Danes glede obdavčitve glede na izpuste

sad

Guru
24. avg 2007
21.179
9.814
113
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Sicer pa me b.k. - naslednji dražji avto bo itak imel tuje tablice in mi dol visi za ddv, dmv in ostale tzo-je.
Evo, tole bo zadevca zaradi katere bo verjetno večina novih in rabljenih iz uvoza 50+k EUR vrednih avtov v naslednjih parih letih imela pri nas tuje tablice. Vzameš na leasing v Nemčiji in je. Me zanima, če so cirkusantje na to računali in kako so prišli do ideje, da bodo nacuzali več davka zaradi tega ker bodo ocurili velike avtomobile.
rolleyes-1.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
pa marsikdo sploh nebo kupil novega ampak se bo vozil z starim. Mislim da so na Danskem avtomobili hudo obdavceni in vsi vozijo stare avte. Kako pa to vpliva na okolje pa ....

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.474
448
83
Danska je itak
stupid-1.gif

Čez palec bi za selitev povprečnega avtomobila plačal 10k (rabljen avto, že v tvoji lasti X let, da se razumemo)

Poznam ljudi, ki so se vračali nazaj na Dansko - v tujini so avte vozili vsi, tudi tisti, ki so prej pešačili. Kdor je vozil že doma, si je v tujini res privoščil - 300 konjske zverine so smešno poceni
wink-1.gif
Nihče ob vrnitvi ne obdrži avtomobila.

Kot tujec imaš moratorij (3, 6 mesecev?), potem plačaš €€€ ali pa gre avto pa-pa. Odpreš firmo na Švedskem, Nemčiji, wherever... in voziš služben avto na Danskem? Ne bo šlo
ne-ne-1.gif
Celo tako so občutljivi, da se ti lahko zgodi, če je tuj avto 2 tedna parkiran na nekem residential območju, da dobiš obisk policije. Kdo, kje, kaj, zakaj...

Za nekoga raj na zemlji, za mene prej fašistična diktatura
wink-1.gif

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Sicer pa me b.k. - naslednji dražji avto bo itak imel tuje tablice in mi dol visi za ddv, dmv in ostale tzo-je.
Evo, tole bo zadevca zaradi katere bo verjetno večina novih in rabljenih iz uvoza 50+k EUR vrednih avtov v naslednjih parih letih imela pri nas tuje tablice. Vzameš na leasing v Nemčiji in je. Me zanima, če so cirkusantje na to računali in kako so prišli do ideje, da bodo nacuzali več davka zaradi tega ker bodo ocurili velike avtomobile.
rolleyes-1.gif

kaj pol če boš hotu avto naprej prodat?
grin1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.179
9.814
113
Kaj misliš?
Avto pri lesingu itak ni tvoj.
Ko pa bo prvič registriran v Sloveniji boš fasal DMV. Je pa razlika, če plačaš 30 % na nov avto ali pa npr. 3 leta star.
Če pa misliš preprodajat imaš pa do februarja čas, da si zalogo nabereš.
evil.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Bebci?

Kakor gledaš. Jaz bi dal veto na ta zakon iz več razlogov - prvi, ker je zmazek izpod rok nesposobnežev. Kaj drugega ne morem reči za sodrgo, ki poda predlog v obliki obdavčitve po razredih. Mar nej grejo na cesto, ustavijo prvega povprečno talentiranega srednješolca in jim bo ta razvil enostavno zvezno funkcijo. Ne pa, da (govorim na pamet) za 130g, 140g ,150g plačaš 1000€, za 151g pa 2000€ davka.

Drugi - wtf delajo noter motorji? Naj imajo jajca in rečejo, da želijo pobrat davek od vsega in nafilat prazno blagajno ne pa slepomišit o ekološki noti. In potem se obesijo na kilowatte? Kaj pa ideja motor vs. avto za zmanjšanje prometne gneče? In 125ccm z B kategorijo? Ok, zahajam iz smeri...

Je pa po drugi strani še vedno boljše od trenutnega, z ekološkega vidika. Izbiramo torej med bolj (trenutno stanje) in manj slabo (novi predlog) ureditvijo. Za koji koorac ne bi mogli končno narest nekaj dobrega?

Na žalost je za državne organe (beri birokratke za šalterjem) zvezna unkcija prezaj...stvar, jim je treba razrede napisat. Jebiga.
Motorji seveda morajo biti not, zakaj že ne? Ravno tako spuščajo svinjarijo v zrak. Zakaj na kilovate? Ker pri motorjih ni standarda za CO2 ...
Itak je pa za večino avtov (modelov, ne različic) po novem ceneje ...

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
rolleyes-1.gif

kaj pol če boš hotu avto naprej prodat?
grin1.gif

Saj ga prodas v tujini naprej.
Ce se ne da pa kasko zavarovat pa.......
d055.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.098
6.936
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Kaj misliš?
Avto pri lesingu itak ni tvoj.
Ko pa bo prvič registriran v Sloveniji boš fasal DMV. Je pa razlika, če plačaš 30 % na nov avto ali pa npr. 3 leta star.
Če pa misliš preprodajat imaš pa do februarja čas, da si zalogo nabereš.
evil.gif
Ja samo kot razumem, bo moral še vsaj "enodnevno" reg. narediti v slo.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Ne bo še v veljavi, svetniki so bebci, davek pa bo pri večini normalnih sodobnih avtov nižji kot doslej. In država bo dobila manj, ker so načrtovalci zakona vse skalkulirali na osnovi nerealnih podatkov (prodaje iz leta 2008, podoatkov o izpuhih iz let pred tem) ... Avtov se sedaj proda manj, ven dajo precej manj CO2 in pri velini bo šel davek dol. Če bo pa kako poceni vzhodno jajce zaradi zanič motorja dražje in se ne bo več prodajalo, pa tudi ne bo nič hudega. Večina resnih prodajalcev bo imela v par mesecih samo še EURO5 avte v ponudbi.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
saj za rabljene to ne velja, kajne? bom pa kupoval testne in leto stare avtomobile. jahreswagen ...

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Za uvožene velja...

Jaz ne mislim kupovat novih dragih elektroniziranih eko krip. Novega ne vem če bom sploh kdaj kupil

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ne bo še v veljavi, svetniki so bebci, davek pa bo pri večini normalnih sodobnih avtov nižji kot doslej. In država bo dobila manj, ker so načrtovalci zakona vse skalkulirali na osnovi nerealnih podatkov (prodaje iz leta 2008, podoatkov o izpuhih iz let pred tem) ... Avtov se sedaj proda manj, ven dajo precej manj CO2 in pri velini bo šel davek dol. Če bo pa kako poceni vzhodno jajce zaradi zanič motorja dražje in se ne bo več prodajalo, pa tudi ne bo nič hudega. Večina resnih prodajalcev bo imela v par mesecih samo še EURO5 avte v ponudbi.

Zakaj pa ne potrdijo še enkrat u državnem zboru ? Se sploh ve kdaj bo ponovno odločanje o novem DMV ?

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Ne vem kaj se grejo, za rabljen avto iz tujine je ze bil placan eko davek, cudno da ne bodo kasirali kar pri vsakem nakupu rabljenega avta v SLO

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Državni svet je dal veto že precej časa nazaj. Zgleda, da bo jutri ponovno glasovanje v DZ in če bo 2/3 večina, gre stvar skozi kljub vetu. Potem bi verjetno začelo veljati s 1.3.2010 ...