma to zaslužil s trdim delom. Ne podpiram pa skrivanja denarja oz iskanje lukenj, saj so zakoni pisani za vse. Pač meni trgajo skoraj pol bruto plače (za vse socjalne transferje pa zdravstvo), on pa plača davek od prihodkov.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Citat:
Uporabnik guardy pravi:

Kar je pa kaj tako, pa pokompenziramo s kolegi, js meni, ti tebi
grin1.gif

AHAAA! In si med seboj izstavite račune ter zaprete terjatve ne? In potem vsak odda te račune v računovodstvo?
evil.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Nesposobni bodo vedno kričali o goljufanju, ne vem zakaj sami ne odprejo s.p.jev.

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.829
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Nesposobni bodo vedno kričali o goljufanju, ne vem zakaj sami ne odprejo s.p.jev.
Se strinjam, vendar če smo pošteni je zakonodaja res nepravično napisana. Namreč s pomočjo razmišljanja lahko s.p. ustrezno zniža davčno stopnjo in s tem prispevke, kar pomeni, da je v primerjavi z zaposlenimi v priviligiranem položaju. Sem pa prepričan, da je bilo to sprejeto na podlagi določenih ''lobijev'', kateri so si s tem zagotovili ustrezno davčno obravnavo.
In kot si napisal: trenutno je situacija takšna in vsak gre lahko na s.p. in izkoristi vse zakonske možnosti za ustrezno davčno obravnavo. Seveda je pa najlažje vpit in kazat s prsti na druge…

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Točno tako, čeprav bi te popravil, mislim da s.p. ni ravno neka takšna organizacijska struktura ki bi ustrezala "določenim" lobijem, prej bi morda lahko rekli da so ostale "malo jače" organizacijske sturkutre tako nastavljene.. Namreč vemo da malo kateri s.p. šiba nek hud letni promet in posledično kanalizira težke miljone ven... ali pa se motim... Lp

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.829
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Točno tako, čeprav bi te popravil, mislim da s.p. ni ravno neka takšna organizacijska struktura ki bi ustrezala "določenim" lobijem, prej bi morda lahko rekli da so ostale "malo jače" organizacijske sturkutre tako nastavljene.. Namreč vemo da malo kateri s.p. šiba nek hud letni promet in posledično kanalizira težke miljone ven... ali pa se motim... Lp
No ja, malo poglej odvetnike
evil.gif
.

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.829
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Eh... oni pa so itak liga za sebe
smile-1.gif
Le kdo je sodeloval pri sprejemanju ''ustreznih'' zakonov
evil.gif
.
Isto ko faking Perenič. Sedi na strani zakonodajalca, po sprejetju zakona, katerega je sam spisal in tudi edini razumel
rolleyes-1.gif

Dobro, da so ga vsaj za spolno nadlegovanje pohopsali. Kar je pri našem sodnem sistemu že čudež.