D-SLR za amterja

Yurex

Pripravnik
20. apr 2009
148
0
16
Maribor
Pozdravljeni,

nekako se odločam v prihodnje kupit fotoaparat D-SLR in ker sem glede tega čisti laik sem se obrnil sem, kjer vem
da ste nekako bolj na "tekočem" kot jaz .

Gledal sem malo ponudbo in je zelo pestra... nekako sem si zadal omejitev pri ceni katera bi bila 400€.
Za prvo takšno zadevo mislim, da za ta denar dobim kaj primernega, da se naučim in spoznam fotografijo.

cool-1.gif

"Zapičil" sem se v ta model, in tudi cena je zelo ugodna --- > Klik

Mogoče kakšen nasvet, predlog,... ?

smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

kostevc

muhar
24. jul 2007
1.364
2
38
Kostel
kostevc.blogspot.com

Živjo,

tole kar imaš na linku je samo body tj. ohišje DLSR aparata brez objektiva ... Ti moraš gledati kit komplet z objektivom ali dvema ... Olympus je vsekakor super izbor ...

Javi se mi na PM, pa ti pripravim kako ponudbo.

lp, kostevc

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
in kaj misliš da boš pridobil z DSLR? če ti tudi osnove niso jasne (recimo,da rabiš še objektiv zraven) ne boš kaj dosti naredil s DSLR fotoaparatom. kupi najprej kompakta, ki ima možnost ročnih nastavitev pa se s tistim najprej poigraj da sploh spoznaš fotografijo.
to je samo dobronamerni nasvet, da ne boš razočaran!

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Tale Olympus je kar fajn, jaz ga imam že nekaj mesecev in sem kar zadovoljen. Baterija zdrži tam okrog 500 posnetkov, dokler malo ne pogruntaš kaj in kako imaš kar nekaj prednastavljenih načinov za slikanje. Vsekakor pa ti priporočam, da si kupiš ail izposodiš v knjižnici kakšno knjigo na temo digitalne fotografije, da se spoznaš z osnovnimi pojmi, potem pa se "igraš" in preizkušaš različne nastavitve.
Minus E-420 je za moje pojme samo to, da nima kakšnega gumba več za nastavitve (recimo za preklop ostrenja iz enkratnega na konstantno). Displej je kar dober, le ob močnem soncu je bolj slabo viden, ampak ga recimo "skriješ" v roko, pa je.
Kvaliteta slik je za moje pojme dobra (ob upoštevanju dejstva, da gre za vstopni razred dslr fotičev), lahko si ogledaš par mojih postov, ki sem jih objavil.
Jaz sem fotoaparat kupil v kitu z objektivom zuiko 14-42. Že nekaj časa mencam za nakup dodatnega objektiva (bolj tele varianta), gledal sem dve varianti: 70-300 mm. Sicer sta oba temnejša od tega, ki ga imam (F4 namesto F3,5), ampak žal finance zaenkrat ne dopuščajo kakšnih večjih nakupov. Trenutno raziskujem po netu za razne fotografske natečaje, mogoče pade kak €, pa bo za prihodnje investicije.
Čeprav je moje mneje sledeče: tudi če imaš najboljšo in najdražjo opremo, ti to niti najmanj ne pomaga, če si slab fotograf. S tem mislim recimo na kompozicijo fotografij (kaj ti pomaga ostra fotografija, če človek ne ve, kaj točno gleda). Splača se ti objavit kakšno fotko tukaj, da ti tisti, ki se malo bolj razumejo na te stvari (aka dizzy reed, huggy bear) malo pokomentirajo in predlagajo morebitne izboljšave.

To je zaenkrat to. Aja, kostevc, imaš pm
smile-1.gif

Yurex

Pripravnik
20. apr 2009
148
0
16
Maribor
Hvala lepa za izčrpno mnenje @trigga ...

@gufy : glej, tako sem se odločil... pa če ti ej prav ali ne :p

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
če se človek odloči za DSLR, nevem zakaj se mu vedno vsiljuje kompakta. Ta olympus je skoraj tak kot kompakt, in če dela v jpeg je fotka isto obdelana kot v boljšem kompaktu.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
V končni fazi imaš še vedno možnost raw zapisa oz. raw+jpeg. Jaz se ga poslužim, ko fotografiram v kakšnih čudnih svetlobnih pogojih, tako da lahko WB naknadno spreminjam (sploh pod kakšnimi neonkami je samomorilsko). Sicer pa avtomatika največkrat dobro opravi svoje delo, lahko pa si tudi svoj WB nastaviš (slikaš bel list papirja ali kaj podobnega). Zaenkrat mi je dovolj, ker fotkam večinoma zase, kar fotkam "komercialno" gre pa tako ali tako samo na web. Sem pa razvijal nekaj fotk in na papirju izgledajo čisto ok - govorim bolj laično, nisem ravno nek expert. Ampak končni izdelek je bil očesu prijeten in to mi je pravzaprav najbolj važno.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Če imaš kake ponudbe za Canone mi pošlji PM.
grin1.gif

Če boš kej rabu sporoči, ti lahko link posredujem kjer je punca eos1000 nabavla, je prek ebay-a iz nemčije z vso garancijo itd..Na pamet zdele 440€ z objektivom (18-55)

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Seveda se splača. Sedaj ko je kriza vsi spuščajo cene, ker se ne prodaja in lahko dobiš za lep denar en kup opreme. Izbereš si eno znamko in model, greš na razne forume in bereš o morebitnih težavah, ki jih ima po več uporabnikov in si potem pri nakupu pozoren na to. Pri objektivih pa ni neke znanosti, če ni spraskan ali zaplesnjen in da lepo drsi, potem je ok. Samo, moraš se prej malo izobrazit v teoriji al pa imet enga, ki se spozna sabo.

edafa

Zelenc'
9. maj 2009
9
0
1
SLO
Kupiš rabljen Canon350D ali 400D pa Nikon D40 ,D50,D60 za 300 eur pa kak objektiv tja od100 do 300 eur pa je!

Odyssey

Pripravnik
9. okt 2007
756
3
18
Kolega prodaja nikon D60, enkrat uporabljen cca 100 slik, z 18-55 VR objektivom, in dodatno nosilno torbico. za 350 EUR

Lp

doberman

Pripravnik
8. dec 2007
79
0
6
Ne dolgo nazaj sem se odločil za nikona D40, kit d40 + 18-55mm pride 299 eur, pri najboljšem sosedu in če to vržeš na 12 obrokov z njihovo priljubljeno kartico se pa sploh ne pozna.
smile-1.gif
Aparat je res malo v "letih" glede na ponudbo, ampak slike čeprav je "samo" 6mpix so pa odlične!

Nazadnje urejeno:

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ravno zato, ker je 6 mpix, so fotke odlične, ker ta tekma high mpix vs. velikost senzorja je ... ni okej, no, skratka.

tistim, ki se vam mudi, svetujem D5000 od Nikona, menda gre za bombastično zadevico, lahko pa počakate na nove Sonyje, kateri so bili najavljeni danes - mislim, da ti trije novi modeli ciljajo ravno na amaterske uporabnike in bodo ravno zato toliko boljši v tem segmentu.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.923
10.651
113
kod Džej-Zija
Novi Sonyji niso v popolnoma ničemer drugačni od starih, razen v dizajnu. Zato že sedaj lahko dobi vsak idejo, kakšne rezultate bojo producirali, če pogleda fotke od starih Sonyjev. Vsaj tako piše na dpreview.com (namreč, da so samo osvežili zunanjost).