Davčne blagajne

rainbow

Pripravnik
18. avg 2007
607
9
18
uvedba davčnih blagajn

Citat:
Davčna blagajna je običajna registrska blagajna, ki je nadgrajena s posebno nadzorno enoto. Ta varno in zanesljivo beleži vsako transakcijo z gotovino in informacije pošilja neposredno v baze podatkov o davčnih zavezancih.

Kdo kaj ve več o tem? Samo za trgovino na drobno ali za vse?
To je isto kot v BiH?

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
jah naj bi bilo za VSE ki poslujejo z gotovino (tudi zobozdravniki, ....) Izvzete pa naj bi bile velike trgovske verige ala špar, tuš, merkator... Pa čeprav se prav pri teh zgodbah po nekih informacijah PRECEJ prometa pobriše....

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Zdaj pa naj nekdo ki je visoko šolan meni pove kak učinek bo ta blagajna imela na enega zobozdravnika ki že itak v osnovi sploh ne izstavi računa? Saj pa ni tak neumen da bi se sploh mantral pa tipkal pa printal in se na koncu še drkal s stornom, v osnovi pač ne izdaš računa (ga ne sprintaš) in je vse enako kot doslej
smirk-1.gif

roscha

Fizikalc
27. jul 2007
301
49
28
Edini zadost šolan za tak odgovor je samo naš preljubi butl Križanič, ta cepec pa pomoje sploh ne visi tle gor.

Še dodatek k goljufanju.

varianta a: računa sploh ne izdaš
varianta b: uporabljaš še "rezervno" blagajno za katero dacarji ne vedo
evil.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Ja ne, hehe, pravo blagajno notri v lokalu, falšaka pa zadaj v skladišču
smile-1.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Upam da ne bo šlo.. Ker če jaz ne morem utajit davka ker delam samo z velikimi firmami preko računov, pa dajmo vsi vsaj mal plačat.
Sem pa zadnjič slišal primer ko je inšpektor prišel v lokal in naročil wiski. popil , plačal in račun pustil na mizi. čez teden dni pa je prišel s sliko računa in zahteval da mu pokažejo vnos.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Sem pa zadnjič slišal primer ko je inšpektor prišel v lokal in naročil wiski. popil , plačal in račun pustil na mizi. čez teden dni pa je prišel s sliko računa in zahteval da mu pokažejo vnos.

Nič novega, zelo stara finta, pravzaprav ena starejših, ne samo inšpektorji, tudi ostali vohljači hodijo in si naročujejo kavice ter ostale pjačke ter slikajo račune potem pa od zadaj bomba...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Tu se strinjam s tabo. Zakaj moramo (te) samo eni plačevati davek? Verjamem, da bi tudi tebi sedlo utajevati in se na ta račun voziti v makini, imeti vikendico, jahto... Tudi meni bi... Samo nekdo mora posledično pokriti izpad davka. Ko pa ti nekaj plačaš več zato, da se frajer čez cesto šopiri in hvali...no takrat se pri meni neha vsa ljubezen in podpora...

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Če že z našim denarjem država razmetava, naj vsaj plačujemo vsi, ne bom jaz plačeval več, ker delam za plačo, kot vsak obrtnik, ki izda 1 račun vsakih 50 strank.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik roscha pravi:
Edini zadost šolan za tak odgovor je samo naš preljubi butl Križanič, ta cepec pa pomoje sploh ne visi tle gor.

Še dodatek k goljufanju.

varianta a: računa sploh ne izdaš
varianta b: uporabljaš še "rezervno" blagajno za katero dacarji ne vedo
evil.gif

da te popravim. ta zadeva je še iz časa..čak d apomislim..06..mogoče celo 05..
kdo ej bil takrat na abalsti en vem

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Upam da ne bo šlo.. Ker če jaz ne morem utajit davka ker delam samo z velikimi firmami preko računov, pa dajmo vsi vsaj mal plačat.
To si lepo slišal... Naslednji dan imam pripravljeno sliko tega inšpektorja, golega z Boratom v postelji... verjetno bi ravno toliko veljala...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Veljala bi toliko kolikor je vredna. Pol kozarca tople vode. Inšpektor je uradna oseba, ti nisi.
Kako boš objasnil dejstvo inšpekciji, da ti manjka ta številka računa? Renumeracija računov je pa direktno goljufanje...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
digitalno dokazno gradivo je veljaven dokaz v kolikro hje edino izpodbijanje to, da gre zadigitalno obliko

poglejmo periča in akmere na cestnini
poglejmo prisluhe, sicer po odobritvi
itd itd

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Seevda... zato je portebno vsaikč priloižti ditigalno kojipo kaskne listine, namesto origniala...
Fak, četudi se potrudim, je težko tako pisati...
hysterical-1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Veljala bi toliko kolikor je vredna. Pol kozarca tople vode. Inšpektor je uradna oseba, ti nisi.
Kako boš objasnil dejstvo inšpekciji, da ti manjka ta številka računa? Renumeracija računov je pa direktno goljufanje...
Če misliš, da manjka številka računa, potem se močno motiš, oziroma o gostinstvu res veš samo toliko, kot slišiš od drugih... Račun ne manjka, lahko je pa spremenjena vsebina. In brez originala računa, meni ne more spodbijati mojega računa, ki je za razliko od njegove digitalne kopije original. Druga bi bila, če bi on ob svoji digitalni kopiji priložil zraven še original račun, ta pa bi se razlikoval od mojega, ki se hrani v blagajni... ampak to se ne bi zgodilo... Ker slikati račun, potem pa v PS popraviti vsebino, zneske, količino, mala malica... Posledično tudi ne drži vode... Vesta pa obe stranki, inšpektor in gostinec, da nekaj ne štima in bi inšpektor v bodoče veliko bolj intenzivno nadzoroval ta lokal, v sodelovanju z še preostalimi inpekcijami... Da si povrne ''izgubljeno čast''...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Tole je pa too much...

Pa p***** zda vam mamina, pa koji lulek ste gostinci, da morate goljufati vse po vrsti? Pa koji ste faktor, da mislite, da morate v treh mesecih obogateti? Kaj res mislite, da ste najači in edini pametni? Pa vi resno mislite, da se pa meni zaradi vas plačujejo višji davki?
A veš kaj ste? Ritke lopovske goljufive, take, da bi vas bilo potrebno počastiti z brezplačnim ričetom in zapleniti vse premoženje, za katero se samo sumi, da je bilo pridobljeno na goljufiv način. Vam, ožji družini, širši družini...

Bah, taki kšeftarjinkot ti me še dodatno odvračajo od obiska lokalov... Da bi podpiral gamad...

Bah.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Samo obrazložil sem, zakaj fotografija računa (brez original računa) ne more biti zadosten dokaz...
Nisem gostinc...Nisem v treh mesecih obogatel... Nisem najjači... Nisem tudi edin pameten... tako da, če tvoj spis leti name, se krepko motiš.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
O.K. Nič osebnega. Ampak mi dvigne plafon tole...

Sicer pa vsaka relacijska baza zabeleži časovni žig zadnjega popravljanja zapisa... Če pride do tega, da je popravek v vrstici tabele izveden kasneje kot pa ob nastanku računa?

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
O.K. Nič osebnega. Ampak mi dvigne plafon tole...

Sicer pa vsaka relacijska baza zabeleži časovni žig zadnjega popravljanja zapisa... Če pride do tega, da je popravek v vrstici tabele izveden kasneje kot pa ob nastanku računa?

precenjujes drzavo in njene uradnike....