Darovanje krvi

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
39
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Glih takrat sm mislu it, ko "poteče" pol leta od zadnjega darovanja... zakon
tongue-1.gif

wtf? za ženske so 4je, za moške pa 3je mesci "premora" med darovanji

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Kokr sm jst slišal (od osebe, ki dela na zavodu za transfuzijo) na 3 mesce ni glih najbolš dajat krvi, tako da rajš mal dlje časa počakam
wink-1.gif

excalibur

Pripravnik
24. sep 2007
321
0
16
je ni
ksz

Jaz grem zdej čez par dni dat kri drugič v življenju - čakam, da preteče 3 mesece, poleg tega pa me zanima katera krvna skupina sem. Vem, da sm 0 ampak so mi rekli, da ob naslednjem darovanju zvem al sem + al pa -. Ko pa sem prvič daroval kri sem govoril tako z zdravnico kot z medicinsko sestro in sta mi obe rekli, da moški lahko dajemo kri na 3 mesece, ženske pa na 4 mesece.

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Jaz vam predlaga darovanje krvi v Avstriji dobite plačilo, če darujete tukaj ta kri velikokrat prodana v druge države.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Tisti, ki bi se v Avstrijo vozil, da bi prodal svojo kri, mu mora biti precej hudo v glavi...

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Če jo pa pol glih tako prodajo.
Drugače pa jaz nisem darovalec krvi, ker mi je to neprijetno sem pa darovalec organov.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
39
Citat:
Uporabnik Ateist pravi:
Jaz vam predlaga darovanje krvi v Avstriji dobite plačilo, če darujete tukaj ta kri velikokrat prodana v druge države.

kri se ne daje da bi s tem zaslužili, ampak ker se s tem pomaga drugim.
rolleyes-1.gif

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Ateist pravi:
prosim da ne širiš neresnic! v Avstriji dobiš plačano okoli 25€ za darovanje PLAZME (postopek odvzema plazme je povsem drugačen kot odvzema krvi in traja od 1,5-3 ure!) in plazmo lahko daruješ to 50x letno. Lahko pa daruješ tudi trombocite, kjer dobiš do 50€. Poleg tega pa ne dobiš plačano za odvzem krvnih elementov ampak kot povračilo potnih stroškov.

eu unija je namreč sprejela že nekaj sklepov, ki države spodbujajo k ukinitvi kakršnih koli plačil za darovanje krvi. Prav tako se kri med državami ne prodaja! Kri se med državami v primeru naravnih katastrof oz. resničnega pomankanja daruje!! Krvi nikoli ni toliko, da bi se kar prodajala v druge države. Na dan se potrebuje 400 darovalcev da pri nas dosežemo samozadosnost (to pomeni, da imamo dnevno dovolj razpoložljive krvi). Ampak ker ima tudi predelana kri svoj rok trajanja pride do pomankanja. Zato pa se organizirajo razne krvodajalske akcije
wink-1.gif

Resnično še enkrat prosim, da ne širiš govoric po sistemu rekla-kazala.

Nazadnje urejeno:

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Ateist pravi:
Ja normalno samo te ustanove katerim daruješ ne gledajo na to tako.

Ma boli me falus kaj dela zavod za transfuzijo z mojo krvjo... v končni fazi bo prišla do tistega, ki jo rabi. Če bo pa slovensko zdravstvo zaslužilo 10€ z mojo krvjo, pa kar naj. Me od zavisti ne bo pobralo
smirk-1.gif