"cruiser za AC", rabljeno vozilo?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Zgleda bo prišlo v kratkem do spremebe na delovnem področju, zato me bodo dnevno čakale relacije MB - LJ. Ker je sedanji avtomobil neprimeren za kaj takšnega bo verjetno prišlo do nakupa novega - rabljenega. Pred nakupom novega, bo potrebno videti, če se bo delovna spremembe "obnesla", tako da bom počakal sezono, dve...

Iščem:

- dizel
- ne karavana (ok..če bo res kak dober deal potem ja, ampak načeloma NE)
- primerno vožnji po AC pri vsaj 150kmh, kar pomeni karseda tiho v kabini in udobno. Če je enako tudi pri 180kmh pa toliko boljše.
- tempomat in potovalni računalnik

Budget je tam 8000€, glede letnika in kilometrov nimam "kompleksa".

Koliko sem sam gledal, bi bila edina rešitev Citroen C-5 ali pa kak Passat. O C5 sem tudi bral, da bi naj bili "AC cruiserji", novi bi naj celo pri 150kmh imeli le 2700rpm, kar je ravno to kar iščem. Tako da so starejši letniki verjetno tudi nekje tu tu...

Vem, da so takšni avtomobili večinoma fajn voženi in da jih večina res verjetno nima realnih km, a gledam sem te garancijske ponudbe pri različnih AC, ko nudijo kakšen mesec garancije. To verjetno je ok, ali je spet kak nateg?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Darjan, saj veš kaj ti bom svetoval.... ni druge izbire.
grims-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Heh...ja...ampak ne vem kako je kaj rover 75 pri takšnih hitrostih? Moj rover me je razočaral...izolacija je boga, pa pri vseh vratih piha...če ne bi motor lepo brnel pri 6000rpm bi popisdil
wink-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Pri 150 kmh je tih ko miška, pri 180 se pa vprašaš, da je že čas, da se sliši motor. No,resno, pri 150 je vožnja udobna. Ne moreš primerjat z Passati, A4, BMW3, ker tile našteti so krš v primerjavi z 75tko, kar se tiče udobja v vožnji.
Dizel motor je pa itak BMWjev in dela kot mora.

p.s;
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2229882#
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
passat, mondeo, c5, ...
osebno ne bi iskal vozila s 180 + KM
smile-1.gif
- registracija, zavarovanje, poraba!

Mogoce tudi kak turbodizelski golf...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.726
113
lepo te prosim no, noter po nakičani korejc... ne mors se s takim vozit eno uro skup no, te ja srat prtisne..

naj gleda motor do 140 konjev dizelico...kakšen mondeo, C5 itd, ta rang, vse ostalo ga bo peklo.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
roko na srce....odkar imamo vinjete je tempomat precej neuporabna stvar...tako da, če ga avto nebo imel, boš prav tako preživel.

prav tako pa tudi vonžja z 150 km/h je že skroaj redkost (180 pa lahko enostavno pozabiš)...vsaj ko je govora o konstantni vožnji z določeno hitrostjo.

Če bi rad več udobja ob višjih hitrostjih boš moral pogledat za večjimi kubaturami (kjer pa je spet pod vprašajem poraba)...ampka kak 2.5 dizel bo prav lepo predel pri taki hitrosti (z majhnimi vtljaji, brez večjega napora) ali rečeno drugače...fino bo, da avto premore 150+ kavalov.

Po svoje pa...za leto ali dve, si lahko rečeš..je.bat ga...važno da zdrži ta čas, da se vozim čim ceneje, terh 150 km/h pa zmore praktično vsak.