DARS oz ali mi zna kdo razložit

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.294
7.058
113
Podlaga v tunelih je problematična. Omejitev pa seveda zajema vsa vozila, tudi, oz predvsem, tovornjake. Pač ne morejo napisati omejitve 60kmh za tovornjake, 100kmh za novejša osebna vozila, 80kmh za starejša...

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Ne glede na to, kaj je sredi tunela, je 60 omejitev kretenska. Še pri 100km/h se ti zdi, kot da stojiš na mestu. Preglednost je ogromna in kdor ni sposoben pri 100km/h pravočasno ustaviti oz. reagirati, kako bo tak na regionalnih cestah vozil pri 90km/h, ko imaš stranske ceste, nepregledne ovinke in 1000-krat večje možnosti za nevarnost. Omejitev 60km/h na avtocesti je neumna ne glede na to, kaj je vzrok.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.989
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Fastly pravi:
Pa a znate vi še kaj drugega napisat kot to, da se nismo sposobni držat omejitve.
rolleyes-1.gif
Dali so ti konkretne primere zakaj se s tem ne igra, pol pa spet ta pofukana omejitev, katere se ne moremo držat. Ma boh pomagej no.
Točno tako. Samo stos je v tem da se “omejitev “ niso držal že takrat ko so betonirali. Če bi takrat pravi beton naročili in pravilno vgradili, danes omejitev ne bi bile potrebne. So omejitve 60v vseh predorih?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.294
7.058
113
Niso.

Ampak kaj je bilo takrat, sedaj ni važno, pravilno je, da so omejitve takšne, da ne pride do tragedij. Ne morejo zdaj reči, ah, oni so takrat zajebali z izdelavo, dajmo mi potem 100 omejitev, namesto 60

Fastly

Pripravnik
5. sep 2007
204
0
16
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
torej si ti bolj pameten kot zakon in strokovnjaki?
Zakaj sem pa se jaz lahko peljal 60 mimo sta pičila samo 2! pazi z MB tablico?
confused-1.gif

Upam trditi da ja, sem bolj pameten. Ker mi nimamo več strokovnjakov, ampak povečini samo še družinska podjetja. In dars je očitno še eno družinsko podjetje več. Pa sej so spet dokazal z dejanji. Bivšemu študentu ni bilo jasno, pa je keber vse razjasnil. Men se ni noben problem voziti 40, če je treba. Ampak ti še vedno ne vidiš problema v čem je keč. Pa je bil že razložen, jaz ti ga pa še 1x ne bom citiral. Ker me je izučilo, da je na trenutke bolje svinčniku s HB trdoto razlagat, ker tam točno vem, a mu razložim 1x al pa 10x bo enako.
wink-1.gif

peters

Pripravnik
30. jul 2007
196
0
16
Citat:
Uporabnik Mato pravi:
Ne glede na to, kaj je sredi tunela, je 60 omejitev kretenska. Še pri 100km/h se ti zdi, kot da stojiš na mestu. Preglednost je ogromna in kdor ni sposoben pri 100km/h pravočasno ustaviti oz. reagirati, kako bo tak na regionalnih cestah vozil pri 90km/h, ko imaš stranske ceste, nepregledne ovinke in 1000-krat večje možnosti za nevarnost. Omejitev 60km/h na avtocesti je neumna ne glede na to, kaj je vzrok.

Se podpišem pod to. Glede na to, kako so postavljene omejitve po celi državi, se človek res vpraša kakšne "strokovnjake" imamo. In dejansko tu ni vprašanje ali se bomo držali omejitve, pač pa zakaj bi se je držali, ker je omejitev nesmiselno postavljena. Mnja, samo da ima "strokovnjak" pokrito svojo rit.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.989
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Niso.

Ampak kaj je bilo takrat, sedaj ni važno, pravilno je, da so omejitve takšne, da ne pride do tragedij. Ne morejo zdaj reči, ah, oni so takrat zajebali z izdelavo, dajmo mi potem 100 omejitev, namesto 60
o pa se kako je važno. je kdo odgovarjal?

Fastly

Pripravnik
5. sep 2007
204
0
16
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Niso.

o pa se kako je važno. je kdo odgovarjal?

Itak, vsi so odgovarjal.
hysterical-1.gif

Najbrž so koga še povišali.
crazy1.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.647
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
ksz

Danes zjutraj - Trojane v smeri Ljubljane - prva dva tunela običajna omejitev (tj. 100 km/h) - pred predorom Trojane najprej 80 - nato 60 - po 1/3 predora spet nazaj na 100 km/h in do Podmilja "nič posebnega" (nič v odstavni niši - morebiti le malo mokro ob vstopu v predore Trojane), Podmilj spet - 60 km/h - pred predorom "natlačen" kupček snega in malo mokro - čez predor suho.

Sam sem poskušal peljati po omejitvi (postopoma spustil na nekaj malega čez 60 km/h) - mim mene so pa vsi leteli.

In se res sprašujem kdo je bebec! Jaz, oni, ki letijo mimo ali oni, ki ne zmorejo urediti prometne signalizacije.
crazy1.gif

In še enkrat - glavni problem je, ker večji del voznikov "prepričan", da je omejitev "brez veze" - in enkrta pač ne bo "brez veze" - in bo spokal.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.294
7.058
113
Seveda, saj vidiš da je duhovnikova odletela
wink-1.gif

Če pa si mislil kazensko, pa sanjaj o tem
smile-1.gif

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Ja, danes je bilo tako v vseh tunelih čez Trojane. Na začetku tunela omejitev 60km/h, potem 80km/h, nekje na sredi pa spet 100km/h, pa tudi utripalke ob straneh vozišča so nehale utripati. Pri prvem sem že mislil, da so ravno v trenutku, ko sem pripeljal do polovice tunela odpravili omejitev, pa sem videl v naslednjem enako stanje, pa še v naslednjem.
rolleyes-1.gif

Fastly

Pripravnik
5. sep 2007
204
0
16
Evo Vaginko.

Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
In še enkrat - glavni problem je, ker večji del voznikov "prepričan", da je omejitev "brez veze" - in enkrta pač ne bo "brez veze" - in bo spokal.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.647
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Ja, danes je bilo tako v vseh tunelih čez Trojane. Na začetku tunela omejitev 60km/h, potem 80km/h, nekje na sredi pa spet 100km/h, pa tudi utripalke ob straneh vozišča so nehale utripati. Pri prvem sem že mislil, da so ravno v trenutku, ko sem pripeljal do polovice tunela odpravili omejitev, pa sem videl v naslednjem enako stanje, pa še v naslednjem.
rolleyes-1.gif

Čuj stari - kdaj si te šel čez? Ker ko sem jaz šel skozi (okrog 8:00) skozi prva dva ni blo omejitve?! (al je pa jaz nisem videl in brzel tak ko ostali kar s stotko naprej
redface-1.gif
)

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Je bila omejitev. Saj je še semafor pred tunelom utripal rumeno. Šel sem pa skozi, hmm, nekaj pred pol deseto. Je bilo vse mokro po cesti in na začetku tunelov. Sem bil presenečen, ko sem se spustil proti Ljubljani in je bilo 7 stopinj Celzija bolj hladno kot na oni strani Trojan.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Omejitev je torej na naši super avtocesti enaka kot na Zaloški cesti naprimer? In potem se še najdejo ljudje ki to zagovarjajo.

bonk.gif

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Zagovarjam je ne. Samo, če je pred tunelom rumen semafor, omejitev 60, sem pomislil, da je kaj narobe v samem tunelu. Morebiti spet kakšen tovornjak obstal na voznem pasu, kar sem tudi že doživel na Trojanah. Ni ravno lepo gledat izstrelkov, ki letijo v tunel mimo tebe s 130. Problem je v tem, da si na DARS privoščijo take omejitve »brez voznikom vidnega razloga«. Tako smo pa skoraj naučeni, da jih namerno ignoriramo, ker »saj itak ni nič narobe«. Sam sem bil na prehitevalnem pasu in sem raje zmanjšal in zavil na voznega, ker so nekateri res »ritopiki« in to še glasno razglašajo s trobljo.
stupid-1.gif

Kot da na DARS ne poznajo zgodbice o dečku, ki je kričal »Volk!«.
rolleyes-1.gif

Fastly

Pripravnik
5. sep 2007
204
0
16
In taki ljudje, ko to zagovarjajo, so na položajih. Sami strokovnjaki. Še dobro, da jih kdo ne ukrade. Manjka samo še en kangoo v niši, če je, in vse za varnost državljanov je poskrbljeno.
bonk.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Če ti je pa 130 raketna hitrost oziroma izstrelek kot ti temu pravi,potem pa raje kr vozniško vrni.

Vsak z malo sposobnosti gre lahko po mokri cesti brez problema 130 in če bo gledal na cesto,opazil oviro,bo 100% lahko ustavil varno,saj nismo na rallyu kjer ne vidiš kaj je za ovinkom.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.294
7.058
113
Aha, ti lahko greš po mokri 130 brez problema, kaj pa 20T težak tovornjak s prikolico ?