Cudez X5

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Predvsem ga ne dojamejo tisti na prehitevalnem pasu, ki se vrivajo na voznega brez da bi koga spustili noter. Potem se pa tistim na voznem pač skegla. Najbolj pa tovornjakarjem, ki rešijo problem na svoj način.

Ogo

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.062
5.659
113
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Poleg vsega, se tam, kjer si ti vzoren voznik ''blokiral'' cesto, priklučijo vozniki, ki gredo iz smeri Tržič-Jesnice.

Ja tist so pa tud vključevanja za aplauze
aplauz.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.005
10.754
113
kod Džej-Zija
Dragi moji, ob cesti lepo stoji tabla za ZADRGO, in vi balkanci, ki na desnem pasu ne spuščate noter avtomobilov na levem, KRŠITE PREDPISE. Saj vem, težko je razumeti, ker ste pač balkanci.
bonk.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.062
5.659
113
In ta tabla z ZADRGO stoji 2-3 metre pred koncem pasu
sprasujem se.gif

Nazadnje urejeno:

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.005
10.754
113
kod Džej-Zija
No, 50 metrov pa res. In ta tabla pove točno to, da JE TREBA tiste na levem pasu spuščati noter.
wink-1.gif
Seveda po pravilu zadrge, eden spusti enega.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
ksz
Problem gužve je povsod v varnostni razdalji oz. razmakom med avtomobili.
Če samo pogledam LJ obovznico recimo iz smeri Šiške proti BTC-ju ob cca 16:00. Tisti, ki vključujejo od Prosche Verovškove dol se ne morejo vključit, ker folk vozi en drugemu 1m za ritjo, da ja ne bi koga spustili predse. Potem teli k se hočejo vključit malo zabremzajo, nato se eden na voznem pasu mora skoraj čisto ustavit, da se ta vključi, itd.... Tako vsak dan nastane zastoj od Šiške do BTC-ja.

No, da ne omenjam tistih k se vozijo po odstavnem z vsemi štirimi (a to je znak, da ima vozilo prednost??? Je to nekaj novega v CPP? ) blizu 100km/h
bonk.gif

Če bi pa vsi držali razdaljo med avtomobili recimo 10-15m bi se vsi lepo vključili v promet in bi to teklo tekoče kot po maslu, zdaj se pač jajcamo od 5-15km/h tistih nekaj kilometrov, dan za dnem, leto za letom,......v nedogled in vsak dan je bolj neznosno....

Kamele0N

23. jul 2008
42.062
5.659
113
http://dne.enaa.com/prikaziCL.asp?clID=13987

Pravilo zadrge narekuje, da ob zo�itvi vsak voznik spusti predse vozilo z drugega voznega pasu. Za najve�jo preto�nost prometa morajo vozniki peljati do zapore in se šele tam vklju�iti na drug pas. Na slednjem morajo vozniki med seboj pustiti dovolj veliko razdaljo, da omogo�ijo vklju�itev po enega vozila z drugega pasu. Ob doslednem upoštevanju tega pravila bi bil marsikateri zastoj na slovenskih cestah bistveno krajši.

Deal se bom danes probal orientirat po teh navodilih.........bom odprl ne samo 15m varnostne ampak 60m.......pa da vidmo kranjčane če se jim uspe predčasno vključit
crazy1.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Evo, ravno v tem je problem. Ker prepotentneži na prehitevalnem ne spustijo nikogar in se jih cel kup vrine not, praviloma direkt pred kakega tovornjakarja. In potem se enemu od njih spipa in pač zapre oba pasova kilometer prej.
rolleyes-1.gif

Ogo

Nazadnje urejeno:

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.005
10.754
113
kod Džej-Zija
Ah, daj no. Problem je v tem, da se ljudje prekmalu postavijo na desni pas, potem jih pa jezi, ker se nekateri mimo njih naprej vozijo po levem. Potem pa, ker nimajo vozniške kulture, jih to zrevoltira do take mere, da zaprejo oba pasova, čeprav s tem neposredno kršijo predpise, da ne govorim o tem, da je tak nivo popolnoma balkanski. O načelu ZADRGE seveda še nikoli niso slišali.
bonk.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.062
5.659
113
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
praviloma direkt pred kakega tovornjakarja. In potem se enemu od njih spipa in pač zapre oba pasova kilometer prej.
rolleyes-1.gif

Ogo

In kolona se tistih 1000m čudežno začne hitreje premikat
grims-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
In kolona se tistih 1000m čudežno začne hitreje premikat
grims-1.gif
Najbrž.
smirk-1.gif

No, jaz sem uporabljal zadrgo že v časih, ko smo še stali na Črnem Kalu na koncu tretjega pasu. Seveda sem bil za tiste mimoidoče, ki so se gužvali že par km prej na desnem, neotesano teslo. Jebiga, pač sem uporabljal evropsko prakso, pa še prišparal kakih 5 minut (takrat se skoraj noben še ni peljal do konca pasu).

Rogue

Pripravnik
26. avg 2009
89
0
6
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Citat:
Če je lokacija gorenjska avtocesta je to prvi in najbrž edini "kranjčan" ki se ne uriva!

Pred leti sem šel po avtocesti proti Bledu in malo naprej od odcepa za Tržič se je cesta zožala v en pas.

S tablo je bilo označeno že 1 km pred tem.

Lepo sem se postavil v kolono in čakal. V tej koloni nas je bilo cca 40 in se nismo nikamor premaknili vsaj tri minute.

Ko nas je po pasu, ki se je priključeval na naš v tem času prehitelo cca 60 avtomobilov, sem jih imel zadosti in sem zapeljal (ko ni bilo nikogar zadaj) na tisti pas in držal kolono - vozil vzporedno (kill me
evil.gif
).

No, potem se je začela desna kolona premikati in ko sem prišel do zožanja, me tisti, ki je bil prej za mano in vozil vzporedno za mano, ni spustil nazaj, kot ne naslednji, in ne naslednji,...
jezen.gif

Res pa je, da se takrat za zadrgo še ni vedelo pri nas oz. je leva zadrga izrinila vso desno.

Še enkrat, kar zlajajo naj se pametnjakoviči nad mojim ravnanjem.

Če se že doma ne morejo
evil.gif

Jst te tut ne bi spustu nazaj
evil.gif
Šerifi.press

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Ah, daj no. Problem je v tem, da se ljudje prekmalu postavijo na desni pas, potem jih pa jezi, ker se nekateri mimo njih naprej vozijo po levem. Potem pa, ker nimajo vozniške kulture, jih to zrevoltira do take mere, da zaprejo oba pasova, čeprav s tem neposredno kršijo predpise, da ne govorim o tem, da je tak nivo popolnoma balkanski. O načelu ZADRGE seveda še nikoli niso slišali.
bonk.gif

Vsega je. Je pa tudi dejstvo, da je koncentracija neotesancev na levem pasu, ki ne upoštevajo načela zadrge in v principu izsiljujejo druge na desnem pasu, tudi prevelika.

Ogo

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.005
10.754
113
kod Džej-Zija
Štos pravila zadrge je ravno v tem, da sta oba pasova na koncu enakovredna in temu primerno se je treba obnašati. Torej, ko pride "neotesanec" do konca (običajno praznega) levega pasu, IMA PRAVICO, da ga oni na desni TAKOJ spustijo noter. Če sta taka "neotesanca" dva, zadrga deluje po pravilu eden po eden. Torej, naprej gre en iz levega, nato en iz desnega, nato en iz levega, nato en iz desnega, ... You get the picture.

Zato to, kar tu gor imenujete neotesanost in izsiljevanje, ni ne eno ne drugo, ampak samo izvajanje svoje pravice. Neotesanci so pa dejansko zaripleži na desnem pasu, ki jih tako srce boli za tistih 5-6 metrov, kolikor jih izgubijo, če spustijo en avto predse.

Kamele0N

23. jul 2008
42.062
5.659
113
Kaj pa v primeru ko je kolona na desni stoječa? Zakaj nekdo na levi potem ne mora bit solidaren pa čakat skupaj z nami tistih 5-6m prej?

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Glih prejšni weekend sm se peljal tam......in na moj surprise me je "posilla" švabica.....jaz lepo v koloni na levi in se guzžvam zarad kranjčanov in ostalih tujcev (ok njim še nekak oprostim da se naredijo francoze) k se morjo rint do zadnjega metra not......in ona dobesedno na polno do barikade na konc pa vame not na milimetre ni A ni B.....pol pa KAO roko dvigne kao hvala....sm ji sam f***ča pokazu
evil.gif
Me je pol gledala k tele k sm jo prehitel nakonc enopasovnice!

crazy1.gif

In potem boste taisti osebki jamrali nad pomanjkanjem kulture na slovenskih cestah?

Nemka je peljala po pravilih, njena gesta z roko pa je bila zgolj vljuden znak dobre volje. In potem jaki frajer pokaze fakica. Svaka cast, res.
crazy1.gif

Stiri leta sem se vsak dan zjutraj vkljuceval iz gorenjske AC v Ljubljani na Brodu in se po komentarjih na forumih vcasih sprasujem kaksno cudno sevanje je moralo biti tam, da je sistem zadrge deloval brezhibno. Za povrh na kriziscu z neprednostno cesto, kjer niti ni bila predpisana in se je zgodila sama od sebe zgolj zaradi solidarnosti tistih na glavni cesti. Neverjetno.

lp

Kamele0N

23. jul 2008
42.062
5.659
113
smile-1.gif
delam po 1000- 2000km na teden tako da ne skrbi......spuščam marsikoga......znam tud trobit bakici ki ji odstopim prednost ona pa še zmeram glavo vrti pa išče kdo jo bo spustu v kolono......

NE prenesem pa nekoga ki se na nekem točno določenem delu avtoceste pelje vsak dan 2x (služba in nazaj) in točno pozna situacijo ampak se bo še zmeram zadne metre not tlačil pa delal zastoje čez pol gorenjske!

Kamele0N

23. jul 2008
42.062
5.659
113
Moram priznat lepo kulturo Koprčanov........krožni promet v industrijski coni (tam kjer so mercatorji...špari...železniška).....dva pasova do krožnega kjer se potem zunanji razdeli za prvi izvoz (takoj na levo) ta notranji pa potem nadaljuje na ostale 3!
Noben NOBEN!!!! Se ne guzi po zunanjem mimo ostalih...svaka čast!

V Mariboru.....Velenju.....maš krožne z ločenimi pasovi....vmes so tlakovci da se folk ne rine med pasovi v gužvah!

Eeee pa da pridemo s5 nazai na kranjčane......postavjo vam krožni promet pred vstopom v mesto zato da bo večja pretočnost.....ampak neeeeee vi ste sposobni nardit še večje zastoje zato!
aplauz.gif

Na vseh dovozih na AC v okolici kranja se vključujete z 60km/h
stupid-1.gif

Nekaj enostavno je na vas gorenjcih da se vam delajo gužve na cesti.......pač tko je če človek pride iz službe pa gre pol še s traktorjem hlode vn iz hoste vlečt pa gnoj polivat po njivi....temu primerno pol tud vozte po cestah izven "HOBBY" časa
evil.gif

Nazadnje urejeno:

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
Citat:
smile-1.gif
delam po 1000- 2000km na teden tako da ne skrbi......spuščam marsikoga......znam tud trobit bakici ki ji odstopim prednost ona pa še zmeram glavo vrti pa išče kdo jo bo spustu v kolono......

NE prenesem pa nekoga ki se na nekem točno določenem delu avtoceste pelje vsak dan 2x (služba in nazaj) in točno pozna situacijo ampak se bo še zmeram zadne metre not tlačil pa delal zastoje čez pol gorenjske!

a ni to sistem zadrge
sprasujem se.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.062
5.659
113
Pa kolk strani bom mogel še napisat da bo nekdo dojel da če bi se ta....rečmo mu MisterKR vključu v kolono 100m prej ko so še razmaki med avtomobili pa vsi so še na easy da bi se vsi tm 100km/h pelal čez ne pa 80km/h kolker je omejitev!

Ampak neeeee njemu doma žena rojeva pa krave je treba pomovzt pa se ne more...oz nima časa za tak amnever 100m prej
aplauz.gif

Nazadnje urejeno: