Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
gre za 'klasično' Intenetno copy-paste seminarsko brez kančka osebnega mišljenja.
Hja, pa ti napopaj kakšno drugo statistiko, ki bo trdila nasprotno. To kar prikazuje ta seminarska naloga so dejstva, ti in podobni, pa bi radi naredili raziskavo po načelu; kaj bi blo, če bi blo. A hočeš reč, da se stanje na naših cestah zdaj kaj bistveno razlikuje od prejšnjih let? Dejstva so taka, vse drugo so špekulacije na nivoju gostilniških in pa otročjih debat grešnikov, ki bi radi spremenili mišlenje stroke, namesto da bi spremenili svoje navade. Problem na naših cestah niso napačno narjene statistike, problem so vozniki, ki si demokracijo napačno razlagajo.
In ti se hvališ, da si strokovnjak na tem področju, in da veš, da statistika ne drži in to zaradi klavrne stroke, ki te statistike piše? Kaj si pa ti boljši od te, kot ti praviš zanikrne stroke, da lahko trdiš nasprotno, pa sploh nisi naredu svoje, drugačne študije primera? Ti zgolj in samo govoriš na pamet, ter iz svojega zornega kota in kota ostalih grešnikov. Kje pa piše, da je tvoj zorni kot pa pravilen?
Nikjer nisem trdil, da sem strokovnjak za prometno varnost, oziroma nisem nič manjši strokovnjak zanjo (z dobrih 20 let vozniškega staža), kot večina tukaj.
Se pa spoznam na takšne ali drugačne pisne izdelke, na katere se tukaj opirate in trdim, da je vsako zadevo potrebno gledati kritično.
Ti si na začetku debate pač podal vir, ki je na nivoju povprečne osnovnošolske seminarske naloge, napisala pa ga je gospodična, ki ima, če je v 1.letniku programa VSŠ redno, rosnih 18 ali 19 let. Kakšne so njene izkušnje v prometu, si lahko mislimo...
Če ta vir še malo analiziramo, je 4.slide prezentacije dal dobre osnove (vir sigurno ni slovenski), 5.slide pa se opira na SLO statistiko, za katero ptički čivkajo, da se je kup razlogov abstraktno predstavljen kot prevelika hitrost.
Recimo tale spletna stran
KLIKNI ME predstavlja vzroke, ki sovpadajo s tistim, kar dnevno vidim na slovenskih cestah.
Dokler mi bodo na vsakem semaforju v mestu padali v rdečo luč, vozili skozi krožišča kot ovce, v povprečju zgolj izjemoma uporabljali smernike, vozili po levem pasu AC kot da so na tirih (pri vsem prednjačijo dražji avti in vozniki/ce srednjih let), kadili, telefonirali, jedli med vožnjo, vozili nad omejitvami v naseljih in pod omejitvami zunaj (tu gre za iste primerke 'če grem 60km/h, mi nihče nič ne more'), prehitevali preko polnih črt in v škarje (vozniki kombijev in odbita mladina), brez slabe vesti upravljali vozila pod vplivom najbolj razširjene droge pri nas (alkohol), pač ne morem verjeti SLO statistikam na način, kot to verjamejo občani, ki slepo (bogaboječe?) sledijo razlagam, začrtanim s strani odgovornih in vladajočih.
LP,
Milan