CRO cena kave

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
a znaš ti brati ali ne?

kelnar kelnarca BREZ ODOBRITVE šefa ne more kar popuste talat... če mu pa šef dovoli bo pa že dal. čeprav po zakonu, morajo biti pogoji za popuste ZA VSE KUPCE ENAKI! kršitev je. če da enemu x drugemu y popusta...

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
a znaš ti brati ali ne?

kelnar kelnarca BREZ ODOBRITVE šefa ne more kar popuste talat... če mu pa šef dovoli bo pa že dal. čeprav po zakonu, morajo biti pogoji za popuste ZA VSE KUPCE ENAKI! kršitev je. če da enemu x drugemu y popusta...

Ti ne znaš brat. Če šef naroči, da da ta domačim cenejši pir ga ne rabi za vsak pir posebej vprašat ane?

Kar se tiče pa dvojnih cen sem ti pa napisal: bil sem zraven, ko se je inšpektor pri nas v to vtaknil, ko je dobil pojasnilo podobno mojemu, je bila stvar zaključena. Nobene kazni. Mi mar hočete povedat, da v poslu ne smeš imet POPUSTA ZA STALNE STRANKE?

Ojojoj
bonk.gif

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Citat:
Uporabnik pinkobalinko pravi:
ojoj...
natakar/prodajalec lahko da popust, če je z lastnikom poprej dogovorjen o tem kakšen popust se da, če gost vpraša po njem. Lastnik, ki zaposlenim prosto pusti odločanje o tem, hitro zapre.
In še enkrat - tu ni šlo za stalni vs. naključni gost, ker je takoj jasno, da natakar tudi deklet, ki sta naročili v HR jeziku ne pozna.

Mater si pameten res. HItro zapre? Govorim ti o uspešnih gostilnah, kjer je pir za domačine cenejši se kelnarca sama odloči komu ga da in komu ne. Misliš, da za vsak pir vpraša šefa?

To so gistilne ki laufajo že par let in zaradi tega, ker je dal stalnemu gostu 20 centov cenejšo pijačo še ne pomeni da bo zaprl. Sami požrti strokovnjaki ste tle.

13. jul 2011
2.677
626
113
Popust za stalne stranke še razumem. Ampak to vnaprej določi lastnik.
Kako natakar v gostilni, kjer imajo dvojne cene na ceniku, razloži gostu, da ne more naročiti cenejšega piva, me ne zanima. Dejstvo pa je, da gost, ki v lokalu dobi občutek, da je manjvreden, tja več ne bo prišel, niti ga ne bo priporočil drugim. Koliko to pomeni v času raznih trip advisorjev ipd., naj razmisli lastnik sam. Čisto možno, da se je lastnik odločil, da bo fural samo stalno klientelo.
In še enkrat, v dotičnem primeru ni šlo za popust in ni šlo za stalne goste.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
dej peror malo se skuliraj.

če šef naroči je eno. če pa šef NE NAROČI pa ne more kelnar kar sam ene popuste dati... če bi znal brati, bi prebral da piše da kelnar v dogovoru s šefom lahko da popust (tak ali drugačen)

če imate popuste za stalne stranke objavljen/javen ni sporen. lahko ga daš. drugače pa je pač dobra volja inspektorja da ni zafrkaval naprej... drugo je seveda če posluješ s podjetji;) tam pa je več svobode...

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Ko ti pišem o tem cenejšem pivu sta tudi 2 različna artikla na ceniku. A ti znaš brat? Že 2x sem ti napisal da se je inšpektor vtaknil v DVOJNE cene in ne v popust, pa ni bilo nič iz tega. Če razumeš popust za stalne stranke potem razumeš tudi dvojne cene. Samo je žal resnica taka, da ne razumeš ničesar. Pa ob branju postov vidim, da kaj več kot na kavo sem in ja pač ne greš. Stalen gost po gostilnah sigurno nisi.

Samo slovenec lahko pride na dopust v turistično mesto in pričakuje, da bo spoštovan enako kot domača stalna stranka. Ali pa enako kot ena fletna deklina. Ne ceniku je kava 10 kun, naročiš kavo in plašač 10 kun. Kaj te KUREC briga zakaj je za sosednjo mizo 8 kun!

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
dej peror malo se skuliraj.

Ja ti boš meni govoril naj se skuliram lepo te prosim.
hysterical-1.gif
Poglej kakšne bedarije pišete in s čim se ukvarjate. Ker mislite da ste boga za jajca prijel če se v eni gostilni prikažete. Če šef da komando da imajo ta znani pir cenejši jo pač da in kelnar se sam odloča. Pa ti veš kako kretensko izpadeš, ko me prepričuješ v nasprotno, če pa na svoje oči to videvam večkrat na teden?!?

A si mar tudi ti inšpektor da moraš svoj nos v vse vtaknit? Če bi imel jaz bar, bi pri meni redni pivci dobili pivo v top sezoni ceneje, pa ne pomeni samo domačini, pomeni tudi tisti, ki me redno obiskujejo. Dobili bi ga po ceni, ki sem jo imel pred sezono in pika.

Isto za kavo. Ta domačim, ki me futrajo vsak dan, bi jo dal ceneje. Ali s popustom ali z drugim artiklom pa je ovira s katero se ukvarja samo bedak. Ali pa požrt in nadut slovenec.

Zdaj vas mam pa dost, hujši ste kot fursovci. Samo da sosed ne dobi nekaj cenejše od tebe.
bonk.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
zdaj sva že pri 2 različnih cenah na ceniku... če kdo ne razume si to ti.

kaj bi rad sedaj dokazal? dejstvo je, da mora biti za stranko VSE JASNO NAPISANO. če sta dve ceni pač razložiš zakaj sta dve ceni. in kakšen je JASEN ključ po katerem odločaš katera cena je pravilna. enako pri popustih. popusta ne sme prodajelec kar dat tako na suho. mora biti označeno. res pa da se to krši redno...

si nepismen. v enih gostilnah kot stalen gost ne boš dobil nobene ugosnosti. ne vo razlik. no drug bo razlikoval. na obali pa lahko zato pač faše slabo reklamo itd itd...

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Ne, tiste druge cene ni na ceniku in inšpektor to ve. Ma ne da se mi: požri se težak

13. jul 2011
2.677
626
113
itak, da blodi.
Bemti, potem pridem jaz v lokal in naročim cenejši artikel, pa mi kelnar reče:"Oprostite, tega pa vi ne morete, je samo za stalne stranke."
WTF

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Peror je pravi balkanac. Enemu bi dal kofe po 1 eur, drugemu po 3 eur, na ceniku 2 eur, vsem pa brez racuna seveda. Jok brate....

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
he he ja zdej smo že pršli do cene ki je ni na ceniku... prej so bli popusti potem 2 ceni na ceniku no zdej cene ni več. še mal pa bo povedal da brez računa.
očitno je hud težak. najbrž mu pico dajo zastonj samo da se ga rešijo;)

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Ja, to sem res prehitro napisal. Ni na ceniku 2. artikla. Pa recimo da gre za popust ane.

Jaz sem težak?? Jaz plačam kar je na računu in se ne obremenjujem zakaj ima en drug nekaj več ali manj. Pa mater zakaj ne bi smel stalne stranke nagradit? Zakaj mora en lublančan dobit ob prvem obisku ceno ki jo ima stalen gost?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Peror pravi:
Pa mater zakaj ne bi smel stalne stranke nagradit? Zakaj mora en lublančan dobit ob prvem obisku ceno ki jo ima stalen gost?
Se ne spomnim slovenskega lokala v moji zelo bogati pivski zgodovini, da bi mi dal drugo ceno za pivo, vino, cocacolo itd., kot je napisana v ceniku (kave ne pijem). Niti pri tistih ne, pri katerih sem bil skoraj več kot doma. In tudi nedomačini ter tujci so pili za isto ceno kot jaz. Se pa enkrat na 100 let zgodi, da se kaj "pozabi" računat, to pa je to.

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Ja, po vsej verjetnosti zato, ker niso turistični lokali. Ob morju oz. kjer so turistične sezone je tega ogromno.

Jaz imam v radiusu 150m dva taka lokala. Pri enem kavo, pri drugem pivo. En daje popust, en pa ima dodaten artikel

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.141
6.959
113
pri taščici
Ksz
Zakaj pa trgovci dajo na kartico popust, ce pa nimas njihove kartice pa se pod nosom obrisi.
Kelnarca lahko da popust, lahko tudi senka pir brez vednost sefa. Samo ce sef to zve, in ce ne bo imela dobrega izgovora, bo sla lahko drugam to delat.(ali pa ga bo placala iz svoj ga zepa)

Nazadnje urejeno:
13. jul 2011
2.677
626
113
No, torej smo le (po hudih mukah in nekaj težkih besedah
smile-1.gif
) ugotovili, da gre za popust. Lastnik se je pač odločil, da stalnih strank ne bo odiral, ostale pač. Ko se to (prej ali slej) izve, ostane samo s stalnimi strankami. S tem ni nič narobe - lastnik se je tako odločil in sam bo nosil poslovne posledice take odločitve.
Vendar v primeru Adriatic Cafe-ja v Poreču ne gre za popust. Gre za to, da je isti artikel v sistemu zaveden pod dvema postavkama z različno ceno.
In če še vedno ne razumeš, bom malo "našponal" primer. V lokal prideta gosta, oba moška, oba tujca, eden je bel, drugi črn. Oba naročita isti izdelek, oba v angleščini, beli plača 8 kn, črni pa 10 kn. Ti boš rekel, ja pa kaj, je pač kelnar rasist in je belcu dal cenejšo kavo. Ne vem, če bo zakonodajalec zadovoljen s tako razlago. Da o tem kakšno reklamo si bo s tem naredil, niti ne govorim.

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Torej so vsi trgovci v prekrsku...Avtodeli....vse te trgovine mehanikom dajejo do 45% popusta nakljucnim strankam nic %. Protizakonito ? Trgovec rasist ?