Čudn problem...

dejchi

Pripravnik
29. dec 2008
77
0
6
www.tvojfitnesizziv.net
Torej škodo octavio sem menjal za alfo 166 2.4jtd, dobil sem samo en zložljiv ključ (z daljinskim + odpiranjem prtljažnika v črni plastiki) ter duplikat homologacijskega kartončka.

Problem je sledeči,prejšni teden me klice en moški (nekako je dobil mojo gsm številko preko tehničnih pregledov
confused-1.gif
) in mi prbije sledeče:

-da je on bivši lastnik alfe
-da je prejšnemu lastniku zrihtal lizing in mu je ta ostal dolžan 600€
-da je imela alfa pri njemu 145kkm torej so realni zdj (165kkm)
-da ima pri sebi 2 rezervna ključa + original homo kartonček

In pol je začel da nej mu jst dam 200€ pa mi da te tri zadeve,pol je reku aj dej mi usaj 100€,češ kao ključ kodni da ga narediš stane usaj 150€ blablabla...

No pol sm od tega od katerega sm kupu avto zvedel da je pripravljen vse skupaj dati za 50€
13.gif

Zdej pa men ena stvar ni jasna
confused-1.gif

A ima on pravico da mene izsiljuje za € za stvar katera meni pripada,saj mu nism jst dolžan 600€ ?

A lahko zadevo prijavim policiji ?

Kakšni so vaši cenjeni predlogi ?

Lp

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ma daj mu tistih 50€ pa maš zrihtano vse.

Policaji si bojo s tvojo prijavo obrisali rit, pol bo pa še tipu dopizdilo pa bo vse skup stran zmetal.

Bolš da ti lastne ključe odkupiš kot da jih proda kakim lopovom.

Če boš izkašljal 50€, ključe probaj na licu mesta, da te ne bo nategnil. Nč povzdigovat glasu, mirno govori. Pa 2 mrkogleda kolega s sabo v ozadju.

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz bi tudi tak naredil - boljše, da ključe ti dobiš kot neki xy. Za homologacijski kartonček pa ti lahko dol visi, duplikat je enakovreden.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.399
113
Daj mu 50 EUR in vzami ključe pa je. Ni pa mi jasno kaj eni razmišljate, da kupite rabljen avto, date nekomu denar pa tip nima niti vseh ključev. A prepis sta že naredila? Je tip sploh vpisan v prometni kot lastnik??
Pa to poznaš klik ; lahko vidiš koliko lastnikov in uporabnikov je avto že zamenjal, ipd.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik ribicija pravi:
Daj mu 50 EUR in vzami ključe pa je. Ni pa mi jasno kaj eni razmišljate, da kupite rabljen avto, date nekomu denar pa tip nima niti vseh ključev. A prepis sta že naredila? Je tip sploh vpisan v prometni kot lastnik??
zmaga.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Za moje pojme gre tu za izsiljevanje.

Problem pa je ta, ker ima nekdo drug ključe tvojega avtomobila.

Najmanj kar bi jaz ta t enutek naredil bi si skočil vgraditi immobilizer (mislim dapride 200 EUR) - t.i elektronska blokada motorja (elektronike + vbrizg goriva), tako da tudi če se kdo usede v avto se lahko obriše pod nosom, da ga bo odpeljal (če si iz LJ skoči do TA-DA d.o.o. na Slovenečvi ulici pa se zmeni - tam so meni vgradili v passata)

Kot drugo pa bi prodajalca, ki je tebi prodal avto, poklical in mu rekel danj uredi stvari ter ga hkrati opozoril da bovse skupaj romalo na policijo (pa ne pozabi ga spomnit da naj ti zrihta rezervni ključ, ker zdaj veš da obstoja).....ne nasedaj pa tretjemu modelu, ki je kao, neki, gor in dol...ti pa potem njemu plačuj (on tebi ni nič....)

Mislim ej...kake fore....600 EUR dolžan, potem bo pa okej če mu daš pa 50 EUR.....

a bi 'normalen' človek šel nekomu težit za 50 EUR pa da ga nikoli v življenju prej nisi videl?
(pa še pripravi se...upam da že imaš tako nov mobitel...da posnameš te klice, ker ti bodo morda prišli prav - pa predno zaključiš s pogovorom mu povej da snemaš...da se jim malo prpa stisne, pa bo hitro mir).

Pa mogoče sloh ne bi bilo slabo vse skupaj prijaviti na policiji, ker če ti avto izgine, boš kasneje težko dokažoval kaj in kako se je dogajalo...tako pa imaš že predhodno prijavo.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.498
10.729
113
točno tako, prvo pokliči prejšnega lastnika, če bozadevo uredil , drugače pa policija, pa vse podatke si hrani. rešeno.

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
v bistvu bi jaz šel na policijo direkt, brez prejšnjega lastnika.

1. zloraba zasebnih podatkov
2. izsiljevanje, ki je več kot očitno v dogovoru s prejšnjim lastnikom
3. tehnični pregledi nimajo telefonskih številk in je ne podajajo

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.498
10.729
113
ja sam nekak je desjtvo da konkretno s policijo ne bo nic rešil, gre zgolj za pritisk, cesbo policija ukrepala..zato bi prvo dal moznost da prejsni lastnik zadevo uredi, potem pa smrkci.

alesi0

Pripravnik
15. okt 2008
98
0
6
ksz
Jaz bi šel na policijo in jim povedal za vse skupaj. V kolikor nebi ukrepali, bi menjal vse ključavnice in ključe (ceneje, kot pa da ti sredi dneva odpelje avto...) plus tega mirno spiš.
Z njim nimaš kaj cenkat. Kako veš da je tisto edini ključ.

alesi0

Pripravnik
15. okt 2008
98
0
6
Vrata lahko s kljucem vseeno odpres, tudi ce je prekodiran. Ponavadi je kodiran samo vzig motorja. (stroškovno je verjetno lažje, če imaš avto zavarovan proti kraji)

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
sam si baksuz, da večjega ni.

kaj boš naredu. usral se boš in ne boš nič naredil.

ti si poznavalec prodaje in ne vem česa, a vzmaeš avto s kopijo homota in samo enim ključem, a vsaka budala ve, da majo alfe tri komade.

zdej sprašuješ kaj boš naredu. nič.

nisi zmožen poklicat prodajalca, sej je bil firma, s ne in zatežit. zahtevat 1000€, da ne prijaviš policiji. ali pa enostavno it na policijo in prijavit.

seronja.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
bonk.gif
če ne drugega bi pred nakupom zahteval, da prodajalec sam porihta rezervo. Itak ni drago.
Res mi ni jasn kako eni kupujejo zadeve.