Jaz ga pripravljam po tem receptu, pa je jummy:
Zvečer ga moraš namočit in ga daš drug dan kuhat. Opereš ječmen in prekajeno svinjino in ju kuhaš v slani vodi cca 60 minut. Dodaš česen, peteršilj, čebulo, korenje, lovorjev list, krompir in kuhaš, dokler se ne zmehčajo. Segreješ mast (pač neko maščobo, ki ti je všeč) v ponvi in prepražiš moko, da rahlo porjavi. Jaz dodam še malo rdeče mlete paprike, da se obarva. Doliješ malo tekočine iz posode v ponev, da se ti ne prismodi in potem to daš v ječmen in kuhaš na nizki temperaturi še 10 minut. Pazi, da se jed ne prismodi. Po želji lahko dodaš ob koncu kuhanja še malo kuhanega fižola (če ga imate radi).
p.s.: glede na to, da je ričet zelo "vodovpojen", pazi, da je vedno dovolj vode, da se ti ne prismodi ... pa dober tek