Točno tako. Samo stos je v tem da se “omejitev “ niso držal že takrat ko so betonirali. Če bi takrat pravi beton naročili in pravilno vgradili, danes omejitev ne bi bile potrebne. So omejitve 60v vseh predorih?Citat:
Uporabnik Fastly pravi:
Pa a znate vi še kaj drugega napisat kot to, da se nismo sposobni držat omejitve.Dali so ti konkretne primere zakaj se s tem ne igra, pol pa spet ta pofukana omejitev, katere se ne moremo držat. Ma boh pomagej no.
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
torej si ti bolj pameten kot zakon in strokovnjaki?
Zakaj sem pa se jaz lahko peljal 60 mimo sta pičila samo 2! pazi z MB tablico?
Citat:
Uporabnik Mato pravi:
Ne glede na to, kaj je sredi tunela, je 60 omejitev kretenska. Še pri 100km/h se ti zdi, kot da stojiš na mestu. Preglednost je ogromna in kdor ni sposoben pri 100km/h pravočasno ustaviti oz. reagirati, kako bo tak na regionalnih cestah vozil pri 90km/h, ko imaš stranske ceste, nepregledne ovinke in 1000-krat večje možnosti za nevarnost. Omejitev 60km/h na avtocesti je neumna ne glede na to, kaj je vzrok.
o pa se kako je važno. je kdo odgovarjal?Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Niso.
Ampak kaj je bilo takrat, sedaj ni važno, pravilno je, da so omejitve takšne, da ne pride do tragedij. Ne morejo zdaj reči, ah, oni so takrat zajebali z izdelavo, dajmo mi potem 100 omejitev, namesto 60
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
o pa se kako je važno. je kdo odgovarjal?Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Niso.
Ampak kaj je bilo takrat, sedaj ni važno, pravilno je, da so omejitve takšne, da ne pride do tragedij. Ne morejo zdaj reči, ah, oni so takrat zajebali z izdelavo, dajmo mi potem 100 omejitev, namesto 60
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
In še enkrat - glavni problem je, ker večji del voznikov "prepričan", da je omejitev "brez veze" - in enkrta pač ne bo "brez veze" - in bo spokal.
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Ja, danes je bilo tako v vseh tunelih čez Trojane. Na začetku tunela omejitev 60km/h, potem 80km/h, nekje na sredi pa spet 100km/h, pa tudi utripalke ob straneh vozišča so nehale utripati. Pri prvem sem že mislil, da so ravno v trenutku, ko sem pripeljal do polovice tunela odpravili omejitev, pa sem videl v naslednjem enako stanje, pa še v naslednjem.