Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Saj njemu tudi ne, pač nekje je nekaj slišalIn ja, zaradi tega je tudi vse v trgovini dražje, plačujemo dražja zavarovanja in zaradi takih letos ni snega in ne moremo na smučanje in še bi se našlo...
Ja, tole je sranje. Morda bo nov način podeljevanja socialnih pravic kaj vplival na to. Kolikor vem bo šla noter tudi lastnina. Razen, če ima tudi bajto na firmo, pol pač jeb.a...Citat:
Uporabnik guardy pravi:In ne, nisem slišal, imam čisto tak primer iz svojega vrtca, oz skupine
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Kaj si ti nor kaj vse sliši človek na tem forumu! "Ravna naj družbeno odgovorno". V kakšno šolo si ti hodil? A sploh veš zakaj firma obstaja, zakaj nekdo nardi firmo? Jaz ugibam da zato da dela dobiček. Loly
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Zakaj pa si potem v gospodarstu? Bodi tudi ti privatnik, skrivaj tudi ti, vozi otroka z novim ML-om, pa makar iz socialke če ti tako praviš? Aja ne gre? Pretežko? Hja tako je vidiš, nekdo se pač znajde in dela zase, če bi bilo to tako enostavno bi najbrž vsi kajne? Brezveze da se tukaj prepucavamo, tako pač je. In zaradi tega ti nič več ne plačaš vrtca. Tudi če bi vsi maximalo plačevali bi bil vrtec enako drag ali morda še celo bolj, saj veš, apetiti rastejo vzporedno. Denarja za požrešen aparat pa ni nikoli dovolj...
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Zakaj pa si potem v gospodarstu? Bodi tudi ti privatnik, skrivaj tudi ti, vozi otroka z novim ML-om, pa makar iz socialke če ti tako praviš? Aja ne gre? Pretežko? Hja tako je vidiš, nekdo se pač znajde in dela zase, če bi bilo to tako enostavno bi najbrž vsi kajne? Brezveze da se tukaj prepucavamo, tako pač je. In zaradi tega ti nič več ne plačaš vrtca. Tudi če bi vsi maximalo plačevali bi bil vrtec enako drag ali morda še celo bolj, saj veš, apetiti rastejo vzporedno. Denarja za požrešen aparat pa ni nikoli dovolj...
Če bi vsi delali preko s.p. bi lahko večino podjetij in javne uprave pozaprl. Me zanima, kdo bi potem plačeval "tavelke" prispevke
In to, da goljufa državo in posledično mene zamene ni se znajde, ampak čisto navadna goljufija.
pa btw: je moj otrok kaj manj vreden kot privatnikov? Očitno je, ker za razliko v ceni plačila je privatnikov vsak teden v novih ciciban čevlih, moj jih ima pa iz hoferja
In d.o.o. je manj obdavčen? sploh pri izplačilu dobička?Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
Za začetek zapri s.p. in odpri d.o.o.
mi daje slutiti, da nimaš razčiščenih pojmov glede dohodnine (in pri tem nikakor nisi edini). Stavek bi bil namreč smiselen le v primeru, da služiš zelo malo in si deležen posebne olajšave za nizke dohodke. Če je temu tako ali če se kako drugače motim, se vnaprej opravičujem.Citat:
Kaj se je zgodil? 25% avtomatsko državi, kar sem pa dobil mi je pa konkretno dvignil davčno osnovo, tako da na koncu sem prenehal, ker se mi ni splačalo.
je malo za lase privlečeno. Večji nakupi, na kar verjetno misliš, so nakupi osnovnih sredstev, ki ne zbijajo rezultata, ampak je strošek amortizacija, ki se obračunava tekom življenjske dobe. Npr. lahko kupiš bazen za 20k, ampak letošnji rezultat bo mogoče nižji samo za par eur, bo pa v naslednjih X letih vsako leto nižji za Y-tisoč eur.Citat:
In kupovanje konec leta za nižanje dobička je skrivanje