Ja res je. Ljudje kupujejo dizla zaradi tega, ker se jim zdi fajn kolko mal porabi, pa da so fensi ker pač majo dizla. sem prej napisal, da bi mene isti avto z istimi konji samo razlika med 2.0tdi in 1.4tsi prišel skoraj 3000€ ceneje če bi vzel tsi. kar sem zračunal da je nekje 33.000km. kje so še servisi? registracija je bojda za dizle tudi dražja (ne vem ker imam skoz dizla pač zaradi kilometraže) in ja takoj bi kupil bencinarja če bi mi prevoženi kilometri to dovoljevali, ampak med 37.000-40.000km na leto mi žal tega ne dovoli.
Aja nekdo je rekel, da se bencinar ne segreje hitro? To je laž. Bencinar se občutno hitreje segreje kot dizel, zato je tudi bolj primeren za kratke relacije, res pa je da ti novi dizli, vsaj moj 2.0tdi imajo webasto grelec samo za mašino, da se ti hitreje segreje.
1.9tdi je star, zanesljiv, varčen ampak tudi počasen motor. mislim da je za tourana podhranjen. lahko se ga pa da čipat na 140konjev, ampak sam nočem čipat avtov ravno zaradi garancije, etc., etc.
Če bi še obstajal in če bi lahko bi nemudoma za tourana vzel 1,9tdi s 130KM.
Še zmeraj sem mnenja, da se dizel ne splača, če ne delaš vsaj 20.000km na leto, ker te pride avto tolko ceneje, registracija in vse skupaj.
Aja nekdo je rekel, da se bencinar ne segreje hitro? To je laž. Bencinar se občutno hitreje segreje kot dizel, zato je tudi bolj primeren za kratke relacije, res pa je da ti novi dizli, vsaj moj 2.0tdi imajo webasto grelec samo za mašino, da se ti hitreje segreje.
1.9tdi je star, zanesljiv, varčen ampak tudi počasen motor. mislim da je za tourana podhranjen. lahko se ga pa da čipat na 140konjev, ampak sam nočem čipat avtov ravno zaradi garancije, etc., etc.
Če bi še obstajal in če bi lahko bi nemudoma za tourana vzel 1,9tdi s 130KM.
Še zmeraj sem mnenja, da se dizel ne splača, če ne delaš vsaj 20.000km na leto, ker te pride avto tolko ceneje, registracija in vse skupaj.
Nazadnje urejeno: