I
Izbrisan uporabnik #9334
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
No, saj čisto enako res ni...adolf pa benito sta pobijala predvsem 'drugačne', medtem ko sta se josif in josip pa še kakšen rdeči, recimo pol pot, specilizirala za zločine nad lastnimi ljudmi.
Še vedno pa ostaja dejstvo,da je zločin zločin, ne glede na to, kako zelo se trtudiš, da bi opravičeval in zagovarjal dejanja rdečih zločincev. Totalitarna dikatura, pomori, taborišča, monitrani procesi, kult osebnosti...nacizem in komunizem sta si tu pač zelo podobna...
to so že davno tega dokazali NSK, ki so malenkostno predelali nacistični plaka in z njim zmagali na natečaju za plakat za dan mladosti...
v čem točno pa je razlika med naci ceremonijo z okrvavljeno zastavo in klicanjem imen ubitih v neuspelem puču ter štafeto mladosti...razen zunanje forme?
jaz preziram vsakogar, ki zagovarja totalitarne ideologije, sisteme in zločince, tako da veš, kam kdo pri meni sodi...
Pa, a ti veš, od kod je toliko sovraštva med nami? A ti veš, kaj se je dogajalo še prej, med vojnama v stari Jugoslaviji in potem med samo II svetovno? Kaj je delala kraljevina, da bi na vsak način zatrla delavska gibanja? Pa črna roka? Pa vsa možna zločinska gibanja pod okriljem cerkve? A to pa ne šteje?
Vprašaj starše, ali še bolje stare starše, če so še živi.
Meni se zdi naša zgodovina popolnoma naravna in za čase po drugi svetovni vojni tudi zelo napredna, glede na lokacijo na zemljevidu. V dveh generacijah smo napredovali iz popolnoma kmečkega in hlapčevskega življenja v močno industrijsko razvito državo (mislim na Slovenijo do osamosvojitve 91. leta). Zelo lep in gladek način razvoja za ta del sveta in velika sreča zraven, da nas niso rusi pohopsali, kar je pa ravno Titova zasluga.
Kar se pa dogaja v novejši zgodovini, nam pa ne more biti v veliko čast. Že res, da smo šli na svoje, smo pa dovolili, da so nam podrli industrijo, pokradli premoženje in skozi neučinkovito zakonodajo praktično ukradli državo! Kot bi mladi rastlinici korenine populil!
In vse to zaradi nekaterih kretenov, ki vedno znova sejejo 100 let star prepir med nami. Ne, ni nam v čast in cela Evropa to vidi!