Danes kupljen S6 EDGE

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Nisem seznanjem kako točno oz. ob kakšnem signalu se telefon odloči, da bo preklopil med omrežji, lahko da sta si signala lte in wcdma tako blizu, da je telefon v nekakšnem loopu in "non-stop" preklaplja, v fazi preklapljanja si pa verjetno nedosegljiv. Če problemov z nedosegljivostjo nimaš, ko nastaviš wcdma/gsm, potem ga res lte serje ?

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.285
195
63
To se je meni dogajalo na S4, dokler je bil gor Android 4.4. Po updejtu na 5.0 težave ni več. Ti štirice sigurno nimaš gor, za vsak slučaj poglej, če obstaja kak popravek.

Scorp84

Pripravnik
5. jan 2009
466
3
18
Tudi oče, ki ima nexus 5, ki se veliko vozi, ga velikokrat ne dobim oz. nedosegljiv. Čez dve minuti, pa je dosegljiv, uporablja pa ves cas lte.
Pri meni galaxy s6 pa mi še noben ni javil, da sem nedosegljiv, pa imam tudi ves čas lte. Glede na to, da si šele zdaj kupil telefon, si namestil popravke?
Je pa zanimivo, pri nexus5 traja nekaj časa, da naredi preklop na 2g/3g ko te nekdo kliče, pri mojemu s6 pa skoraj takoj naredi, tako da klicatelj ne čaka, preden začne zvoniti.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.384
313
83
Gor je 5.1.1. Hm...skratka nekaj slabo dela očitno ta preklop potem. Popravke namestiš..., to misliš celotno stvar z update software? je naštimano na samodejno, potem se najbrž je že kaj.

Nazadnje urejeno:

Scorp84

Pripravnik
5. jan 2009
466
3
18
Naprej telefon testiraj, tam kjer je lte signal in kjer je slab lte signal. Pa poglej kako se telefon odziva. Če imaš možnost, probaj še z drugim telefonom, pogledat moč signala na istem mestu. Ne gledaš črtice, ampak greš v nastavitve in pogledaš moč signala v db. Če bo edge občutno slabši sprejem imel, je nekaj narobe. Æe je signal zadovoljiv, je pa programska težava.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.456
2.452
113
Imam Galaxy S5, nonstop prižgan LTE, sicer imam operaterja Mobitel in še nikoli nisem bil nedosegljiv v LJ. Tako da je težava ali v operaterju (najbrž) ali aparatu, vsekakor pa to ni normalno.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.285
195
63
Citat:
Uporabnik pleXwriter pravi:
Gor je 5.1.1. Hm...skratka nekaj slabo dela očitno ta preklop potem. Popravke namestiš..., to misliš celotno stvar z update software? je naštimano na samodejno, potem se najbrž je že kaj.

Jp. Nastavitve / O napravi / Posodobitve programske opreme / Posodobi zdaj (oz. nekaj v tem smislu)

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Že že, ni panike, ampak mene zanima, ali sam prklaplja in če, zakaj si nedosegljiv?

Ker, ko izbiraš omrežja, imaš opcije LTE/WCDMA/GSM ali pa WCDMA/GSM. Se pravi bi na LTE moral preklopit če ne dobi na tistega, ki lovi in nebi smel bit nedosegljiv?

Testiraj na isti lokaciji še kak drug telefon, pa boš potem videl, kolk je samsung dober. Telefon mora zna sam avtomatsko preklapljat, če je tako nastavljeno...

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Citat:
Že že, ni panike, ampak mene zanima, ali sam prklaplja in če, zakaj si nedosegljiv?

Ker, ko izbiraš omrežja, imaš opcije LTE/WCDMA/GSM ali pa WCDMA/GSM. Se pravi bi na LTE moral preklopit če ne dobi na tistega, ki lovi in nebi smel bit nedosegljiv?

Testiraj na isti lokaciji še kak drug telefon, pa boš potem videl, kolk je samsung dober. Telefon mora zna sam avtomatsko preklapljat, če je tako nastavljeno...

To itak da mora znat sam preklapljat, ampak ti bo držal LTE na meji med 0 in 1 črtico (prikazano v orodni vrstici telefona), prej kot pa ti dal na 3G 5 črtic recimo...Vsaj meni Note 3 dela tako z LTE. Če je na voljo LTE mi bo pri prenosu držal LTE vklopljen na 0 oz. 1 črtici, raje kot pa preklopil na H+...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.456
2.452
113
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Citat:

To itak da mora znat sam preklapljat, ampak ti bo držal LTE na meji med 0 in 1 črtico (prikazano v orodni vrstici telefona), prej kot pa ti dal na 3G 5 črtic recimo...Vsaj meni Note 3 dela tako z LTE. Če je na voljo LTE mi bo pri prenosu držal LTE vklopljen na 0 oz. 1 črtici, raje kot pa preklopil na H+...

Drži, trudil se bo držati LTE ampak kljub temu ne smeš biti nedosegljiv, o tem se pogovarjamo....

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Kva si ti en [cenzura]....

Kupuješ GSM aparat in se odločiš za S6...ker ti je kul in super in ne vem kaj še vse....

Še predno SPLOH ugotoviš kaj je narobe, že pizdakaš da so jajca....
stupid-1.gif

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.384
313
83
Kupil sem zaradi kamere in, ker naj bi bila med boljšimi, sem ga vzel, ker imam sina starega 2 leti in so mi spontane slike, beri slike z roke, da ni treba imeti fotoaparata s sabo, dokaj pomembne. Kar je še pomembno, mi je da lahko kličem in sem dosegljiv na vsakem koraku, bodisi zaradi službe, vrtca, ...Ker je telefon tudi med boljšimi, mi ta nedosegljivost ne gre v glavo. Oprosti, da si nedosegljiv, meni ne pove drugega, kot, da telefon ne preklopi dovolj hitro, kot smo ugotovili in to meni ne pove o telefonu nič dobrega oz. da software ni nekako dodelan. Sem dal lepo na gsm signal in furam dalje, me je le dalje zanimalo, zakaj oz kako deluje LTE, ali telefon slabo peklaplja med omrežjem, ker ko bom na kofetu kdaj brskal , res nočem bit nedosegljiv, ampak ja, bom raje na gsm in basta.

Drugače pa, ne sodi drugih po sebi, pa boš tudi sam spregledal!

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik 17097

Zapomni si nekaj težava ni v telefonu,zato ne pljuvaj takoj oziroma preden se prepričaš čez znamko oziroma telefon.
Težava je v ponudnikih oziroma omrežju,ker trenutno noben ponudnik ne omogoča pogovor v LTE oziroma 4G.
Imej lepo na WCDMA/GSM,ko pa potrebuješ mobilne podatke pa enostavno preklopiš na LTE.
Držiš ikonco v obvestilni vrstici malo dalj časa in se ti odprejo nastavitve.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Do LTE hitro dostopiš tudi preko quick settings-a v dveh korakih, slide navzdol in touch na LTE ikonco ☺

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.456
2.452
113
Saj niste resni s temi nasveti kajne? Naj si clovek kupi LTE telefon za 600+€ in naj ima nastavljeno na 2G/3G da bo dosegljiv? Smešno! Sicer pa tudi avtorju teme, v kolikor boš na telefon nedosegljiv boš takoj za tem dobil SMS in pokličeš nazaj ampak ta SMS dobiš res takoj, tako da ne vidim razloga zakaj bi imel na 2G/3G... sicer pa sem nekako podobno težavo imel z S4. S tem pa ko sem prišel v objekt je bil povprečen signal 3G (morda 2 črtici) in ko sem prejel/opravil klic je signal skočil na 2G in po končanem klicu tudi na 2G obstal. V kolikor sem ostal v hiši je pomagal zgolj restart aparata da mi je zopet našlo 3G ali pa da sem šel ven in tako se je telefon spomnil po nekaj minutah da lahko preklopi na 3G. Menjali so anteno ter osnovno ploščo in enako... no potem sem kupil S5 (enaka sim, enak operater, enaka lokacija) in ta napaka se ni več nikoli zgodila. Sem pa identično opazil na kolegovem S6 (sicer eden prvih iz Mobitela), tudi njemu je po opravljenem klicu v lokalu obstal telefon na 2G (edge) ampap slednji se je potem v roku 10-15min zopet priklopil na (3G ali 4G, se ne spomnim več).

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.014
-1.287
113
Citat:
Uporabnik Borg pravi:
Zapomni si nekaj težava ni v telefonu,zato ne pljuvaj takoj oziroma preden se prepričaš čez znamko oziroma telefon.
Težava je v ponudnikih oziroma omrežju,ker trenutno noben ponudnik ne omogoča pogovor v LTE oziroma 4G.
Imej lepo na WCDMA/GSM,ko pa potrebuješ mobilne podatke pa enostavno preklopiš na LTE.

13.gif

A to je sedaj nasvet?

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.014
-1.287
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Imam Galaxy S5, nonstop prižgan LTE, sicer imam operaterja Mobitel in še nikoli nisem bil nedosegljiv v LJ. Tako da je težava ali v operaterju (najbrž) ali aparatu, vsekakor pa to ni normalno.

Se nahajaš v 10. nadstropju? Ali morda zunaj?
nahrung002.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.456
2.452
113
V 3 nadstropju hiše (stara vila) z debelimi stenami, na takšnih višinah v LJ nimam izkušenj!

I

Izbrisan uporabnik 17097

Citat:
Uporabnik Mare2 pravi:
Citat:
Uporabnik Borg pravi:

13.gif

A to je sedaj nasvet?
Ne vidim da si ti podal kakšen bolj pameten nasvet.
bonk.gif