Davčne blagajne so bedarija

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
Citat:
Uporabnik teccna pravi:
Kolega, ki ima servis, je verjetno že davno pooblastil računovodjo za poslovanje na e-davkih (oddaja ddv, obračun davka od dobička, plače, ipd). Ona bo na edavkih naročila namensko digitalno potrdilo in ga prevzela - pošlje ti/mu ga (skupaj z geslom) na mail ali pa naloži na usb ključek....

Že 100x sem slišal ta sistem da se certifikat prevzame se ga nalaga na ključek in odnese do stranke......in se mi zdi totalno butast.
Ali ni lažje stranki poslati obvesilo z verifikacijsko kodo in geslom ter link kjer se certifikat prevzame in ga stranka sama prevzame oziroma se certifikat prevzame direktno na strankinem računalniku?

Odgovor je enostaven: ne gre, ker je 95% ljudi za to premalo informacijsko pismenih...
tongue-1.gif

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Mislim res ne bom kupovel, če mi ni treba. Bom kupil čez 2 leti in je. Do takrat speljem z eno VKR na leto.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
S kakšno storitvijo se ukvarjaš?....morda obstaja opcija kot si omenil da predhodno izdaš račun in ga davčno potrdiš, natisneš račun in ga imaš ob dostavi s seboj.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Ja, ja, vem kaj je napisal...
wink-1.gif

Drugače pa doma natisni račun pa ga daj stranki po opravljeni storitvi? Samo tvegaš, da se stranka premisli ti imaš pa račun.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Ksz
Evo davcne blagajne: nobel burek miklosiceva, hot dog 1,60 eur - prodajalec vzame dva eur, vrne razliko, da hot dog in rece adijo.

Kontrolo fase pa crash v delavnici...

igi

Guru
13. okt 2007
5.638
1.224
113
Celje
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Ja, ja, vem kaj je napisal...
wink-1.gif

Drugače pa doma natisni račun pa ga daj stranki po opravljeni storitvi? Samo tvegaš, da se stranka premisli ti imaš pa račun.

ga pač storniraš... 2 sekundi dela.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.850
2.140
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ksz
Evo davcne blagajne: nobel burek miklosiceva, hot dog 1,60 eur - prodajalec vzame dva eur, vrne razliko, da hot dog in rece adijo.

Ti kot predstavnik izvršilne oblasti nimaš pristojnosti, da pojebeš šipca zaradi tega?

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
S kakšno storitvijo se ukvarjaš?....morda obstaja opcija kot si omenil da predhodno izdaš račun in ga davčno potrdiš, natisneš račun in ga imaš ob dostavi s seboj.

Tako dem delal do zdaj pa se mnenja tu kresejo. Eni pravijo da je to ok, deugi da pac ne. Ampak mislim da bom kar tako delal ja

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Citat:
Uporabnik VanZ pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ksz

Ti kot predstavnik izvršilne oblasti nimaš pristojnosti, da pojebeš šipca zaradi tega?
Ne, vsaj ne direktne. Lahko napisem predlog na davcno (isto kot to lahko naredi vsaka fizicna oseba). In nisem zahteval racuna ampak sem stopil na stran in opazoval ce je pri ostalih strankah enako. In je. Ker do sedaj je vedno dal racun zraven, zato mi je pa sedaj v oci padlo...

Sej to tu sem objavil cisto kot zanimivost...morem se na furs poklicat.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
sej pek tukaj pr nas tudi še vedno klasični račun piše... še boljši je pa konobar... tipka mu rečm dej brez tipkanja pa ddv pa prav a ves sad su davčne treba tipkat... no na koncu pokasera pa ne da računa
smile-1.gif

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.850
2.140
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik VanZ pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ksz

Ne, vsaj ne direktne. Lahko napisem predlog na davcno (isto kot to lahko naredi vsaka fizicna oseba). In nisem zahteval racuna ampak sem stopil na stran in opazoval ce je pri ostalih strankah enako. In je. Ker do sedaj je vedno dal racun zraven, zato mi je pa sedaj v oci padlo...

Ravno berem ta zakon: "Za nadzor nad izvajanjem tega zakona je pristojen davčni organ."
Tu mi rahlo odpove logika, zakaj takšna izrecna omejitev. Ne poznam pa internih aktov, ki izvajanje delegirajo (če ga) ostalim inštitucijam.

Skratka ti kot uradna oseba nimaš pristojnosti, čeprav gre za kršitve, potencialno težke do 150,000 €. Lahko pa napišeš kazen meni, ki nasproti nobla ščijem po smetnjaku
grin1.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.472
6.978
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Si ravnokar. Samo v nagradni igri ne moreš sodelovati
tongue-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.365
5.652
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
sej pek tukaj pr nas tudi še vedno klasični račun piše... še boljši je pa konobar... tipka mu rečm dej brez tipkanja pa ddv pa prav a ves sad su davčne treba tipkat... no na koncu pokasera pa ne da računa
smile-1.gif

Ma jaz bi nehu v gostilna hodt
smile-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Citat:
Uporabnik VanZ pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik VanZ pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ksz

Ravno berem ta zakon: "Za nadzor nad izvajanjem tega zakona je pristojen davčni organ."
Tu mi rahlo odpove logika, zakaj takšna izrecna omejitev. Ne poznam pa internih aktov, ki izvajanje delegirajo (če ga) ostalim inštitucijam.

Skratka ti kot uradna oseba nimaš pristojnosti, čeprav gre za kršitve, potencialno težke do 150,000 €. Lahko pa napišeš kazen meni, ki nasproti nobla ščijem po smetnjaku
grin1.gif
V bistvu te za samo olajsanje ne more kaznovati nihce. Nekdo se mora ob tem zgrazati (nekdo tretji, ne sam policist) da nastane podlaga za kaznovanje
smile-1.gif

In dejansko te jaz osebno ne morem preganjati zaradi prekrska. Tko da ti kar lulaj v miru
smile-1.gif

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.164
1.139
113
Vsi H&M pišejo račune na roko. Vsaj do marca.
Butli so pa naši na FURSu.
Nikjer v pametnem svetu se podjetjem z nekaj mio € prometa ni potrebno iti takšnih poročanj.
Ker je v takšnih podjetjih enostavno preveč zaposlenih in preveč dokumentacije za robo, da bi se lahko šli skrivanje računov.

igi

Guru
13. okt 2007
5.638
1.224
113
Celje
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Vsi H&M pišejo račune na roko. Vsaj do marca.
Butli so pa naši na FURSu.
Nikjer v pametnem svetu se podjetjem z nekaj mio € prometa ni potrebno iti takšnih poročanj.
Ker je v takšnih podjetjih enostavno preveč zaposlenih in preveč dokumentacije za robo, da bi se lahko šli skrivanje računov.

Ah ne... je takole čisto prav. Potem ni meje kaj je "dovolj velik" za izjeme. Vojna za vse in konec. Ni tole tak bav bav, da se nebi dalo prilagoditi. Je pa verjetno zadaj neko tuje podjetje in so mal na izi vzel vse skup.

Je en znanec kakšni dve leti nazaj delal v večji slo živilski verigi... In ja brisalo se je na VELIKO....
redface-1.gif
Je pa res, da je to bolj izjema kot pravilo.