Dan mladosti...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Bird

Zelenc'
23. maj 2012
10
0
1
Citat:
Uporabnik zabar pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Čakte mal, zakaj smo šli na svoje, da bomo še naprej poveličevali komuniste in njene voditelje, ali zato da enkrt za vselej opravimo z komunisti in nedemokratičnim sistemom? Ni problema da hodite na proslave in imate štafete itd, problem je da se izrablja šola za take manefistacije!
Kot prvo, tukaj se gre za zbor članov SVIZ , kar nima nobene zveze s samo šolo in njenimi učenci!
Kot drugo, še zdaleč nismo opravili z nedemokratičnim sistemom, saj ga prav v času vladanja JJ-ja vedno znova doživljamo!
In kot tretje, za razne politične manifestacije se v veliki meri izrablja naša katoliška cerkev, ki podpihuje sovraštvo med ljudmi in se vtikuje v politiko, čeprav je po ustavi ločena od države!!!
Sam tolk!

Jaz gledam na stvar takole: civilizirana Evropa je obsodila vse totalitarne evropske režime t.j. fašizem, nacizem in komunizem. Torej po tvoji logiki bi prav tako lahko imeli prireditve a la "Tek Benita Mussolinija" ali pa "Adolf Hitler v naših srcih" ?? Dokler boste tako razmišljali in volili Emonskega pingvina se v Sloveniji kaj dosti (na bolje) ne bo spremenilo.

LP
B.

Nazadnje urejeno:

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Kdorkoli v isti kos spravi Mussolinija, Hitlerja in Josipa Broza je (vsaj) zelo neinformiran. Sicer pa ni cudno da se ga tako bojijo, vedo da mu niso do jajc.

za vse ,ki niso pozabili Marsala...

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Ziher se je kak sedanji minister/ministrica prepoznal na tisti sliki s Ptuja.
evil.gif

Sicer je pa v ustavi tudi zapisano, da je izdajstvo in sodelovanje z okupatorjem protiustavno, pa je vsako leto več "proslav" na to temo.
smirk-1.gif

Bird

Zelenc'
23. maj 2012
10
0
1
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Kdorkoli v isti kos spravi Mussolinija, Hitlerja in Josipa Broza je (vsaj) zelo neinformiran. Sicer pa ni cudno da se ga tako bojijo, vedo da mu niso do jajc.

za vse ,ki niso pozabili Marsala...

Seveda mu niso do jajc, toliko kot jih je on v jame zmetal, za povrhu prebivalce svoje države, jih ni nihče od zgoraj naštetih!

Bird

Zelenc'
23. maj 2012
10
0
1
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Citat:
Uporabnik Bird pravi:
Citat:
Uporabnik zabar pravi:
Ptiček, odleti na jug!!!

Na jug naj odletijo tisti, ki so z juga prileteli. Simple as that!

On je mislil bolj južno - v Argentino, naprimer.

Se opravičujem, sem mislil da cilja na Brazilijo in s tem na najjužnejšo SAO krajino - Sao Paolo
smile-1.gif

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Hja, očitno je že moralo biti tudi v takšnem totalitarizmu kaj majčkeno pozitivnega, da je tako, ne?
zmaga.gif
Še v vsakem totalitarizmu je bilo kaj pozitivnega - ampak to ne pomeni, da je stvar OK; kaj šele, da bi bilo treba to poveličevati. Pod črto ima vsak totalitarizem negativen rezultat.

Najboljsa je itak iraska ali afganistanska "demokracija". Vazno da se volivni listki nekam mecejo vsake 4 leta
cheer.gif

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.075
6.264
113
blizu močvirne prestolnice
OK, zastopim turke da so za jugo, toda da ste taki jugofanatiki tukaj gor kot sta žabar, Abraham, je pa joj in vidva o izdajalcih! Mi smo Slovenci v svoji državi in to prvič po Karantaniji, prej smo bili vseskozi pod drugim škornjem. Saj o takih kot sta Snecer in erikson še človek pričakuje izdajstvo, toda vidva, se vidi da vama leta kisajo možgane!

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
OK, zastopim turke da so za jugo, toda da ste taki jugofanatiki tukaj gor kot sta žabar, Abraham, je pa joj in vidva o izdajalcih! Mi smo Slovenci v svoji državi in to prvič po Karantaniji, prej smo bili vseskozi pod drugim škornjem. Saj o takih kot sta Snecer in erikson še človek pričakuje izdajstvo, toda vidva, se vidi da vama leta kisajo možgane!
Vse bolj se mi zdi, da Slovenci nismo primerni za to, da bi imeli oblast v lastni državi. Glej, kaj smo v 20-ih letih naredili iz "nove Švice". Tisti pri koritu so oplenili državo, srebrnine je ostalo zelo malo ali nič. Očitno najbolje funkcioniramo v vlogi žrtve po oblastjo nekoga drugega (podobno kot Arabci, ki se jim od demokracije popolnoma odpelje) in jamramo, kako se nam godi krivica. Dovolj so nam sanje, da bomo nekoč sam svoj gospodar, bognedaj pa, da do tega res pride, ker potem vse zyebemo.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Smo, vendar smo še vedno samostojni, ne tako kot prej ko smo morali hlapčevati in v bivši jugi financirati turke in šiptarje!

Tocno, takrat grkov nismo rabli financirat. Pa se niso hodili poceni delat v nase kraje.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.075
6.264
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Vse bolj se mi zdi, da Slovenci nismo primerni za to, da bi imeli oblast v lastni državi. Glej, kaj smo v 20-ih letih naredili iz "nove Švice". Tisti pri koritu so oplenili državo, srebrnine je ostalo zelo malo ali nič. Očitno najbolje funkcioniramo v vlogi žrtve po oblastjo nekoga drugega (podobno kot Arabci, ki se jim od demokracije popolnoma odpelje) in jamramo, kako se nam godi krivica. Dovolj so nam sanje, da bomo nekoč sam svoj gospodar, bognedaj pa, da do tega res pride, ker potem vse zyebemo.

467716-post_slo.gif
vendar nekaj manjka, ni bilo lustracije, če bi bila, ti povem da bi lahko bili druga Švica. Isti so na oblasti že od leta 45 in vaš ljubljeni Drnovšek je dovolil da se nadaljuje kraja , Janša je dal le piko na I. Pač tipični komunajzarji!

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Zakaj pa ne? Vsi trije so bili diktatorji, pod katerih oblastjo se je izvajalo zločine...mnoge vzporednice lahko potegnemo med njimi. Pa tako, mimogrede, tudi komunisti so po vojni prisilno preseljevali Slovence, niso tega počeli samo nacisti med 2. svetovno, ravno včeraj sem zasledil to, zelo zamolčano informacijo...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Smo, vendar smo še vedno samostojni, ne tako kot prej ko smo morali hlapčevati in v bivši jugi financirati turke in šiptarje!
Janša:

Denarja, ki smo ga posodili Grčiji, ne bomo več videli, čeprav je zatrdil, da se bodo potrudili, da ga dobijo čim več nazaj.

+

Mussomeli z Gorenakom in Brezigarjevo o varčevanju

Hm, tista ideja nekega latvijskega ali litvanskega politika ali kaj že, da naj grki odplačajo z otoki, niti ni tako slaba.
grin1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.