Davčne blagajne

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Itak da jih. Če bi bili toliko sposobni bi bilomprecej manj tovrstnih utaj...

Ni problem pri njih. Dokazovanje taksnih zadev ni problematicno in ni potrebno neko posebno poznavanje baz. Spijejo pijaco, cez 14 dni se ponovno oglasijo in zahtevajo kopijo racuna, primerjajo postavke in (ponavadi) lahko gostinec zapre lokal.
Drzavi je v interesu da zadeve tece vsaj cca "normalno". Ce bi se resno lotili zadeve bi jutri na zavodu koncalo nekaj tisoc "gostincev".

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.243
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Samo obrazložil sem, zakaj fotografija računa (brez original računa) ne more biti zadosten dokaz...
Nisem gostinc...Nisem v treh mesecih obogatel... Nisem najjači... Nisem tudi edin pameten... tako da, če tvoj spis leti name, se krepko motiš.

Ti kar obrazlagaj, v realnosti pa je tako, da inšpektor naredi točno tako, prode, napiše kazen in konec. Doslej še nisem slišal, da bi kakšna priotožba uspela - verjetno zato, ker vsi raje plačajo kazen, ker bi pritožbi sledila cela štala (krimiči odnesejo blagajno, pa juhuhu ...)

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Samo obrazložil sem, zakaj fotografija računa (brez original računa) ne more biti zadosten dokaz...
Nisem gostinc...Nisem v treh mesecih obogatel... Nisem najjači... Nisem tudi edin pameten... tako da, če tvoj spis leti name, se krepko motiš.

leto anzaj je bilo izdanih za 400 tisoč kazni v enem valu takih popisov.

če država reče, da to vela, bo veljalo. če reče, d ane velja..pa ne bo.

zdej pa zakon v roke pa tuhtaj.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Razložil sem, zakaj trik s fotografijo ne drži vode... razložil sem tudi, da normakno oba, gostinec in inšpektor, dobro vesta, da je prekršek res bil storjen. Nisem pa ničesar govoril, da se vsi gostinci sklicujejo na to. Konec koncev sem tudi napisal, da bi v primeru pritožbe (utemeljene) kasneje gostinec med svojimi strankami imel vse vrste inšpekcijskih služb....
Še enkrat pa bistvo: fotografija računa ni merodajna, razen če gre samo za kopijo, kjer istočasno hranijo tudi original.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Tukaj obstaja še cel kup ''teorij zarote''... recimo da imaš dobre veze na davčni, npr dober osebni prijatelj davčnega inšpektorja, in bi rad podkuril konkurenci... naslednji pogoj je, da oba, ti in konkurenca, delata na identičnih blagajniških sistemih, recimo oba Microgramm, ali oba Elektronček, greš do konkurence na kavo in vzameš račun... nato greš na svojo blagajno, spremeniš glavo računa z recimo glavo konkurence, natipkaš račun za 50€ (edini problem tukaj predstavlja numeracija računa, ne vem, če to lahko spreminješ, še vedno pa je možnost, da imaš svoj račun s tako zaporedno številko...), ga natisneš, popraviš vse nazaj na svoje podatke, ''original'' račun pa daš svojemu prijatelju inšpektorju... To je pa že skoraj scenarij za CSI Miami...
smile-1.gif

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.369
89
48
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Razložil sem, zakaj trik s fotografijo ne drži vode... razložil sem tudi, da normakno oba, gostinec in inšpektor, dobro vesta, da je prekršek res bil storjen. Nisem pa ničesar govoril, da se vsi gostinci sklicujejo na to. Konec koncev sem tudi napisal, da bi v primeru pritožbe (utemeljene) kasneje gostinec med svojimi strankami imel vse vrste inšpekcijskih služb....
Še enkrat pa bistvo: fotografija računa ni merodajna, razen če gre samo za kopijo, kjer istočasno hranijo tudi original.
Imaš kak primer iz sodne prakse, kjer je pritožba uspela zaradi domnevnega popravljanja fotke.....

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.827
113
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:

Inšpektor si naredi uradni zaznamek kaj in kdaj je pil in plačal (lahko ima zraven še nekoga ki mu lahko to potrdi). Ob naslednjem obisku samo zahteva kopijo računa (ki je bil zelo verjetno storniran) in je to to. Fotke niti ne rabi (pomaga pa).

Pa še komentar na tisto da se pač ne no izdajalo računov: ok, ampak če te dobijo je to hud prekršek. Tako da bo to delovalo samo pri gostih ki jih gostinec pozna, vse ostalo pa bo zelo tvegano.

Meni se zdi zadeva ok, tudi če ne omogoča 100% odkivanja kršiteljev. Edino kar bi morali je omogočiti nek način subvencije teh blagajn. Glede na to da bo dohodek države opazno večji, to ne bi smel biti problem.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
napaka..

te blagajne bi morala drzava kupiti na vleiko in naprej prodat z lepim pribitkom

ker nesposobnosti drzave jaz en bi kril
lopovscine sodrzavljanov pa s emanj

ket o ej zdej zgodba tjakunov. krijem stroske odkrivanja in stroske dokaitalizacije.uni s emi ap smejijo z jaht

sad

Guru
24. avg 2007
21.193
9.831
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Tu se strinjam s tabo. Zakaj moramo (te) samo eni plačevati davek? Verjamem, da bi tudi tebi sedlo utajevati in se na ta račun voziti v makini, imeti vikendico, jahto... Tudi meni bi... Samo nekdo mora posledično pokriti izpad davka. Ko pa ti nekaj plačaš več zato, da se frajer čez cesto šopiri in hvali...no takrat se pri meni neha vsa ljubezen in podpora...
Bi se v celoti strinjal s tabo, ce........

..... bi zato ti placal manj davka. Ce pa to verjames si sele naivcina...
evil.gif

Sam sem nad tem ze davno obupal in sem se usmeril v iskanje vseh moznih legalnih optimizacij davkov.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
prvo..davcne blagajne so 5 let star projekt
2. krade se mnogo vec. se sanja s ejim ne koliko
3. stisnt..seveda da ja. zakon je, pravila so
4. stisnt se kje drugje

seronja jedan. za publiciteto vse. k s epa vlada se pa drka kuhac v prazno