Čuden zvok

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.095
4.064
113
Sej zasvinja se zato ker olje šprica na loputo preko odduška. Pri VAGu je pucanje lopute in nastavitev v sklopu rednih del na dva servisna intervala. Če delaš to na tak interval se spuca zelo hitro s kosom krpe in malo bencina, če pa čakaš da začne crkovat na križiščih in teče nemirno je pa potrebno že z zobno krtačko v akcijo!
grims-1.gif

Aja simptomi zapacane ali nekalibrirane lopute so nemiren tek z nihanjem obratov. Napaka pri dobro zapacani loputi se tudi vidi na testerju (napaka skrajne pozicije lopute).

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Odušnik je bil speljan v filter, mimo lopute, tako da sem samo filter menjal in praznil tist mali rezervoarček.

Loputo sem jaz kar z OneShoot-om čistil, ta hudo svinjarijo na cuno, vse ostalo pa čez mašino...

Tako ali tako pa jo je bil "idle" zobnik zjeban, ni blo več kaj za kalibrirat, ker je blo v zobniku preveč lufta- Težavo sm rešu tako, da sm na zjeban del zoba nalepil zelo tanek kos aluminija, do 350k km je blo v redu, pol sem pa avto prodal...

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Dela je ravno za 1 uro, čist enostavno jo je spucat, sam imam blendiran EGR pa ne vem, mogoče je zdaj boljš, se ne paca, ker pač motor dobiva vedno svež zrak.

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Jest sm ga sam naredu, cev oddušnika je nekje na sredini rezervoarčka šla notr, na vrhu je bil mali filtrček, vsake tolk časa sem ga pa spucal. Pač ni imel prozorne cevke za mert količino, ampak včash sm tko al tko bolj z veseljem šraubal, pa sem to vse mimogrede naredil...
smile-1.gif

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
To za na koncu ne vem, če je dobra ideja, ker pol bi lahko to cevko speljal na dno motorja...pa teli filtrčki se radi zapacajo...itak pa je višja poraba se mi zdi MAP senzor ne dela prov, sem tud na servisu povprašal so rekli, da ne in bo višja pa je bila res.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.328
15
38
Zadeva je urejena
smile-1.gif

Zanil pa je bila elektronika na vžigalni tuljavi!

Po menjavi vžigalne tuljave in te elektronike avto špila kot "urica"

aplauz.gif

CASE CLOSED
zmaga.gif