Davčne blagajne so bedarija

teccna

Pripravnik
3. avg 2007
46
0
6
Kolega, ki ima servis, je verjetno že davno pooblastil računovodjo za poslovanje na e-davkih (oddaja ddv, obračun davka od dobička, plače, ipd). Ona bo na edavkih naročila namensko digitalno potrdilo in ga prevzela - pošlje ti/mu ga (skupaj z geslom) na mail ali pa naloži na usb ključek....

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Je pa možno ja, da ji mora podpisati dodatno pooblastilo, ker ga za ta namen (še) nima.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik Peror pravi:
cebelca.biz, je zastonj do nekih 25 racunov na mesec. Jaz jih imam 50 letno

S čbelico lahko brez problema urediš davčno blagajno....deluje preverjeno. Do 25 računov mesečno je (za 1x) brezplačna.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik teccna pravi:
Kolega, ki ima servis, je verjetno že davno pooblastil računovodjo za poslovanje na e-davkih (oddaja ddv, obračun davka od dobička, plače, ipd). Ona bo na edavkih naročila namensko digitalno potrdilo in ga prevzela - pošlje ti/mu ga (skupaj z geslom) na mail ali pa naloži na usb ključek....

Že 100x sem slišal ta sistem da se certifikat prevzame se ga nalaga na ključek in odnese do stranke......in se mi zdi totalno butast.
Ali ni lažje stranki poslati obvesilo z verifikacijsko kodo in geslom ter link kjer se certifikat prevzame in ga stranka sama prevzame oziroma se certifikat prevzame direktno na strankinem računalniku?

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
In zakaj se ne bi registrrial na eDavke (je brezplačno), rabi samo digitalno potrdilo.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.691
9.904
113
40
MB
kar ga itak verjetno ma že za oddajo papirjev in spletno banko, al še kdo brez tega dela
smile-1.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.638
1.224
113
Celje
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
kar ga itak verjetno ma že za oddajo papirjev in spletno banko, al še kdo brez tega dela
smile-1.gif

Ne boš verjel koliko je takšnih, ki še kar na roke delajo, oziroma jim računovodje oddajajo...

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik asko pravi:
In zakaj se ne bi registrrial na eDavke (je brezplačno), rabi samo digitalno potrdilo.

- Običajno imajo uporabniki digitalna potrdila vezana na fizično osebo (ne na poslovni subjekt) posledično marsikdaj potrebujejo pooblastiti sami sebe, da lahko dostopajo do svojih e-davkov.

- Od cca. lanskega leta obstaja generalno pooblastilo za e-davke. Torej predlagam obnovitev pooblastil za računovodstvo na generalno pooblastili, da ne bo potrebno dodatno pooblaščanje za vsako malenkost.

https://edavki.durs.si/OpenPor...lSplosno_sl.doc

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Ne moreš.....račun izdan iz VKR lahko potrdiš samo v mini blagajni. Čeblico pa lahko uporabljaš kot davčno blagajno.
Razmisli pa o opciji, da uporabljaš zgolj čebelico (ne VKR) in račune direktno potrjuješ.

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Imam potem problem ker moram printat račun v primeru kontrole...se pravi potrm lahko uporabljam čebelco kot sedaj, če pa imam gotovino pa vkr in kasneje dam to v mini blagajno.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Kot zgleda se nisva razumela......uporabljaš čebelico s katero davčno potrjuješ račune in to je to.
Nobene VKR, nobene mini blagajne. Če je problem samo v tiskalniku menim, da je to še najmanjši strošek......dobiš ga za ceno nekaj vezanih knjig računov.

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Če je tiskalnik 20€, potem ga kupim, ker pa ni pa ga ne bom. Ker imam res samo nekih 20 gotovinskih računov letno...

Zato sem mislil da potem mi pač ostane cebelca + mini blagajna/vkr

To je zame letni strošek 5€, če grem printat pa 100+. Je tako?

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Drži, če nimaš printerja oz. je njegov nakup revelik strošek potem ti preostane zgolj VKR+potrjevanje preko mini blagajne.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.691
9.904
113
40
MB
Citat:
Uporabnik Peror pravi:
Če je tiskalnik 20€, potem ga kupim, ker pa ni pa ga ne bom. Ker imam res samo nekih 20 gotovinskih računov letno...

Zato sem mislil da potem mi pač ostane cebelca + mini blagajna/vkr

To je zame letni strošek 5€, če grem printat pa 100+. Je tako?

Tvoj čas ni nič vreden ?

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Čas? Za spisat 20 računov letno?
smile-1.gif

Edit: a lahko vnaprej sprintam račun doma, kot sem delal sedaj?

Nazadnje urejeno:

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Hvala vsem za pripombe. Sam doslej ni uporabljal nobenega teh e-stvorov na svoji lokaciji. Vse mu je urejala računovodkinja. Zato mu bo tudi to namensko potrdilo zagotovila računovodkinja. Potem mu bom samo še namestil potrdilo na njegovem delovnem mestu.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik prijam pravi:
Citat:
Uporabnik asko pravi:

- Običajno imajo uporabniki digitalna potrdila vezana na fizično osebo (ne na poslovni subjekt) posledično marsikdaj potrebujejo pooblastiti sami sebe, da lahko dostopajo do svojih e-davkov.

- Od cca. lanskega leta obstaja generalno pooblastilo za e-davke. Torej predlagam obnovitev pooblastil za računovodstvo na generalno pooblastili, da ne bo potrebno dodatno pooblaščanje za vsako malenkost.

https://edavki.durs.si/OpenPor...lSplosno_sl.doc

Drži, to je še ena od norosti, če si sp al pa maš dejavnost
Sam sebe moraš pooblastiti da ti doda v edavke opcijo za sp

Obrazec ki ga oddaš na linici, elektronsko nisem našel
Noro