Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

ferdo

Guru
3. sep 2007
9.917
3.736
113
Ljubljana
hmpg.net
Torej:
"Izvajanje gostinske dejavnosti strežbe jedi ali pijač je dovoljeno ob sedečem režimu med 5. in 22. uro ter ob jasni navedbi na vhodu, koliko gostov je lahko v gostinskem obratu ali stojnici, ki ponuja hrano in pijačo na sediščih, lahko prisotnih."
"Število oseb v gostilni se določi na podlagi obstoječih sedežnih mest oziroma stolov v lokalu oziroma obratu, ker je določen sedeč režim strežbe. V lokalu je torej lahko največ toliko oseb, kot je sedežnih mest. Med sedežna mesta se štejejo vsi stoli, tudi barski. Dovoljeno število hkrati prisotnih oseb v prostoru mora biti objavljeno ob vstopu v lokal in se mora ujemati s številom sedišč v lokalu"
"V gostinskem obratu ne velja prepoved zbiranja oseb, ni potrebno, da so za mizo člani istega gospodinjstva, ni predpisane razdalje, le izpolnjevanje pogoja PCT in ustrezna zaščitna maska za goste, ki ne sedijo za mizo. Gosti, sedeči za mizo, maske ne potrebujejo."
V zaprtem prostoru je dovoljeno piti, jesti in se družiti (ob izpolnjenem PCT pogoju) brez maske, na zelo blizu.

Strežba hrane in pijače na stojnicah ni dovoljena, razen priprave in strežbe pečenega kostanja
Na prostem NI dovoljeno piti, jesti in se družiti ob hrani, ne glede na izpolnjenen PCT pogoju, z masko in ob upoštevanju razdalje.

Ali v Sloveniji vlada kostanjev lobi?
Drugače si tega ni mogoče razlagati.
 
  • Všeč mi je
Reactions: jendomen

LeQuack

Guru
26. avg 2007
6.808
3.336
113
40
Lj
2fokqu2cme381.jpg
 

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.248
267
83
38
Ljubljana
Nihče ne bo prikrajšan, če ne bo spil kuhančka in pojedel hot doga na stojnici, če pa bo kdo od njegovih ali celo on ostal pred intenzivno enoto, ker ne bo dovolj bolniških postelj, pa bo to katastrofa," je ponazorila.

Logarjeva tudi ne bo prikrajšana če ne bo hodila na fitnes in topila svojih odvečnih kilogramov

samo čakamo da naredi kakšno napakico in jo posnamemo :)
 

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
32.904
5.654
113
blizu močvirne prestolnice
Veste zakaj se mu je nadelo ime nadšiptarski? Kdo lahko nemoteno opravlja svoje delo že od začetka epidemije? Šiptarji. Pekarne, bureki in kebabi so brez omejitev cel ta cajt in zdej še kostanj. Vse jasno?
 
  • Všeč mi je
Reactions: jendomen

MrDaco

Guru
11. sep 2007
10.782
6.067
113
Pac omikron je prirocen za maskiranje neucinkovitosti cepiv in izgovor zakaj omejevanje tudi za PC
Torej, kaj je po torej cilj vladajočih elit, po tvojem mnenju? Da nas zapirajo, nadzirajo, kaj? Kaj bi dosegli z zapiranjem? Gospodarski zlom? Zmanjšanje izpustov CO2? Vojno? Zakaj bi si nekdo na jahti v Monte Carlu želel kaos na svetu, ko bo vedel da bo na najbolj varnem mestu ravno nekje sred oceana?
 

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Širjenje omikrona je posledica škandaloznega zanemarjanja, piše Žižek. Veliko bolj verjetno je, da bo virus mutiral tam, pravi, kjer je precepljenost nizka, in “zato je verjetno kriva razlika v precepljenosti med razvitimi državami in državami v razvoju. Nekatere razvite države celo uničujejo cepiva, ki jim je potekel rok, namesto da bi jih pošiljala državam z nižjo stopnjo precepljenosti.”

Prav tako so imele farmacevtske družbe, ki so razvijale cepivo, velike koristi od enormnih količin javnega denarja, ki je šel za raziskave in razvoj; v Nemčiji se ta številka giblje med dvema in štirimi milijardami evrov. “Ko pa so podjetja pozvali, naj dovolijo brezplačno licenciranje cepiv, so vsa po vrsti to zavrnila, s tem pa preprečila, da bi cepiva lahko proizvajale tudi revnejše države, ki si pravic za proizvodnjo cepiv enostavno niso mogle privoščiti. In tretjič: zelo hitro je v razvitih državah prevladal pandemični nacionalizem in zadušil resno globalno koordinacijo pandemije,” piše Žižek.

:zmaga:
 

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.283
1.373
113
pa ja... še kar no.... in za slovenijo... komplet napačen pristop k reševanju epidemije
 

ferdo

Guru
3. sep 2007
9.917
3.736
113
Ljubljana
hmpg.net
Kozjanki bik je imel kvalitetne, vsebinsko polne in vizionarske odgovore.

Ampak spet rešujemo življenja, kostanj pa nima veze s tem.

Kozjanski bik pa nima veze z ničemer.