Daihatsu Feroza

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Aha, potem imaš pa tako ali tako še čas za nakup. Jimny ni slaba izbira.
zmaga.gif

Sonny_Chiba

Majstr
3. dec 2011
1.682
-523
83
Sicer OP ni nič napisal, koliko denarja je pripravljen dati za avto, vendar pri Jimnnyju si hitro na cca 4000eur, če želiš da ni preveč zarjavel.

Sonny_Chiba

Majstr
3. dec 2011
1.682
-523
83
Moraš si dati neko mejo glede evrov. Drugače apetiti kar rastejo. Plus 1000 eur pa si že nakakšnem Pajerotu ali Teranotu, pa še malo pa je že za Patrola pa še malo pa je že Land Cruiser........ Ah Never Ending Story

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
718
98
28
Čim manj € seveda, ker gre (bo šlo) za avto, ki ne bo za "highway" uporabo.

OP pomeni kaj??

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.195
42
48
Kaj pa Pajero Pinin? Aka pomanjšan pajero? je pa res, da o njem ne vem nič-ne glede zanesljivosti, ne glede pleha. Sicer vas je pa tolk tuki, da kdo sigurno že pozna ta avto... al v + al pa v -
smile-1.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik Sonny_Chiba pravi:
Moraš si dati neko mejo glede evrov. Drugače apetiti kar rastejo. Plus 1000 eur pa si že nakakšnem Pajerotu ali Teranotu, pa še malo pa je že za Patrola pa še malo pa je že Land Cruiser........ Ah Never Ending Story

Ma ja, za par jurjev se že dobi kaj pametnega, sicer pa avte z več kot 2.5l prostornine ni smiselno gledati za drugi avto, tako da razne LC, Terranoti in Patroli odpadejo, tastar Pajero bi šel pogojno še skozi.
wink-1.gif

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
718
98
28
Iz tega, da sem gledal Ferozo letnik 91 lahko sklepate, da zgoraj našteti avti zagotovo odpadejo. Bi prej prišla v poštev kakšna Fiat Panda iz prejšnjega stoletja.. ;-))

Sonny_Chiba

Majstr
3. dec 2011
1.682
-523
83
Citat:
Uporabnik cnpod pravi:
Iz tega, da sem gledal Ferozo letnik 91 lahko sklepate, da zgoraj našteti avti zagotovo odpadejo. Bi prej prišla v poštev kakšna Fiat Panda iz prejšnjega stoletja.. ;-))

Sam sem pred enim letom na istem, gledal terence (samurai, vitara, feroza) za cca 1000-1200 max 1500eur. Vsi v 3pm gnili oz. popravljeni samo za prodajo. Folk pa extra inovativen glede popravil od purpene v pragovih preko poliestra do prinetanega pleha okrog blatnikov ter silikona
uf-1.gif

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
718
98
28
Tole temo bi bilo smiselno preimenovati v "nizkoproračunski 4x4", pa se to najbrž ne da, kaj? Očitno obstaja kar precej interesa za takšno debato, ki bi marsikomu tudi zelo koristila. A odpremo novo s tem imenom??

matjazy

Fizikalc
3. jan 2008
202
109
43
Ko je moj tast iskal nek poceni 4x4 za okrog kmetije, je na koncu kupil grand cherokeeja 5.2 V8. Zelo pocen za kupit, neuničljiv (v treh letih ni niti olja menjal) pa se resnično grdo dela z njim. Aja, pije pa precej
smile-1.gif

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
718
98
28
Pogoji:
1. 4x4
2. minimalni stroški registracije
3. minimalni stroški vzdrževanja
4. trpežnost
5. ne sme biti na pogled kot, da sem ga odpeljal z odpada

Vse ostalo ni pomembno

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Kaj pa Pajero Pinin? Aka pomanjšan pajero? je pa res, da o njem ne vem nič-ne glede zanesljivosti, ne glede pleha. Sicer vas je pa tolk tuki, da kdo sigurno že pozna ta avto... al v + al pa v -
smile-1.gif

Nekaj let ga je imel oče, sedaj, ko smo prodali tapravega pajerota pa ga uporablja moja žena.
Mehansko z njim v glavnem ni nobenih problemov, na terenu se obnese precej dobro, ne sicer tako kot večji brat, a boljše ob večine "mehkih terencev". Glavni problem je rja in precej dragi nadomestni deli, v primeru da ti kaj crkne (ABS senzor npr. je 200eur).
shocked-1.gif

Glavni problem je dobiti dobrega.
wink-1.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik matjazy pravi:
Ko je moj tast iskal nek poceni 4x4 za okrog kmetije, je na koncu kupil grand cherokeeja 5.2 V8. Zelo pocen za kupit, neuničljiv (v treh letih ni niti olja menjal) pa se resnično grdo dela z njim. Aja, pije pa precej
smile-1.gif

Hja, super in poceni avto za kupit, vendar te samo registracija in cestnina prideta toliko kot soliden manjši terenec, da o vzdrževanju in porabi ne govorim.
rolleyes-1.gif

p.s. ima kolega, tako da govorim skoraj iz prve roke.
wink-1.gif