Citat:
Uporabnik DMX pravi:
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Ampak uporabljaj 10w40 in ga kontroliraj
sem pa zdaj vlil noter 2.5l olja in je na palčki prišlo do polovice max/min in upam, da bo vzdržalo do maja
1l je med min in max.
Citat:
Uporabnik DMX pravi:
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
sem pa zdaj vlil noter 2.5l olja in je na palčki prišlo do polovice max/min in upam, da bo vzdržalo do maja
Citat:
Uporabnik DMX pravi:
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
itak, ker tale zadeva me je pošteno prestrašila + tega do sedaj nisem imel nikoli težav z oljem, katerega sem tudi redno gledal, a ravno ko ga 1x ne preverim, se zgodi to
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Citat:
Uporabnik DMX pravi:
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
itak, ker tale zadeva me je pošteno prestrašila + tega do sedaj nisem imel nikoli težav z oljem, katerega sem tudi redno gledal, a ravno ko ga 1x ne preverim, se zgodi to
a se ti sploh zavedaš, kako malo olja si imel še v motorju??
2 l pod minimumom
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Sedaj si dolil 80% novega olja in je brezveze menjava v maju. Sedaj samo dolivaš, vsake toliko cajta pa še filter zamenjaš pa bo.
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Jaz bi se raje vprasal zakaj lucka ni gorela...
Citat:
Uporabnik DMX pravi:
Citat:
Jaz bi se raje vprasal zakaj lucka ni gorela...
Res je, lučka se ni prižgala in to bo delo za mehanika, da pogleda zakaj ne. Je pa tak, da sem imel takšnem čuden zvok ob ogretem motorju le 1 dan pred tem (ponavadi je bil takšen zvok samo ko sem avto prižgal zjutraj oz. na poti domov iz službe, ko je avto stal 8 ur), ko sem odprl tule temo, potem pa sem že dolil olje in je bilo ok. Sem pa v tem času, odkar sem slišal ta zvok naredil max. 500km, pa še to same kratke relacije.
No ja, do odmične in štoflcov (ali klackalic?) pa le pomaga pumpa ne? Kakorkoli, neke škode najbrž ni če je po dolitju nehalo šklopotat.Citat:
Ropotal so mu stoflci na ventilih k so hidravlicni pa jih je odmicna nabijala napol na suho...
Pa ne maze vsega pumpa...cilindri se vecinoma mazejo z sprayanjem olja ko se glavna gred vrti v olju...redkeje za to poskrbi pumpa..
Citat:
Uporabnik satelite_mike pravi:
dolij teflonski aditiv za olje, bo mašina lepo tiho predla!