Danes me na krožniku čaka... III

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
Meni pa nekako tile angleški kuharski majstori ala Ramsay, pa kaj je že bil . . . še en, k je sploh rad kuhal italijanske zadeve. . . ma se ne morem spomnit, v glavnem angleški kuharji & italijanska hrana mi ne gresta skupaj. . . naj angleži kuhajo njihove specialitete, makaronarjem pa naj pustijo svoje. . . sem pogledal ta recept za Bologneze sos, pa mi nekak smetana ne sede not, pa Worcestershire sauce !? lje v Bologni pred 100 leti si to dobil?

akiva

Pripravnik
21. jul 2007
209
0
16
Kje v receptu si pa ti smetano vidu?
confused-1.gif

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Torej si testenine vseeno malo pokuhala, čeprav si imela tiste kjer piše brez kuhanja??
Najbolj me skrbi, da bodo testenine spile ves sok in potem bo suha lazanja (kot kaka musaka, če se ne da full mleka in jajc zraven)

ja, to sem dobila od ene nasvet, ki jih ni nič pokuhala in je lazanjo samo še stran vrgla
grin1.gif
na netu pa sem prebrala, da nekateri dajo več tekočine pri mesu in potem vse skupaj pustijo stati kakšno uro, šele potem dajo v pečico.

jah probat moraš, pa boš videla

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik Abeta pravi:
Meni pa nekako tile angleški kuharski majstori ala Ramsay, pa kaj je že bil . . . še en, k je sploh rad kuhal italijanske zadeve. . . ma se ne morem spomnit, v glavnem angleški kuharji & italijanska hrana mi ne gresta skupaj. . . naj angleži kuhajo njihove specialitete, makaronarjem pa naj pustijo svoje. . . sem pogledal ta recept za Bologneze sos, pa mi nekak smetana ne sede not, pa Worcestershire sauce !? lje v Bologni pred 100 leti si to dobil?
sicer v ramseyevem receptu smetane ni, sam glede na to da je v original receptu not mlek, nevem zakaj smetane neb daju... jst recimo jo v bolognese dam, ampak cist na zacetku k se meso prazi...

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
včeraj ni zneslo, tako da bodo danes ribe, krompir v koščkih, zelena solata.

Ta vikend pa še kuham: omako boloneze, segedin, govejo juho.... vse za zalogo
grin1.gif

jutri imam pa namen narediti žepke iz listnatega testa, različne file - špinača, sir+gobice+puranja prsa in pa kak žepek s hrenovkami. Zraven pa pire krompir in verjetno zeljnata solata.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Učer sm naredu Višnjev zavitek s skuto
cesnjev_zavitek.jpg

sam ta je češnjev - je pa men je tok dobr ratu za pop....
cheer.gif

/gsm na servisu tko da fotke ni sploh/
frown-1.gif

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
včeraj ni zneslo, tako da bodo danes ribe, krompir v koščkih, zelena solata.

Ta vikend pa še kuham: omako boloneze, segedin, govejo juho.... vse za zalogo
grin1.gif

jutri imam pa namen narediti žepke iz listnatega testa, različne file - špinača, sir+gobice+puranja prsa in pa kak žepek s hrenovkami. Zraven pa pire krompir in verjetno zeljnata solata.

Skorpy: Kako delaš te žepke iz listnatega testa...in kake nadeve daš noter??

Iščem eno idejo za en RD (za cca 10 do 12 ljudi) in mi je všeč ideja!!
Preberi to: https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/1337670/an/0/page/0#1337670

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Evo sem tud jst nardila po tvojem receptu (z višnjami) in je the best izpadl ... Cuker sem sicer razpolovila. Sem mela še obiske in je šlo v pol ure vse
grin1.gif
Drugače pa močno odsvetujem Mercatorjevo vlečeno testo, ker ga komaj zadržiš v enem kosu.
Tnx
smile-1.gif

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
wink-1.gif
Btw; Spar ima perfektno vlečeno testo, 500g 1,40€

Matr je ta tema zamrla
shocked-1.gif
a se nč ne kuha?

Dons se dela pizza
smile-1.gif

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
danes za kosilo: ribe na žaru, krompir z blitvo, zelena solata, pecivo mix za sladico