Danes kupljen S6 EDGE

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.560
462
83
Zakaj sploh forsirat LTE, če so z njim (trenutno) težave 3G pa dela?? Na S4 sem imel z LTE pred kake pol leta konstantne težave na Mobitel omrežju. Preklopil na 3G in normalno uporabljal aparat. Prej je bilo dobro leto odkar je bila lokalna bazna nadgrajena OK. Sedaj imam že več kot mesec spet na LTE in špila. Kaj je bilo vmes krivo se mi ne sanja. Dejstvo je, da se "posodablja" tako telefon kot centrala...

3G je za veliko večino podatkovnega prometa povsem zadovoljiv. Je pa nekaj višji ping a ne toliko, da bi se mi poznalo pri dostopu do remote PC-ja recimo, ki ga dostikrat rabim.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.384
313
83
A bejž bejž, imam tudi fin fotič, ampak, ne boš verjel, ga ne nosim skoz s sabo, za razliko od telefona
wink-1.gif

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.014
-1.287
113
Citat:
Uporabnik pleXwriter pravi:
A bejž bejž, imam tudi fin fotič, ampak, ne boš verjel, ga ne nosim skoz s sabo, za razliko od telefona
wink-1.gif

Razumem tvoje ogorčenje nad novimi tehnologijami.
nahrung002.gif

Slikaš lahko, ne moreš pa telefonirat. Nesi nazaj.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
če sklepam še po moiji "težavi" je to težava simobilovga omrežja.

sem na bobu, telefon note 4, pa če vklopim lte, wcdma, gsm, potem mi net dela samo na edge. Torej omrežje telefon tako zjebe, da ta ne zna preklopit na wcdma oz H.
če pa lte izklopim, pa dela normalno. Tko, da je sigurno neka fora v omrežju.
ja vem, da bob nima lte. in to nima veze kaj ima kaj nima. saj ima telefon funkcijo "auto", da sam preklaplja. samo ga očitno simobil zjebe.

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.167
366
83
Goriska
Hehe, to je tezava pri Samsungu 100%, ker bob in jabka delujeta bp, vse lepo samodejno preklaplja tudi, ce je nastavljeno na LTE
wink-1.gif

Scorp84

Pripravnik
5. jan 2009
466
3
18
Ja to je vse odvisno od lokacije avtorja kje ima težave. Če je na slabem pokritem lte signalu, se bojo težave pojavljale, saj telefon ne bo zaznal dohodnega klica. Še vedno ni poročal, kakšen signal ima in če je stestiral drugi telefon ali pa sem spregledal, ker se eni usiljujete s svojimi, zakaj pa si to kupil....?

Drugi pa se zadržite komentarja, zakaj je kupil tak telefon... vsak si kupuje, kar mu paše, ne vsiljujte svoje... ali pa pojdite za politike, mogoče boste bolj koristni.

Nazadnje urejeno:

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.384
313
83
Nisem stestiral z drugim telefonom, saj je pri hiši ta edini z lte, tako, da bom, ko bo mogoče. Sem pa sredi Ljubljane, tako, da ni nek oddaljen, zakoten kraj. Bom šel magari enkrat v klet če bo lte res slabo vlekel, da vidim, ali sploh preklopi oz. koliko časa rabi, da preklopi. Sicer je naštimano na navadno omrežje, ampak vseeno, bi lahko bolje poštimali, da če ne vleče lte, da preklopi, da nisi nedosegljiv, ker to je res fail.

Nazadnje urejeno:

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
s6 čisto normalno preklaplja, pa s4 pred njim je tudi

ali je simobilovo omrežje ali pa imaš bolnika direktno iz tovarne

Scorp84

Pripravnik
5. jan 2009
466
3
18
Še vedno lahko testiraš, zunaj hiše kjer imaš recimo vidno polje z oddajnikom. Tam kjer imaš težave, je težko iskat krivca, dokler nimaš drugega aparata za primerjavo. Če pa so težave, kjer je signal odličen, je lahko napaka na telefonu. V tem primeru bi še probal, drugo bazno postajo, v kolikor bi se s prvo pojavile težave.

map

Guru
6. jul 2008
7.850
1.959
113
najrajš na babi
Po mojem je problem v telefonu. Smo v firmi, kjer je slab signal 3g in LTE to opazili. Japka, pa Lumia brez problema, samsungi so imeli težave. Sicer pa po mojem mnenju mora telefon biti istočasno priklopljen v LTE in 2g/3g, da zazna klic. Nato se prestavi samo na 2g/3g, po klicu pa nazaj na LTE, v ozadju po mojem mora še vedno biti na 2g/3g priklopljen. Če je pa signal samo LTE, in ni signala 2g/3g, potem si pa nedosegljiv.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Citat:
Uporabnik Borg pravi:
Zapomni si nekaj težava ni v telefonu,zato ne pljuvaj takoj oziroma preden se prepričaš čez znamko oziroma telefon.
Težava je v ponudnikih oziroma omrežju,ker trenutno noben ponudnik ne omogoča pogovor v LTE oziroma 4G.
Imej lepo na WCDMA/GSM,ko pa potrebuješ mobilne podatke pa enostavno preklopiš na LTE.
Držiš ikonco v obvestilni vrstici malo dalj časa in se ti odprejo nastavitve.

Seveda da je težava v telefonu... Sam mam LTE telefon in ko dobim klic al sam vzpostavim klic telefon gre na prvo razpoložljivo omrežje 3G ali 2G ko pa prekinem klic gre nazaj na 4G omrežje tko da dosedaj nisem bil nikoli nedosegljiv zaradi LTE omrežja..
wink-1.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
če sklepam še po moiji "težavi" je to težava simobilovga omrežja.

sem na bobu, telefon note 4, pa če vklopim lte, wcdma, gsm, potem mi net dela samo na edge. Torej omrežje telefon tako zjebe, da ta ne zna preklopit na wcdma oz H.
če pa lte izklopim, pa dela normalno. Tko, da je sigurno neka fora v omrežju.
ja vem, da bob nima lte. in to nima veze kaj ima kaj nima. saj ima telefon funkcijo "auto", da sam preklaplja. samo ga očitno simobil zjebe.

Evo ti odgovor:

Ker SIM kartica ni USIM LTE-ja ne podpira. Note 4 pa ima nastavljeno LTE omrežje. Ko je telefon na edgu ali 3G konstantno isce LTE in ga tudi najde, vendar mu sim-ka ne dovoli registracije.

Če telefon nima USIM potem mora imeti izbrano 3G/2G only.

lpb

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.961
3.611
113
Mislim, da ni obenem na 2g/3g in 4g. Če bi bil potem ne bi bil nedosegljiv, ko zmanjka 4g signala. Sicer pa se enako dogaja tudi meni, ko je omogočen 4G telefon na njem visi tako dolgo dokler ne zmanjka signala do nedosegljivosti, zato imam 4G pač izklopljen, čeprav sem dolgo čakal na njega. Gre pa seveda za Samsung... Omrežje pa je Mobitel.

In lahko potrdim, da na Lumia 1020 obenem dela LTE in klici brez težav in brez nedosegljivosti.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Ja ko ti telefon gre na 3G ali 2G in potem se vrne na 4G ko se klic prekine... Na 4G klici ne delajo..
wink-1.gif

Sam mam Samsung in tko deluje kot sem napisal
wink-1.gif

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.961
3.611
113
Saj vem kako sistem deluje. Pravim, da je težava najbrž v preslabi pokritosti LTE omrežja in vztrajanju telefona do zadnjega na LTE.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Ja samo zaradi tega nisi nedosegljiv... če je 4G signal 1 črtica al komaj nič pa še vedno vztraja na 4G ko pride do klica gre na drugo omrežje ki omogoča klic 2G al 3G..

Tko da 4G ni razlog za nedosegljivost
wink-1.gif

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.961
3.611
113
Da, težava je v tem, da Samsung ne preklopi nazaj na 2G/3G, ko 4G signala do konca zmanjka. Potem pač kaže, da ni omrežja, čeprav realno je.