Cel svet je prakticiral te nebuloze, sam eni ste jih v mrtvo zagovarjal, eni smo pa zraven imel še možgane vklopljene. In na koncu se je izkazalo, da je bilo 3/4 ukrepov v prazno.Glej tečni ste s tem. Cel svet je to prakticiral . Sej bo spet šou v jeseni.
Ko bo spet izbruhnila neka nova pandemija bomo izbrali le zgolj tiste prave ukrepe.
Mi bomo že tako delovali. Kaj pa preostali svet?Že samo če bomo tiste ki so v skladu z ustavo, zakonodajo in priporočili stroke bo kar super.
Ne pozabimo. V zadnjih dveh letih je ustavo zakonodajo in priporočila stroke predstavljalo tisto kar sta si Janša in Hojs potegnila iz riti.
Mi bomo že tako delovali. Kaj pa preostali svet?
Boljših takrat ne bo.Kot bi moja mati rekla: Z boljšimi se primerjaj, ne pa slabšimi!
Ja, tako neumnost si moraš večkrat ponavljat, da je ne boš pozabil.Ne pozabimo. V zadnjih dveh letih je ustavo zakonodajo in priporočila stroke predstavljalo tisto kar sta si Janša in Hojs potegnila iz riti.
Imaš nov zakon, imaš imenovano strokovno skupino, v kateri niso samo kimavci (predvidevam), imaš zatišje čez poletje... Navodila v primeru epidemije so obstajala že pred korono, samo da jih je takrat vlada vrgla skozi okno... Bomo videli, kaj bo. Razen, če bi raje, da že zdaj začnejo razglašati razne ukrepe?Še vedno čakam kaj so tanovi skup.zložl pa se kar nič. In tudi stvim da jih bo presenetilo novo solsko leto. Tako da bonisto ali slabs kot prejsnja dva leta.
Novela uvaja strožjo omejitev vlade pri ukrepanju
To je pač enostavno laž. Kako uvaja strožje omejitve, če bo zdaj vlada lahko počela reči, ki so bile do sedaj neustavne?
V Pravni mreži za varstvo demokracije ob pobudi za razpis referenduma o noveli zakona o nalezljivih boleznih (ZNB) poudarjajo, da je ta sicer pravica pobudnikov, a je tu vprašanje, ali gre za zakon, ki je sploh lahko predmet referendumskega odločanja.Svoboda znb je sprejet, sledijo pobude za razpis referenduma...
Mogoče zato, ker bi ljudje drugače dali na referendum (ne)plačevanje davkov in podobne scene? O vsem se pač ne da razpravljati oz. pokazati volje ljudstva v kombinaciji z neko obvezo upoštevanja izzida s strani oblasti.Kako je možno da se o nečem sploh ne da razpisati referenduma ?
Drugi odstavek 90. člena ustave zdaj določa štiri zakonodajna področja oziroma zakone, o katerih referenduma ni dopustno razpisati:Kako je možno da se o nečem sploh ne da razpisati referenduma ?