Covid-19 Covid-19 Švedska zgodba

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.196
3.351
113
Ljudje, ki nimajo app-a niso levi, so predvsem neodgovorni in egoisti. Še posebej to veIja za tiste , ki poudarjajo svojo svobodno voljo, hkrati pa imajo 3fb appe, instagram in ostale pogruntavšcine ameriškega velikega brata s katerimi korporacije o njih vedo ne samo kdaj in kaj jedo za kosilo ampak tudi kaj si zaželijo med malo in veliko potrebo.
Enak app za Covid imajo nemci, švedi, finci in ostala EU, podlaga so pa google protokoli in ne Hojs, Janša , Črnčec, Šarec in ostala slo falanga politikov.
Ko boš objavil analizo koliko je dejansko app pripomogel k zmanjšanju, potem te dejansko lahko nekdo resno kemlje. Jamranje, kaj vse ostalo ima folk na telefonu je na ravni vrtca.
 
  • Všeč mi je
Reactions: bertoncl

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.731
581
113
App ne deluje ker je slab, ker je že od začetka slabo zastavljen. In ko to slabost skombiniraš s slabostmi naše "javne uprave", si tam. App v nobenem primeru ni škodljiv, koristen pa tudi ne.
 

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.004
113
Kočevska
Aplikacijo sem po dobrem mesecu izbrisal zato, ker mi je zadnji teden javljala napako, da ne more dostopati do podatkov. Seveda imam in BT in GPS stalno vključena. Dokler pa je delovala, mi pa ni pokazala nobenega stika.
 

Floki

Guru
6. sep 2007
9.851
2.986
113
Imaš tudi v komentarjih aplikacije nekaj sto negativnih ocen in komentarjev, da aplikacija sploh ne deluje.


Če bi mogoče še kakšno posodobitev naredil glede baterije bi mogoče še tistih nekaj % bolje ocenili. TAN koda ni problem aplikacije ampak epidemiologov. In ja kot drugje v zdravstvu je organizacija poden. Tisti ki je potrdil + test bi na list napisal še TAN kodo pa ne rabiš preko 3 organizacij pošiljat podatke.

Slabo oceno, sem prilepil nekaj komentarjev z eno zvezdico. Res objektivne ocene.

- Yes daddy spy one me elites
- Am bettery go bye and spy
- Kako vem kdaj se je zgodil stik??? Piše da sem bil v stiku z osebo pa bi bilo fajn vedeti kdaj se je to zgodilo. Če ne ne brezveze
- Sodelavka je imela ves čas aktivno aplikacijo pa je vseeno zbolela za covidom. Kako je to mogoče?! Predstavniki države so nas prepričevali, da bo vse v redu, če bomo uporabljali aplikacijo in da bomo OSTALI ZDRAVI. Mogoče je pa sodelavka izpolnila napačen obrazec za prehajanje med občinami in so za....
- Ta aplikacija me sledi in oddaja 5g omrežje kar mi je povzročilo avtizem ter drisko. :valjamse:
- Nesmisel aplikacije. Kdor je bolan je v karanteni doma oz ni nujno, da se bo oznacil. Ljudje, ki ne vedo, da so okuzeni se pa tudi ne bodo oznacili. Se pravi kaj imamo potem od tega appa. spet je nekdo zasluzil na racun davkoplacevalcev.
-Boste za sezonsko gripo tudi naredili aplikacijo? ;)
-Sledenje.
-Čisto nepregledno za starejšo populacijo!! Soseda:In kaj zdaj naj s tem?
 

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.031
4.047
113
Ok, ta tema je o Švedski in ne o aplikaciji. Za aplikacijo se, prosim, preselite v temo o Aplikaciji.
 
  • Haha
Reactions: endvatri

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.731
581
113
itak , :valjamse:

Kaj točno pa zate pomeni da aplikacija deluje? a to da je ne namestiš, pol res ne more delat.

Aplikacijo sem imel dolgo časa nameščeno. Ko je zbolela oseba, s katero sem bil "v stiku", nisem dobil nič => ne deluje.

Potem tole:
Točnih statistik uporabe aplikacije sicer še vedno ni, ker jih Ministrstvo za javno upravo noče razkriti. Minister Koritnik se sicer izgovarja, da statistik sploh ne vodijo, ker jim tega ni dovolil Informacijski pooblaščenec, kar pa se zdi nekoliko za lase privlečeno. Glede na to, da so celotno aplikacijo postavili brez veljavne pravne podlage, se vodenje nekaj dodatnih statističnih podatkov res ne zdi kot nekaj, kar bi jim predstavljalo poseben pravni problem. Pod minimumom bi bilo smiselno, da razkrijejo dnevno število aktivnih uporabnikov ter dnevno število preko aplikacije javljenih okužb.
Prav tako bi jih moralo skrbeti, da celoten postopek sporočanja novih okužb že nekaj časa ne poteka več ravno tekoče, zaradi česar prihaja do večdnevnih zamikov pri obveščanju o potencialni okužbi. Uporabniki, ki pri sebi zaznajo simptome, morajo namreč najprej počakati na odvzem brisa na eni od vstopnih točk, na kar se trenutno čaka tudi do dva dni, nato še na rezultat brisa, kar prav tako traja okoli dva dni, v primeru pozitivnega rezultata pa še na klic epidemiologa, ki jim pove potrditveno kodo za vpis okužbe v aplikacijo (TAN). Tudi s tem je za dan ali dva zamude (v petek zjutraj je na njihov klic npr. čakalo 1300 pozitivnih oseb). Situacijo še slabšajo napake in zamude pri obveščanju pozitivnih oseb, do katerih prihaja zaradi ročnega prepisovanja telefonskih številk ali drugih podobnih razlogov. Čas od suma do vnosa okužbe je tako lahko tudi do teden dni, tako da so se v soboto javljene okužbe po vsej verjetnosti pravzaprav nanašale na ljudi, ki so zboleli že na začetku tedna ali celo konec prejšnjega tedna, kužni pa so bili lahko že nekaj dni pred tem. Posledično aplikacija na možnost okužbe opozarja z znatnim zamikom, kar seveda močno omejuje njeno uporabnost. Glede na kratko inkubacijsko dobo virusa (v povprečju 5-6 dni) in možnost pojava kužnosti že pred nastopom simptomov bi namreč bilo nujno, da bi potencialni stiki čimprej zvedeli za okužbo, zato da se lahko čimprej izolirajo in s tem omejijo nadaljnje širjenje virusa (trenutni R0 je blizu dva, kar pomeni, da vsak okuženi v povprečju okuži še dve drugi osebi).
vir: https://slo-tech.com/novice/t773148/0


Problem je večplasten in stvar je milorečeno slabo zastavljena že od samega začetka. Zato torej ne vidim potrebe, da bi jo še vedno imel nameščeno. In to nima veze s politiko, ampak z dejstvi.
 

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.031
4.047
113
Vsak post po temle, če bo še kaj o aplikaciji, bo direktno izbrisan.
 

cappy

Guru
8. apr 2010
8.154
4.482
113
ja saj zato mu pa nisem potem nič več odgovoril ker pač nekateri živijo v oblakih.
isti ljudje ki so čivkali kako vse skupaj ni nič sedaj čivkajo kakšne hude cifre imamo.

zato pa žal večine uporabnikov tukaj ni ravno preveč resno za jemat. da ne govorim o tistih ki ratajo družbeno aktivni le kadar je janša gor, ti so mi pravcati fenomen.
sedaj jih moti vse, dobesedno vse. prej pa leta nič.
nekaterim še smreka katero smo poslali v vatikan ni všeč morajo zgodaj zjutraj to povedat. ko bi še kdaj zgodaj zjutraj vstali za delo. to je bil resničen primer, jamranje za smreko navsezgodaj a leta delovne dobe do skoraj 40 leta. od korone pa itak dnevno budalaštine.

korona je resno začela vplivat na psiho ljudi.
še glede tiste smreke zaradi katere je treba nekaterim skorajda še sredi noči skrbeti.
tole:
EoJBN4xXEAEx3Kw
 

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.458
1.835
113
na temni strani lune
Blackjack hvali dejavnosti kitajčkov, kako so uspeli zajeziti in obvladati virus.

Zadnje raziskave o izvoru in "začetku" panemije, vse bolj in bolj kažejo kako so kitajčki obvladali/obvladujejo bolezen. Vsaj v medijih.

Sam kitajcev ne podcenjujem, kvečjemu se trudim do njih držati čimvečjo distanco, ker vem česa so sposobni.
 
I

Izbrisan uporabnik 474

V bistvu zadnje raziskave vse bolj in bolj kažejo na to, da je virus prišel od drugod, v Wuhanu pa je "eksplodiral"
 

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.149
5.570
113
v petek....čefurjad dejansko ne nosi mask in se fura iz občine v občino, torej nobenga držanja ..."ja grem do koŁega, pa bom pri njem danes, bomo mal žural . Kaj to maska spŁjoh."

s prve roke ta vikend... pa to ni mularija...
Normalno človeško početje.

Tebi priporočam da se zazidaš v klet in pridno nosiš masko.