Daihatsu Feroza

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik visek_izobrazbe pravi:
Citat:
Uporabnik cnpod pravi:
Ta, ki je v igri ima priklopljiv 4x4 in reduktor, ne vem pa kateri letnik je... kakšno leto čez 1990 najbrž.

kaj pa teriosi, nalsednjiki feroze? tile so majčkn večji, sicer verjento zaradi tega manj okretni ampak mogoče pa bolš izbira,vsaj glede motorizacije (majo iste motorje kot yarisi)
sprasujem se.gif

13.gif

Terios je MANJŠI (ožji, bolj utesnjen) kot Feroza, edino ima štiri oziroma pet vrat, če ti je to pomembno. Ima zaporo diferenciala, nima pa reduktorja.
wink-1.gif

Za terensko uporabo bi bolj priporočal Ferozo, sploh če dobi dobro ohranjeno, z malo rje in mehansko bp.
zmaga.gif

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Sem imel 3 leta verzijo brez reduktorja. Razen porabe in pleha ni bilo težav. Pa je nisem šparal (vsak teden en mini offroad, robniki niso obstajali, prav tako ne luknje na cesti, vleka prikolice, potapljanje v poplavljenih podvozih ipd.). Je kr hvaležen avto.

2. okt 2007
3.803
2.281
113

Kaj pa Vitara, je večja izbira in se dobijo tudi solidno ohranjene, novejše celo z klimo. Govorim o prvi generaciji Vitar do 1999.
Sem lani prodal Vitaro, ki je služila kot drugi avto. Rezervni deli so poceni in ravno zaradi razširjenosti jih dobiš, motorji so neuničljivi, starejši imajo fergazer in okoli 80 KM, novejši pa el. vbrizg in 97 KM.

Imajo priklopljiv 4x4 in reduktor, in avto gre tam kamor si (ne)upaš. Dejansko ga nič ne ustavi.
Se spomni, da sem v vinogradu si ven vlekel stare hruške in jablane, ko sem jih podiral.

Skratka, delovni stroj. Razen rja, ampak to mi je lokalni mehanik uštimal. Enkrat sem celo vlekel počitniško prikolico na Hrvaško, brez problemov.

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
718
98
28
Se nisem odločil za Ferozo... stroj mehansko sicer odličen, zelo malo vožen, ampak se bojim težav s "cvetenjem" pleha čez par let. Je pa avto na avtonetu zadnji oddani oglas za Ferozo, če koga zanima.
Malo moram še razmisliti kaj bom nabavil. Vitara je tudi v igri, ja.

Nazadnje urejeno:
Citat:
Uporabnik cnpod pravi:
Se nisem odločil za Ferozo... stroj mehansko sicer odličen, zelo malo vožen, ampak se bojim težav s "cvetenjem" pleha čez par let. Je pa avto na avtonetu zadnji oddani oglas za Ferozo, če koga zanima.
Malo moram še razmisliti kaj bom nabavil. Vitara je tudi v igri, ja.

kaj p akak suzuki samurai? to je sicer že orng staro,, ampak menda zelo trdoživo

kolega je mel cherokee 2.1 turbodiesel nek spešl edišn (blokada diferenciala spredi p amislim da zadi...pač izjema) žrlo tam 10 l nafte in šlo povsod. je bil pa 5 vratnik (tadolga zadeva). Motorji so pa od renoja (2.1 pa 2,5 turbodiesel,kasneje pa fiatovi crdi ampak mislim da ti teh zadev ne gledaš)..mel je 2.1 in šlo povsod, polno naložen + prikolica pa na Predmejo (kar konkreten klanc)

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Jeep dizel pozabi. Boš več pri mehaniku kot na cesti/terenu
wink-1.gif

Glede Feroza vs Vitara je prva vseeno bolj terenska, čeprav so tudi vitare precej zmogljive. Pleh pa cveti pri vseh, tako da, če je ta ki si jo gledal mehansko bp, trenutno še ne "rjava" se bi jo vseeno splačalo vzeti, vreči nekaj eurov v zaščito in ti bo služila kar nekaj let.
Dejstvo je da vsi, sploh stari, japonci rjavijo.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Jp, jst sm mojo, letnik 1990 pred štirimi leti prodal za 1100eur z realnimi 137k km (kupljena od prve lastnice) ... res da je bila cela prerustana, pogoni in vse ostalo pa je delovalo tako kot mora.
wink-1.gif

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
718
98
28
Saj bi jo vzel ampak mi manjka časa za ukvarjanje s takimi zadevami.
Moram najti nekaj takega, kar bo imelo tudi pleh v dobri kondiciji.
Me pa čudi, da so bili Japonci (in so menda še) kljub svoji visoko tehnološki industriji, tako nemarni pri protikorozijski zaščiti. Čudno, ker imajo tudi pri njih podobne klimatske razmere kot v našem delu sveta

Nazadnje urejeno:

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Hja, srečno iskanje takšnega primerka. Za male pare ga sigurno ne boš dobil ... če je osnova zdrava, daš avto preventivno zaščitit kakšnemu ličarju ali firmi, ki se s tem ukvarja. In imaš mir vsaj za nekaj časa, sploh pa če kupuješ to kot drugi ali tretji avto.
Znanec je podedoval odlično vitaro, brez rje, ki pa je trenutno ne prodaja, potencialni kupci pa drugače že stojiji v vrsti, drug znanec (starejši gospod) ima tudi takšno brez rje (dal zaščititi takoj po nakupu) in je tudi ne proda.

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
718
98
28
Če ne bo šlo drugače, bom nekaj privlekel iz nemčije. Tam je malo boljša izbira pri 4x4...

Sonny_Chiba

Majstr
3. dec 2011
1.682
-523
83
Citat:
Uporabnik cnpod pravi:
Saj bi jo vzel ampak mi manjka časa za ukvarjanje s takimi zadevami.
Moram najti nekaj takega, kar bo imelo tudi pleh v dobri kondiciji.
Me pa čudi, da so bili Japonci (in so menda še) kljub svoji visoko tehnološki industriji, tako nemarni pri protikorozijski zaščiti. Čudno, ker imajo tudi pri njih podobne klimatske razmere kot v našem delu sveta

Kolko pa hočejo za omenjeno ferozo?

Pac_Man

⋆Распут&
10. maj 2014
2.211
0
36
Registriral pa kako?

Oldtajmer je pri tridesetih, plus plačat je treba ekotakso, ki je odvisna od izpusta CO2 (porabe). Pri takih zadevah državi hitro častiš še en avto.

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
718
98
28
Eh, fantje... pokličite, pa vam bodo vse povedali. Ni smiselno, da sem posrednik pri tem.
Registriral kot vsak avto... v čem naj bi bila težava?? Ko je brezhiben, ti napišejo potrdilo in plačaš, kako pa.

Mene je motilo to, da se mi je zdelo, da bo čez kakšno leto ali dve potreben prečejšen časovni vložek v pleharijo. Pomanjkanje časa pa mi tega žal ne dopušča.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Hja, potem ne smeš gledati starih japonskih terencev. Žal. Pa še to, če je avto uvožen, z neznanimi km in neregistriran, kot izgleda da je ta ki si ga prilepil, ni vreden jurja. ČIst tko.
Če ga pa rabiš za "v hosto" te tistega nekaj rje ne sme motiti, seveda če ostalo štima. Zvoziš do konca in je ...

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
718
98
28
Trenutno razmišljam tudi o kakšnem Jimny-ju. Sicer pa se mi ne mudi z odločitvijo, ga bom zares potreboval šele poleti.