Covid-19 Covid-19 Švedska zgodba

jest5

Guru
18. avg 2007
25.929
-8.633
113
Packi, nas so pa pozabili dati na graf. Pa tako se trudimo, da smo prvi :evil:
Kok mamo že? Ene 700 okužb na miljon bi moralo biti

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Kungen om corona: ”Vi har misslyckats”

Potrč: švedska je topšit, vsi bi mogl kot švedi.

(pa ne trdim da mi smo pa dobri)

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Engleski:

Mr Tegnell said his agency (Sweden's Public Health Agency) was not responsible for directing the elderly care system, and added all stakeholders needed to help to improve the situation to make sure the elderly did not get infected.

He said he thought Sweden had become better at protecting older people, and that no country had succeeded entirely in that area - even Germany was being hit hard right now, he told Swedish radio on Wednesday.

Sweden is also said to have one of the highest per capita Covid-19 death rates in the world, and has had more deaths than the rest of the Nordic countries combined. This has led to criticism from the country's neighbours, Norway, Denmark and Finland, that its less strict approach is putting their own measures at risk.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.523
3.896
113
Ljubljana
hmpg.net
"Sweden is also said to have one of the highest per capita Covid-19 death rates in the world "
Mi smo boljši. In to bres less strict approach

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Folk je nediscipliniran, brez ukrepov vlade, pa so lahko tudi slabi, bi bil totalni kaos.
Tretjina jih ne verjame, da COVID19 sploh obstaja, tretjina, ki verjame, verjame tudi v to, da ga širijo chemtraili letal in 5G bazne postaje, kot zarota Billa Gatesa. Kar pomeni da ostane le tretjina dokaj normalnih odgovornih državljanov, ki se obnašajo dokaj odgovorno in dobro, plus minus čisto človeške napake.

• Haha
Reactions: jonny77

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Folk je nediscipliniran, brez ukrepov vlade, pa so lahko tudi slabi, bi bil totalni kaos.
Tretjina jih ne verjame, da COVID19 sploh obstaja, tretjina, ki verjame, verjame tudi v to, da ga širijo chemtraili letal in 5G bazne postaje, kot zarota Billa Gatesa. Kar pomeni da ostane le tretjina dokaj normalnih odgovornih državljanov, ki se obnašajo dokaj odgovorno in dobro, plus minus čisto človeške napake.

Sam so nekaterim res dobro oprali možgane.

Če bi v Sloveniji imeli vdore v DSO procentualno enako kot v Nemčiji, bi bili trenutno na 25% trenutne smrtnosti in imeli bi pol manj hospitaliziranih in priklopljenih na respiratorje.

Ja ljudje smo nedisciplinirani.......je rekla ovca.....

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
vdore v DSO

Fama o "vdorih" COVIDa v DSO. Le kako pa vdrejo v DSO. Glede na nase pridigarje preko aerosola skozi dimnik. V "sterilno" DSO okolje.

Ko pa je bilo kdo predlagal striktne ukrepe izolacije domov, so se takoj clovekoljupci oglasili na temo kako ne smejo obiskovati svojcev ki trpijo v domovih.

Ne glede na "vdore" je v domovih ze 30 let minimum od minimuma, kar nobenemu v drzavi ni v interesu. Kadrovsko nula, prostorsko nula, izolacijsko nula. In potem ko bi najceneje bilo potrebno zadeve izolirat, se vsi spoznajo na domsko varstvo, standarde in ukrepe.

Da ni smesno bi bilo tragicno.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Fama o "vdorih" COVIDa v DSO. Le kako pa vdrejo v DSO. Glede na nase pridigarje preko aerosola skozi dimnik. V "sterilno" DSO okolje.

Ko pa je bilo kdo predlagal striktne ukrepe izolacije domov, so se takoj clovekoljupci oglasili na temo kako ne smejo obiskovati svojcev ki trpijo v domovih.

Ne glede na "vdore" je v domovih ze 30 let minimum od minimuma, kar nobenemu v drzavi ni v interesu. Kadrovsko nula, prostorsko nula, izolacijsko nula. In potem ko bi najceneje bilo potrebno zadeve izolirat, se vsi spoznajo na domsko varstvo, standarde in ukrepe.

Da ni smesno bi bilo tragicno.

Kako pa druge institucije "zaprtega" tipa uspejo obdržati okužbe na minimumu?

Kako da po tujini virus v domovih ni povzročil masakra?

Tu gor žena od enega uporabnika dela v enem od DSOjev, pa je bilo razmeroma iz prve roke podano, kako preprečujejo okužbe in "vdore" .

Država je bila zaprta in zaklenjena, virus je pa prosto haral....... Največ škode pa je povzročil prav v DSO. Zna bit da smo bili premalo zaprti potemtakem? Oziroma, dajva tako, če je virus med lockdownom dosegel 90% DSO, kako je lockdown pomagal?

Sam sem mnenja, maske v zaprtih prostorih, distanca in razkuževanje (pred vstopi v trgovino in slično). Ostalo gasimo gozdni požar z vedrom.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Floki

Guru
6. sep 2007
10.099
3.158
113
Največ škode pa je povzročil prav v DSO. Zna bit da smo bili premalo zaprti potemtakem? Oziroma, dajva tako, če je virus med lockdownom dosegel 90% DSO, kako je lockdown pomagal?
Tukaj odvisno kaj je zate definicija lockdown če je to da svojni ne smejo v dom potem ni nič pomagal. Jaz bi temu rekel preprečitev vnosa virusa. Ta ni tja prišel po optiki, ampak z zaposlenimi, ki so hodili v službo. Zakaj jih niso testirali kot je bilo že vsaj mesec dni nazaj rečeno je pa drugo vprašanje. Nekateri DSO so sami nabavili teste in tudi hitro omejili okužbo večina pa ne.

• Všeč mi je
Reactions: Matey in Trigger

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Dokler 99.9% ljudi stalno šlata maske in si jo popravlja gor in dol, je bolje, da jih sploh ni. WHO je jasno povedala, da za splošno populacijo to ni, ker ne znajo s tem rokovat. No pol pa spet politični pritiski, pa euri in dolarji in je bilo mnenje spremenjeno.

Če se virus širi kapljično, je maska vseeno še kako uporabna, kljub prčkanju z prsti po njej. Za popravek prčkanja, so pa razkužila.

Sam si razkužim roke pred vstopom in po izstopu(odstranitvi maske).

Ni idealno ampak vseeno mnogo manj pršiš okoli sebe.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.453
3.552
113
Kako zdej spet kapljično? Kam so zdej izginili aerosoli? Enkrat se bo treba odločit.
Drugače pa, najprej razkužiš roko, potem pa na razkuženo roko nanašaš svinjarijo iz maske in tapkaš naprej.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in mirsi

Floki

Guru
6. sep 2007
10.099
3.158
113
Če se virus širi kapljično, je maska vseeno še kako uporabna, kljub prčkanju z prsti po njej. Za popravek prčkanja, so pa razkužila.

Sam si razkužim roke pred vstopom in po izstopu(odstranitvi maske).

Ni idealno ampak vseeno mnogo manj pršiš okoli sebe.

Ja tvoj odgovor je dober, jaz tudi ker nosim majhno razkužilo s seboj. Ampak tako kot si jih "99,9%" dotika (ok toliko ne veliko manj pa tudi ne) tako se jih "99%" ne razkuži rok ko se maske dotikajo.
Pa čeprav so navodila tako jasna, da jih vsak osnovnošolec razume. Ampak ko sem že 100 krat rekel. To ni problem ne NIJZ ne vlade, ne zdravnikov ampak ljudi samih.

• Všeč mi je
Reactions: Matey