vsekakor se bo nekoč v prihodnosti satelitsko cestninilo vse ceste. države EU trenutno naberejo kar precej denarja na račun trošarin pogonskih goriv, s prihodom vozil na električni pogon pa bi na ta način imele velik izpad dohodkov, ki ga bo potrebno nekako nadomestiti.Citat:
Uporabnik predator pravi:
Jst mislm, da nas bojo šele pr el.cestninjenu nasral po dolgem in po čez.
Glede na to koliko je naša država oderuška in iznajdljiva, da nam zaračuna vse kar je možno bodo na začetku zaračunaval samo uporabo AC, potem sledijo HC in obvoznice, nato bodo ukinili plačilo letne dajatve za uporabo cest, in bodo glede na kategorizacijo cest udarili različne tarife tako, da nam bodo zaračunali uporabo vseh cest glede na prevožene km. In ne dvomim, da bo vse skupaj mnogo mnogo dražje kot je trenutno.....
Na koncu se nam bo še kolcalo po vinjetah.
Citat:
Uporabnik dejwid pravi:
Pozdravljeni,
danes se mi je zgodilo nekaj zelo čudnega; še zdaj sam ne vem za kaj je šlo...
Peljem se po eni cesti (prvič sem se peljal po teh koncih) pridem v križišče semoforizirano in vidim cesto za ravno, katera je bila hitra cesta (za katero rabiš vinjeto, ki je nimam) desno je bil izvoz za Maribor, levo v križišču pa je bilo eno parkirišče.
Bil sem že v križišču samem, na kar vidim, da je iz te ceste izvoz na hitro cesto, v strahu pred tem, da me na hitri cesti dobijo brez vinjete v križišču na hitrico obrnem avto, in zapeljem na tisto parkirišče.
Nato malo stojim na parkirišču, gledam v navigacijo, da ugotovim, kje pelje navadna cesta, nakar za seboj vidim DARSovo vozilo, ki se pripelje vzporedno z menoj. Tip odpre okne, nakar jo odprem tui jaz pa me vpraša kaj delam tukaj? Mu odgovorim da iščem pot, za katero ne rabim vinjete. Nakar mi odvrne, da kaj se jaz grem, začne me spraševati od kod sem, kam sem namenjen.... Nakar mi reče da naj se ne šalim z njim in da dobim kazn?!? Bil sem tako šokiran da mu nism uspel nič rečt, razen tega, kaj sem narobe naredil, oz. zakaj bi mi napisal kazn. Odgovori mi, da dobim domu vse "kar rabim" in da bo na zapisniku vse pisalo, nato reče svojemu vozniku da naj pelje malo nazaj da napiše mojo registersko. In on pelje malo nazaj, si očitno zapiše mojo registersko in se odpelje... :S
Še zdaj sem šokiran kaj je bilo to?
Marsikaj mi ni jasno - to da sem obrnil v semoforiziranem križišču to je cestno prometni prekršek in koliko jaz vem, me DARSovec za to ne more kaznovati.
Tudi to, da me ni vprašal ne po vozniški in ne prometni (da bi zvedo kdo sem) mi tudi ni jasno.
In ali morda kdo ve, če lahko DARS kar tako, brez vsega pošlje nek zapisnik domov, pa položnico? Nisem nič podpisal, sploh zapisnika v roki nisem imel, oz. najbolj kruto, da sploh ne vem za kaj me je nagovoro, napisal kazn.
Mi mogoče kdo ve odgovorit na ta vprašanja?
Zakon je še najmanjši problem, to se zrihta v parih tednih.Citat:
Uporabnik predator pravi:
Oprema ni težava, manjka zakon
Podoben primer smo že predebatirali TuCitat:
Uporabnik Tomi768 pravi:
No še jaz dodam svoje...pred nekaj dnevi sem na poti proti LJ imel nesrečo in seveda je moj avto trenutno v tiltu kjer čaka na cenitev in popravilo. Včeraj sem imel pot v Ljubljano in sem si sposodil avto. Na svojem avtu imam vedno letno vinjeto. Na sposojenem avtu ni bilo vinjete. Seveda to takoj opazim in razmišljam ali naj kupim tedensko ali kaj. Se neumno odločim, da enkrat bo pa že šlo skozi in peljem.Ko se peljem razmišljam o tem in sam pri sebi ugotovim, da to ni ravno najboljše in imam namen ustavit pri naslednji pumpi ter nalepit to vinjeto pa se bom lahko peljal brezskrbi. No seveda so prijatelji iz DARSA stali že na prvi cestniski postaji, ki je bila na vrsti prej kot pumpa. Torej kaj sedaj? Moji možgani razmišljajo kaj sedaj, o shit kolk je kazen 300? 500? če plačam takoj pol manj? kakšne pristojnosti imajo ti DARSOVCI?..Časa ni, nastala je mala kolona, pred mano je dostavno vozilo, vem, da sem oplel in da me čaka kazen, stali so tako, da je en stal cca 100 m pred cestninsko in gledal šipe ter sporočal kolegu,, ki je stal takoj ob izhodu in je poslal kršitelja vstran. Dostavnemu vozilu se nalepim na rit..Peljem mimo prvega, gledam naprej ampak opazim, da takoj ko vidi moj avto nekaj sporoči po radiu, pogledam v ogledalo in vidim da govori, sem vedel, da me ima in da me bo njegov kolega čez par sekund ko pridem do njega potegnil na stran. Peljem se, možgančki delajo in v trenutku ideja, kaj pa če kar pelješ? Te bodo lovili? Hmmm, časa ni peljem mimo in vidim, ko drugi delavec pokaže naj zapeljem na stran, ampak bil sem tako za dostavnim vozilom, da mi tega sploh ni mogel prav pokazat. In jaz se po #francosko" zapeljem naprej in pogledam v ogledalo in vidim, da sploh noben ne odreagira...Seveda pričem razmišljat, kaj pa sedaj kaj sledi, me bodo lovili?, bodo javili policiji? zapeljem na naslednjo pumpo kupim tedensko vinjeto in se peljem naprej.....Ali je bila moja poteza butasta ali ne? Kaj mislite? Dobim "četsitke po pošti"? Slikal me ni to vem, lahko si je zapisal tablice ampak kako bo dokazal, da nimam vinjete? Edino kamere na cestniski ali kje na avtocsti? Torej?
A polovičke (150eur) ti pa niso privoščili?Citat:
Uporabnik pimp pravi:
sem dobil od davčne da morem takoj plačati teh 300 evričev!
A zdej še zmeraj dela davčna izvršbe ali carina v KP?
Ja jest tudi mislim da bi moral najprej on dobit kazen na svoje ime. in od takrat nekaj časa bi veljala polovička.Citat:
Uporabnik keber pravi:
Davčna se spravi na polno izterjavo takrat, ko je čas za polovičko že zdavnaj minil.